24 februāris, 2011

COVER: Jamie xx & Yasmin - "Touch Me"


Jamie xx & Yasmin - "Touch Me"
(live bootleg)

Džeimijs Smits no brīnumapvienības The xx mani kaut kā jūt. Vispirms viņš izzīlēja, ko es visvairāk vēlos klausīties karstās 2009.gada augusta dienās, kopā ar The xx izdodot ģeniālo albumu „xx”, bet šonedēļ nāca klajā ar kaverversiju dziesmai, par kuru man tieši tajā dienā bija uzdots rakstīt „Klasiskā Hīta” sadaļā. Tā teikt, lai dotu man iedvesmu rakstam.

Pagaidām nav informācijas, vai Smits jeb, kā viņš pats sevi dēvē, Jamie xx briest kādam solo ierakstam (EP vai pat pilnam albumam), bet, ja kaut kas tāds sekos, tad noteikti saule iespīdēs visu to cilvēku pakrūtē, kas no Džeimsa Bleika debijas albuma gaidīja ko līdzīgu EP „CMYK”. Tamdēļ, ka Jamie xx nerada dabstepu, viņš rada ko tādu, kam, manuprāt, būtu jāizgudro īpašs, atsevišķs apzīmējums.

Jau no pērnā gada nogales internetā cirkulē skaņdarbs „Far Nearer”, kam nupat tapusi arī pilnā 8 minūšu versija – diemžēl gan joprojām neglītā ala youtube līmeņa kvalitātē, taču pozitīvā ziņa ir tāda, ka šis instrumentālais treks tikšot izdots kā atsevišķs singls „kaut kad martā”. Neesmu nekāds Džeimija pelēkais kardināls, bet no sirds ieteiktu b-pusē šim singlam ievietot tieši šo – kaverversiju 2001.gada Rui Da Silva singlam „Touch Me”, par kuru diezgan plaši izstāstīju šeit.

Kā ārkārtīgi trāpīgi izteicās kāds YouTube.com komentētājs, „Touch Me” šo desmit gadu laikā ir bijušas vairākas kaverversijas, bet neviena no tām nav ne tuvu bijusi liekama blakus oriģinālam. Tā tas bija līdz brīdim, kad pie „Touch Me” pieķērās Jamie xx kopā ar dziedātāju Jasmīnu, par kuru gan man nav plašākas informācijas. Perfekts minimālisms. PER-FEKTS. Un, lai mute atkārtos pavisam plaši vaļā, pazaudējot realitātes izjūtu šo fantastisko skaņu buķetē, tas viss dzīvajā ir baudāms arī salīdzinoši labas kvalitātes video:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru