28 oktobris, 2011

ALBUMS: Class Actress – Rapprocher

Class Actress – „Rapprocher”

Release date: 24/10/2011

Label: Carpark Records

AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Nu, šķiet, būsim sagaidījuši pēdējo lielisko 2011.gada debiju mūzikā. Tiesa, Bruklinas dziedātāja Elizabete Hārpere ar pavadošo sastāvu (diviem Ņujorkas producentiem) pie mūzikas durvīm pieklauvēja jau senāk – pagājušā gada sākumā, kad dienasgaismu ieraudzīja Class Actress debijas EP „Journal of Ardency”. Tolaik AMGmusic šo ierakstu novērtēja kā gana baudāmu (7/10) un atzīmēja agrīno Depeche Mode un Human League ietekmes Class Actress mūzikā. Tagad klāt ir pilnais debijas albums „Rapproacher”, un tas neliek vilties jau ar pirmajām sekundēm.

Albums iesākas ar „Keep You”, kas auksto cold-wave sintezatoru dēļ rada momentānas asociācijas ar šovasar klausīto Handsome Furs jauno plati, bet „Rapproacher” pa īstam ieskrienas, lai neteiktu uzsprāgst, ar sekojošo „Love Me Like You Used To”. Dziesma, kas iesākas kā palēns, no 80’to gadu kinolentes izņemts fons, pāriet kāpinājumā jeb t.s. bridžā „Love me / Love me / Like You .../ Love me / Love me / Like you...”, līdz atveras pavisam vienā no skaistākajiem un lipīgākajiem pēdējo mēnešu piedziedājumiem „Love me / Love me like you used to, baby”. Šeit un arī turpmāk nostrādā arī lieliskais un mazliet skumjais Hārperes balss tembrs.

Turklāt „Love Me Like You Used To” pat nav saucams par plates lielāko pop-hītu. To varat meklēt piektajā skaņdarbā „Need To Know”, izteikti aukstā un nefiltrētā synth-pop himnā, jau atkal ar no prāta neizejošu piedziedājumu, ko dziesmai augot Hārpere izpilda aizvien uzstājīgāk un skarbāk. Nelielas atsauces jūtamas arī no Ladytron daiļrades, iespējams, tieši vokāla dēļ. Jāsaka, ka albuma pirmā puse vispār nostrādāta lieliski. Pa vidu minētajiem skaņdarbiem atradīsit arī aktuālo plates singlu „Weekend” un vienu no albuma gaišākajām melodijām „Prove Me Wrong”.

Jāatzīst, ka mazliet pieklibo jeb „aizpeld” albuma otra puse, it īpaši pats noslēgums. Taču uz visa augstākminētā fona tas netraucē „Rapproacher” kļūt par vienu no 2011.gada baudāmākajiem synth-pop/new wave albumiem, kas pildīts ar vintāžiem 80’to gadu sintezatoriem un tā laika noskaņu. Turklāt albuma otrajā pusē arī viena izcila pērle – uz kjūriskas (The Cure) ģitāras balstītais „Bienvenue”. Mūzikas presē Class Actress tiek salīdzināta ar La Roux, kam gan līdz galam negribētos piekrist. „Rapproacher” šķiet personiskāks, intīmāks, nenopulētāks un draudzīgāks ieraksts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru