25 februāris, 2011

Nedēļas Izlase (21.02.11.-27.02.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #8 (21.02.2011. – 27.02.2011.)

Sveicināti!

Nebija jau grūti paredzēt pēc piektdienas notikumiem, ka arī pēdējā februāra nedēļa paies Radiohead zīmē. Savu darbiņu grupa bija paveikusi, tagad kārta pienāca mūzikas vērtētājiem, kuru kopējais verdikts skan apmēram šādi: „Nav no labākajiem Radiohead albumiem, bet vienalga izdevies.” Citādā ziņā šī bija salīdzinoši klusa nedēļa, kad teju par centrālo notikumu kļuva NME balvu pasniegšanas ceremonija, kurā britu lielākais mūzikas mēdijs apdāvināja... Muse un The Chemical Romance. Nekomentēšu.

Nekomentēšu arī Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvu. Arī tur viss sen ir skaidrs. Toties ir daudz jauku un patīkamu lietu, ko klausīties! Šonedēļ AMGmusic fonotēkā atkal iepeldēja 24 jaunas dziesmas un vairāki interesanti albumi un EP. Izrediģējot šonedēļ dzirdēto un baudīto, tad nu esam atlasījuši materiālu 2011.gada astotās nedēļas izlasei. Un pie tās arī ķeramies klāt!


TRACK OF THE WEEK:

Radiohead - "Lotus Flower" [XL]
(from LP "The King Of Limbs", out now digitally)


Pārsteigums! :) Šis, protams, nav tāda kalibra skaņdarbs kā „Nude” un 1.vietu gada topā tam diezin vai izdosies izcīnīt, taču, ievērojot tradīcijas, katrā Radiohead albumā ir vismaz divi šedevri. „Lotus Flower” ir viens no tiem. Un uz dejojošo Tomu var skatīties vēl un vēl. Eh, kā gribētos šo singlu redzēt atsevišķā formātā, papildinātu ar remiksiem un kādiem b-puses skaņdarbiem. Pagaidām jāpriecājas par video! Par dziesmu plašāk var lasīt šeit.



A-LISTED TRACKS:

MEN feat Antony Hegarty - "Who Am I To Feel So Free" [IAmSound]
(released as a digital single on February 14th)


70’tajos un 80’tajos gados bija zināms termins kā „disko dīva”. 21.gadsimtā visas disko dīvas jaņos atstājis Entonijs Hegartijs no Antony & The Johnsons. Arī jaunākais Ņujorkas dueta MEN singls „Who Am I To Feel So Free” skan draņķīgi (skatīt albumu!). Toties šajā versijā dziesma kļūst par iemeslu skapī meklēt spožās deju kurpes. Plašāk par dziesmu var lasīt šeit.
MEN - Who Am I to Feel So Free (feat. Antony Hegarty) by acid stag


PS I Love You feat Diamond Rings - "Leftovers" [Paper Bag]
(released as a digital single on February 22nd)


Kanādas indie mūzika šobrīd piedzīvo nebijušu ekstāzi. Nepietiek, ka tieši no viņu valsts nāk šobrīd skaļākā (pārnestā nozīmē!) grupa pasaulē, vēl arī kā aiz pārpilnības raga dzimst jaunas. PS I Love You ir jauns duets no Ontario, kas jau pērn izpelnījās AMGmusic uzmanību. Sadarbībā ar vēl vienu kanādieti Diamond Rings jaunākais singls „Leftovers” jau izklausās pavisam brīnišķīgi! Plašāk par dziesmu var lasīt šeit.
PS I Love You [ft. Diamond Rings] - Leftovers by Pretty Much Amazing


The Fresh & Onlys - "Do You Believe in Destiny" [Sacred Bones]
(from f/c EP "Secret Walls", out on April 26th)
(available as a
free download)

Ne jau tikai nosauļojušies ballīšu dzīvnieki mīl atpūsties pie jūras un klausīties sērf-popu. To mīl darīt arī skumji cilvēki, un tieši viņiem kā radīts būs jaunākais singls no šobrīd ražīgākās grupas pasaulē The Fresh & Onlys. Aprīlī gaidāms atkal jauns albums, „Do You Believe In Destiny?” varēsiet atrast tur. Plašāk par dziesmu var lasīt šeit.
The Fresh & Onlys - Do You Believe In Destiny by forcefieldpr


Wavves - "Horse Shoes" [self-released]
(available as a
free download)

„Horse Shoes” gribētu pat nosaukt par visu laiku iespaidīgāko un interesantāko grupas Wavves singlu, kas iesākas kā laisks garage-rock skaņdarbs, bet turpinājumā piedāvā neprātīgu, dullu un totāli narkotisku ģitāru vilni, kas visbeidzot noslēdzas vienā no pagaidām šī gada lipīgākajiem dziesmas noslēgumiem, kas man atgādināja vienu meldiņu no filmas „Sprīdītis” (tajā vietā, kur mazais draiskulis ar vienu pašu stabuli, bez jebkādiem pastiprinātājiem vai tehno dīdžeju palīdzības dancināja lielu vīru). Plašāk par dziesmu var lasīt šeit.
WAVVES - Horse Shoes by thisisfakediy


ALBUM OF THE WEEK:

Radiohead – „The King Of Limbs” [XL]
AMG rating: 8/10


Ja vēl nedēļas sākumā likās, ka šajā vietā Nedēļas Izlasē būs jāievieto kāds Gil Scott-Heron vs Jamie xx skaņdarbs no šonedēļ izdotā albuma „We’re New Here”, tad pēc kārtējās Radiohead albuma „The King Of Limbs” noklausīšanās nācās atzīt – nē, labākais nedēļas albums tika izdots jau pagājušās nedēļas nogalē. Radiohead visticamāk neieraudzīsim augstākajās vietās gada albumu topā, kā tas bija 2007.gadā ar „In Rainbows” (pat vēl vairāk – par 99,99 procentiem ir skaidrs, ka „The King of Limbs” pat nebūs mēneša albums), taču Nedēļas Albuma godu neatņemt. Ļoti jau nu garšīga un baudāma klausāmviela aukstiem ziemas vakariem. Par albumu plašāk varat izlasīt šeit, bet Nedēļas Izlasē plates neapšaubāmi spožākais brīdis – balāde „Codex”.
6 - Radiohead - Codex by ThePEAK

Ak, jā, pie viena vēlos ieteikt Jums iegādāties arī minēto Jamie xx remiksēto Džila Skota Herona pērnā gada albumu „I’m New Here”, kas tagad pārtapis par „We’re New Here” – tur arī gana daudz pērļu un desertu ausīm!


COVER OF THE WEEK:

Jamie xx & Yasmin - "Touch Me"
(live bootleg)


Kā ārkārtīgi trāpīgi izteicās kāds YouTube.com komentētājs, Rui Da Silva 2001.gada singlam „Touch Me” šo desmit gadu laikā ir bijušas vairākas kaverversijas, bet neviena no tām nav ne tuvu bijusi liekama blakus oriģinālam (Starp citu, oriģināls šomēnes atrodams sadaļā „Classic Hit”). Tā tas bija līdz brīdim, kad pie „Touch Me” pieķērās Jamie xx kopā ar dziedātāju Jasmīnu, par kuru gan man nav plašākas informācijas. Perfekts minimālisms. PER-FEKTS. Un, lai mute atkārtos pavisam plaši vaļā, pazaudējot realitātes izjūtu šīs fantastiskās skaņas buķetē, tas viss dzīvajā ir baudāms arī salīdzinoši labas kvalitātes video:



REMIX OF THE WEEK:

Elite Gymnastics – „W/\K/\” [self-released]
(from EP „Gizzard Greens V.2.”,
available for free)

Ja tā godīgi, tad nedēļas remiksa godā bija paredzēts likt citu Elite Gymnastics skaņdarbu – EP „Gizzard Greens V.2.” otru treku „G/\G/\” (ļoti ekselents, lēns un čilīgs Lady Gaga dziesmas „Paparazzi” rīmeiks!), taču kaut kā vairāk uz dejām pavilka piektdienas rītā. Tad lai iet skaņdarbs „W/\K/\”, kas, protams, ir Elite Gymnastics versija par kādu repera Waka Flocka Flame dziesmu, padarot to par 1991.gada vasaras cienīgu reiva ballītes himnu. Minētajā linkā augstāk varat lejupielādēt gan šo, gan minēto „G/\G/\”.
Elite Gymnastics - WAKA (WΛKΛ) by atomheartmother


CLUB TUNE FOR THE WEEKEND:

Hussle Club - "Loose Tights" (Flinch Remix) [Mishka]
(from limited edition 7'' vinyl "Loose Tights", out now)
(available as a
free download)

Parasti jau es nemīlu pirms laika aiztikt dziesmas, ko plānoju piedāvāt nākamajā nedēļā kā jaunumus, bet šis treks, ko izdevās iegūt šorīt no rīta, ir pārāk labs lai ar to nepadalītos pirms gaidāmā vīkenda. Komentāri līdz ar to izpaliks (neesmu pazīstams nedz ar Hussle Club, ne ar remiksētāju Flinch), bet šo uzlieciet gan tā skaļāk! Griezīgs electro un breakbeat satiekas ar darkwave.
Hussle Club - Loose Tights (Flinch Remix) by Мишка Bloglin


NEXT WEEK PREVIEW:

Visbeidzot noslēgsim nedēļas izlasi ar vienu dziesmu no Likes Lī otrā studijas albuma „Wounded Rhymes”, kurš veikalu plauktos būs atrodams no pirmdienas. Pēc pirmajām dzirdētajām atsaucēm, rādās, ka man būs izrādījusies taisnība un jau otro gadu pēc kārtas uz gada labākā popmūzikas albuma godu nopietni pretendēs zviedriete.

Citādā ziņā AMGmusic nākamnedēļ būs klusāks, kā ierasti, jo apkoposim februāra Singlu Top 20 un Albumu Top 10. Tur būs, ko klausīties! Ticiet man! Ak, jā Positivus 3.martā paziņos šī gada festivāla pirmos hedlainerus, tā kā nepalaidiet garām arī to! Par pārējo? Par pārējo jau pēc nedēļas! Lai Jums jauks vīkends un lai to ievada mantriskais Likes Lī albuma ievads „Youth Knows No Pain”.
Youth Knows No Pain by LykkeLi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru