12 oktobris, 2011

A-LIST: Girls - Honey Bunny



Girls - "Honey Bunny" [Fanatasy Trashcan]
(released as a 7" vinyl on October 10th)

Sanfrancisko apvienības Girls dziesma „Honey Bunny” jau labu laiku kā rotējas dažādos mūzikas portālos un blogos – dziesma kļuva aktuāla vēl neilgi pirms albuma „Father, Son, Holy Ghost” iznākšanas, turklāt pirms dažām nedēļām AMGmusic Jums piedāvāja noskatīties arī laisko un piedzīvojumiem bagāto dziesmas videoklipu. Taču tagad, kad „Honey Bunny” beidzot iznācis arī oficiāla singla formātā esam pieņēmuši lēmumu blakus „Vomit” iekļaut šī gada A-LISTes sarakstā arī otro Girls singlu.

Atšķirībā no sirdi plosošā nelaimīgās mīlestības stāsta un 90’to gadu grunge/alternative pildītā pirmā singla „Vomit”, muzikāli „Honey Bunny” pieder pie Girls pozitīvās un nebēdnīgās puses. Ja pirmajā grupas albumā „Album” tāds bija „Lust For Life”, tad jaunās plates absolūtais hīts ir šis – uz sērfroka pusi tendētais „Honey Bunny”. Interesanti, ka šo dziesmu tās autors Kristofers Ouvens ir veltījis savai mātei, lai arī stāsts būtībā ir par to, cik svarīgs tu patiesībā esi cilvēkiem, kas ar tevi ir kopā.

Tas arī atspoguļojas tekstā. Kamēr pantiņos Ouvens sapņo par kādu, kas varētu būt viņa mīļotā meitene: „I know you’re out there / You might be around the corner / And you’ll be the girl that I love” un piedziedājumā seko pasūdzēšanās, ka „I’ve been meeting with so many girls / They don’t like my boney body / They don’t like my dirty hair / Or the stuff that I say / Or the stuff that I’m on”, tad beigās ir slavas dziesma vistuvākajam cilvēkam, kas tevi atbalstīs, lai kāds tu arī nebūtu: „Mama, she really loved me / Even when I was bad / She’d hold my little hand / And kiss me on the cheek”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru