03 marts, 2011

Nedēļas Video Izlase (02.28.-03.07.)

Nedēļas Video Izlase (28.02.-03.07.)

Ar šo uzsākam jau sen iecerēto AMGmusic video sadaļu, kurā katru nedēļu piedāvāsim aktuālākos un interesantākos videoklipus. Pusstunda vakaros atslodzei un vērošanai. Pirmajā izlasē gan trakulīgas ballītes, gan divu vīru platoniska(?), starprasu mīlestība, gan arī viens videoklips no pašmāju censoņiem, par ko, protams, īpašs prieks.


Starfucker – „Quality Time” [Polyvinyl]
(dir. Chris Michael Birkmeier)

Par šīs nedēļas labāko videoklipu kronējam Krisa Maikla Birkmeiera režisēto klipu Starfucker jaunākajam skaņdarbam „Quality Time”, ko varēsit atrast grupas gaidāmajā otrajā studijas albumā „Reptilians”, kas iznāks jau pēc nedēļas. Ja atceraties, jau pērnā gada rudenī grupa ieskandināja gaidāmo albumu ar dziesmu „Julius”, kurai gan tolaik neizdevās iekļūt AMGmusic Top 20.

Klipā redzamā aina, kur kāds izkrāsojies frīks ierodas snobu tusiņā, paralizē viņus ar griezīgu electro, izģērbj un vēl saraksta uz pierēm interesantus komentārus, noteikti domās ir izspēlēta ne vienu reizi vien. Nu, atzīstieties, cik reizes Jums nav bijis tā, ka rodas dziļa vēlme kādā idiotiskā un nevajadzīgi mierīgā pasākumā rīkoties tieši šādi? Man tā ir bijis pat šogad!



Wavves – „King of the Beach” [Bella Union]
(dir. Focus Creeps)


Ja kādam vēl nebija skaidrs, Neitens Viljamss no grupas Wavves IR pludmales karalis. Izklaides ar reperu aksesuāriem, pludmales smiltis un, protams, neiztrūkstošā marihuānas smēķēšana – visas lietas, kas piestāv Wavves, ir atrodamas grupas jaunākajā videoklipā, ko veidojis režisoru duets Focus Creeps (iepriekš veidojuši klipus arī Girls, Cold Cave, Neon Indian u.c. neatkarīgajiem amerikāņu māksliniekiem). Pat slavenākais rokmūzikas kaķis ir piekritis filmēties šajā darbā.



Augusts IV – „Mūsu Politika” [ASD Records]
(dir. Kate Krolle)


Ir videoklipi, kas nav izcili, bet vienkārši perfekti piestāv konkrētajam skaņdarbam. Tieši tā var raksturot jaunās mākslinieces Kates Krolles darbu Sattelites LV dalībnieka Edgara Žildes soloprojekta Augusts IV dziesmai „Mūsu Politika”, kas ir viens no svaigākajiem un interesantākajiem muzikālajiem darbiem Latvijas mūzikā pēdējos mēnešos. Augusts IV debijas EP vinila formātā nopērkams mūzikas veikalos, bet digitālā formātā to var ielādēt bez maksas šeit. Diemžēl gan tikai WAV formātā. Saprotu, ka tas ir labāks par MP3, bet ērtības labad gan gribētos „ātro” variantu. Tā teikt, ja būs labs, tad tak tāpat pēc plates uz veikalu būs jāiet!



Dr. Dre feat Eminem & Skylar Gery – „I Need a Doctor” [Interscope]
(dir. Allan Hughes)


Jau vairāk kā septiņi miljoni šīs planētas iedzīvotāju ir noskatījušies videoklipu, kurā Dr. Dre gandrīz nositās, braucot ar sarkanu Ferrari, kamēr Eminems slavenajam reperim atzīstas mīlestībā ar tādu pašu degsmi, ar kādu viņš iznīcināja savu bijušo sievu dziesmā „Kim” pirms desmit gadiem. Izklausās neticami? Tieši tāpēc piedāvāju to visu noskatīties. Es arī nebūtu ticējis! Un, jā, pie viena šis man bija labs atgādinājums, ka Eminems tik tiešām ir savas paaudzes talantīgākais reperis. Ja vēl dieviņš viņam būtu devis mūziķa/producenta talantu mazliet vairāk...



LCD Soundsystem – „Dance Yrself Clean” [DFA]
(unofficial video, dir. Javier Douglas)

Visbeidzot noslēdzam pirmo šī gada video izlasi ar neoficiālu klipu LCD Soundsystem pērnā gada lieliskā albuma (21.vieta AMGmusic gada topā) „This Is Happening” ievadošajam skaņdarbam „Dance Yrself Clean”. Gandrīz deviņu minūšu garajā klipā Džeimsa Mērfija vietā dziesmu izpilda slavenā britu leļļu šova „The Muppet Show” dalībnieki, turklāt dara to dzīvajā, Ņujorkā uz kādas mājas jumta ala U2 klasiskā klipa „Where The Streets Have No Name” stilā. Jau tā enerģisko un pozitīvo klipu vēl jautrāku padara garāmgājēju sajūsma, kas īpaši vērojama pēc trešās minūtes, kas dziesmā sākas nesošie basi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru