03 novembris, 2011

OKTOBRIS 2011: Albumu Top 5

Šomēnes AMGmusic izklausījās un izvērtēja 17 jaunus albumus, no kuriem tad arī esam atlasījuši piecus labākos. Grūti teikt, vai tās var saukt par lielākajām mēneša vilšanām, bet noteikti starp vājākajām platēm jāmin jaunākais Coldplay veikums, kā arī Noela Gallahera debijas albums, savukārt tikai mazu solīti aiz piecinieka palika Bjorkas „Biophilia” un Modeselektor trešais studijas darbs „Monkeytown”. Daži albumi, starp kuriem varētu būt kāds Top 5 pretendents, piemēram, Feist – „Metals”, New Look – „New Look” un Martyn – „Ghost People”, laika trūkuma dēļ palika nenoklausīti.

ALBUMU TOP 5

5.Active Child – „You Are All I See” [Vagrant Records]
AMG rating: 7/10

Losandželosas mūziķia Peta Grossi debijas albums, kurā, kā norāda pats autors, apvienota popmūzika ar koru mūziku. Saldais ēdiens How To Dress Well un Bon Iver cienītājiem.


4.Tom Waits – „Bad As Me” [Anti-]
AMG rating: 8/10


Blūzīgas, piesmēķētas balādes mijās ar trakojošiem un ķērcošiem huligān-gabaliem tik veiksmīgi, ka 44 minūtes paskrien nemanot. Veitsa kungs ir formā!


3.Class Actress – „Rapprocher” [Carpark Records]

AMG rating: 8/10

Viens no 2011.gada baudāmākajiem synth-pop/new wave albumiem, kas pildīts ar vintāžiem 80’to gadu sintezatoriem un tā laika noskaņu. Plašāk par albumu lasi šeit.


2.Still Corners – „Creatures of an Hour” [Sub Pop]

AMG rating: 8/10

Savā debijas albumā „Creatures of an Hour” Londonas duets Still Corners piedāvā 60’to popmūzikas un 80’to gadu šūgeiza sajaukumu, kurā nepazūd lieliskas melodijas.




1.M83 – „Hurry Up, We’re Dreaming” [Naive]
AMG rating: 9/10

Lai arī albuma nosaukumā minēti sapņi, „Hurry Up, We’re Dreaming” drīzāk gribētos salīdzināt ar pasaku. Tā ir krāšņa, dažādiem pavērsieniem pilna, ilustratīva mūzikas pasaka, kas ievelk savā valstībā ar pirmajām taktīm, kuru pavadījumā 73 minūtes pazūd kā nebijušas. Pavisam noteikti viens no šīs desmitgades izcilākajiem albumiem, nemaz nerunājot par tādu sīku vienību kā 2011.gads. Plašāk par albumu lasi šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru