04 janvāris, 2010

Jaunā Gada Sākums

Skanot fonā AMGmusic 2009.gada laureātiem, sveiciens visiem draugiem un mūzikas mīļotājiem 2010.gadā!

Neskatoties uz visām samilzušajām un joprojām mani grauzošajām finansu problēmām, 2009.gads ir bijis neticami veiksmīgs AMGmusic darbībā. Pēc visām likstām, kas mūs (un mani personīgi) vajāja 2008.gadā, pērn izdevās atgriezties 2007.gada līmenī un pat to pārspēt. Jau esmu rakstījis, ka pērn atkal tika uzstādīts jauns rekords gan noklausīto albumu, gan singlu ziņā. Tāpat beidzot atvērām arī jaunu sadaļu „Different Music Selection”, kurā izvērsties varēja tās dziesmiņas, kas citādi paliktu nepamanītas un nenovērtētas.

Kas attiecas uz Different Music Selection jeb vienkārši DMS, tad, kā jau esmu teicis, šogad mazliet mainīsies šīs sadaļas koncepcija. Turpmāk ar vārdu salikumu „Different Music Selection” apzīmēsim tikai remiksus, kaverversijas vai singlu b-puses skaņdarbus. Attiecīgi arī gada beigās izvērtēsim visus atsevišķās kategorijās, lai nejauktu prātu ne sev, ne arī citiem. Protams, būs arī savi izņēmumi, bet tagad nelauzīšu savu pēcsvētku prātiņu, lai domātu, kā tos pēc iespējas labāk izslēgt. Nāks laiks, nāks gudrība, kā smejies.

Par pārējām izmaiņām. Pirmkārt, singlu topā turpmāk vairs tik strikti nenodalīsim dziesmas pēc to relīzes datumiem. Tas ir gan sarežģīti man, gan arī nevajadzīgi Jums. Neesmu tik naivs, lai domātu, ka Jūs paklausīgi iegādājaties visus singlus mūzikas veikalos (Latvijā vispār nekad nav bijis aktuāls singlu tirgus). Visticamāk, tie tāpat tiek novilkti no interneta dzīlēm. Nemoralizēšu, vien cerēšu, ka vismaz albumus un EP Jūs nopērkat veikalā. Par tiem gan runāsim tad, kad tie būs pieejami un Jums viegli iegādājami. Tātad singlu relīzes datumi turpmāk būs vien norādoši. Tipa – no tās un tās dienas var arī nopirkt, tajā un tajā singlā būs tādi un tādi bonusi. Nu, tā kaut kā.

Par albumiem. Albumu ziņā nekas daudz nemainīsies. Ja nu vienīgi tas, ka turpmāk tik akūtā laika trūkuma dēļ necentīšos iespringt uz garām un izsmeļošām albumu recenzijām. Tās, protams, arī būs, taču primārais mans un AMGmusic uzdevums tomēr ir vērst Jūsu uzmanību uz kādu konkrētu albumu, kas parādījies veikalos vai internetā, un tikai tāpēc, ka man nav ko par to teikt uz divām Word lapām, nenozīmē, ka tam ir jāpaslīd garām nepamanītam, vai ne? Tāpēc turpmāk centīšos albumu apskatus, kaut vai pāris teikumos pasniegt katras nedēļas beigās.

Pats svarīgākais jaunums, kas gan vairs nav nekāds jaunums. Mīļie, AMGmusic lapas un arī mana draugiem.lv profila apmeklētāji, slēdzamies klāt twitter.com! Tur visas ziņas un jaunumi no manas puses parādīsies visātrāk un visoperatīvāk! Turklāt nu jau tālu vairs nav tas brīdis, kad varēs teikt: „Ja Tevis nav tviterī, Tevis nav vispār”. Konkrēti man pieslēgties iespējams šeit: http://twitter.com/AtisZagars. Starp citu, arī šīs lapas labajā malā iespējams redzēt manus pēdējos ierakstus tviterī.

Viss pārējais nemainās. Joprojām pievērsīsim uzmanību interesantākajām mūzikas ziņām, koncertiem un jauniem skaņdarbiem, kā arī videoklipiem. Joprojām nedēļas singla paziņošana piektdienās, joprojām veiksmīgāko singlu apskats un citas lietas. Mūzikas biznesa mašīna šodien (4.janvārī) ir atmodusies. Jāpagaida, lai tā mazliet nožāvājas, izstaipās un padzer rīta kafiju, tad jau sekos arī pirmās jauno ierakstu čupas. Ar tām centīsimies tikt galā un labāko pasviest arī Jums.

Tāpēc paliec ar AMGmusic arī 2010.gadā! Priecīgu Tev šo gadu! Siltu un patīkamu Tev šo mēnesi! Mierīgi iesildošu Tev šo nedēļu! Un MILZU PALDIES par labajiem vārdiem, uzmundrinājumiem un vienkārši interesantām piezīmēm!


Pretendents uz šīs nedēļas singla statusu: jaunais Codeine Velvet Club singls „Hollywood”, kas iznāca jau pirms nedēļas. Starp citu, vakar lielā sajūsmā biju par debijas albumu (veikalos no 28.decembra), noteikti pieminēšu pāris vārdos gada pirmajā albumu apskatā.


P.S. Jau nākamajā rakstā AMGmusic 2009 AWARDS uzvarētāju saraksts!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru