04 augusts, 2010

Ieskats Nedēļas Ierakstos

Sveiciens trešdienā!

Kā jau solīju vakar, šodien, paralēli darbam pie jūlija singlu Top 20 un labāko albumu noteikšanas, īsumā izskriesim cauri nedēļas svarīgākajiem singliem un albumiem. Piedāvāšu, manuprāt, piecas nedēļas svarīgākās dziesmas un tikpat ilgspēlējošās plates. Nedēļas Singls tiks paziņots piektdien.


Nedēļas Pieci Singli (alfabēta secībā):

Beat Connection - "In the Water"
[self-released; 20/07/2010]
(free download)


Vēl viens teicams 2010.gada ieraksts, ko jūs varat iegūt par baltu velti. Sietlas electro-pop duets Beat Connection pagājušajā mēnesī savā bandcamp lapā publicēja vienu no jūlija patīkamākajiem pārsteigumiem – astoņu treku garu EP, kura centrālā ass ir šis aktuālais singls – „In The Water”. Delroean, Hot Chip un Cut Copy faniem patiks noteikti! Kārtējais hīts, kas ir kā radīts karstai vasarai – kaut vai piedziedājuma teksta dēļ vien!



Chilly Gonzales - "I Am Europe"
[Boysnoize Records; 02/08/2010]


Pieredzējušais kanādiešu mūziķis Džeisons Čārlzs Beks, kas iepriekš bija pazīstams ar segvārdu Gonzales, bet kopš 2010.gada uzrunājams kā Chilly Gonzales, jau šomēnes laidīs klajā jaunu albumu „Ivory Tower”. Tā pirmais singls ir ļoti lipīgais un saulainais piano-house skaņdarbs „I Am Europe”, kas atsauc atmiņā pagājušās desmitgades franču house mūziku – laikus, kad pat Boba Sinklāra ieraksti bija klausāmi un baudāmi.



Teengirl Fantasy - "Cheaters" [Merok; 02/08/2010]
(free download)


Vēl viens nedēļas atklājums. Teengirl Fantasy ir jauns amerikāņu duets, kura sastāvā darbojas divi studenti – Lougans Takahaši un Niks Veiss. Jau pērnā gada rudenī ietekmīgais mūzikas portāls pitchfork.com vērsa uzmanību, ka šie jaunieši pieskaitāmi pie nākotnes zvaigznēm, lai gan tajā laikā puišu kontā bija tikai viens singls un daži remiksi. „Cheaters” – skaņdarbs no septembrī gaidāmā Teengirl Fantasy debijas albuma „7 AM” – tam ir lielisks pierādījums. Sapņains, gaumīgs, slīdošs electro-pop šedevrs ar chicago-house atmosfēru un soul manierē ieturētu vokālu. Ārkārtīgi meistarīgs darbs!



The Knocks - "Make It Better" [Neon Gold; 26/07/2010]


Kārtējais saldais ēdiens vasaras mūzikas un svilpojamo himnu ala „Young Folks” piekritējiem. Manhetenas dueta The Knocks jaunākais veikums „Make It Better” ir viens no gaišākajiem un potenciāli lielākajiem hītiem vasaras noslēgumā, vismaz pie mums, AMGmusic – noteikti. Singls ar vairākiem remiksiem (starp tiem arī mūsu aprīlī slavētās apvienības DOM versija) iznācis jau pirms nedēļas.



The Roots feat John Legend - "The Fire"
[Def Jam; 01/06/2010]



Joprojām neesmu noklausījies daudzviet par gada labāko hip-hop albumu dēvēto The Roots plati „How I Got Over” (vāciņš skatāms augstāk), bet šis ir labs iemesls kļūdu beidzot labot. Dziesma nav iznākusi kā atsevišķs singls (vismaz pagaidām), taču uzmanību pievērsusi, pateicoties video klipam. Starp citu, tas arī ir lielisks.



Nedēļas Pieci Albumi (alfabēta secībā):

Arcade Fire - "The Suburbs" [Mercury]
Vidējais kritiķu vērtējums: 8.4

Bez komentāriem. Neapšaubāmi slavenākās Kanādas apvienības ilgi gaidītais trešais studijas ieraksts ir klāt. Vai Arcade Fire ir šobrīd lielākā grupa uz planētas? Ļoti iespējams.

Albuma pērle "Ready To Start":



Baths - "Cerulean" [Anticon]
Vidējais kritiķu vērtējums: 7.5


Losandželosas projekta Baths debijas albums „Cerulean”. Glo-fi un chill-wave mūzika saulrieta un inteliģentas elektroniskās mūzikas mīļotājiem.

Albuma skaņdarbs "Maximalist" dzīvajā:



Best Coast - "Crazy For You" [Mexican Summer]
Vidējais kritiķu vērtējums: 7.7


Vēl viens Losandželosas projekts un vēl viens debijas ieraksts. Ar Betanijas Kosentino vadīto indie pop/surf rock trio Best Coast Jūs jau maķenīt iepazīstināju pērnajā rudenī, kad klajā nāca grupas debijas singls „When I’m With You”.

Aktuālais singls "Boyfriend" festivālā SXSW:



Menomena - "Mines" [Barsuk]
Vidējais kritiķu vērtējums: 7.9


Portlendas eksperimentālā indie rock apvienība Menomena atgriezusies ar ceturto studijas albumu „Mines”. Man šī būs iepazīšanās ar Menomena, par kuras līdera Brenta Nopfa solo projektu Ramona Fallsjūsmojām 2009.gada vasarā.

Albuma skaņdarbs "Five Little Rooms":



Wavves - "King of the Beach" [Fat Possum]
Vidējais kritiķu vērtējums: 7.2


Tāpat šonedēļ iznācis arī pretrunīgi vērtētais Neitena Viljamsa vadītās lo-fi / noise rock grupas Wavves trešais albums „King of the Beach”. Šis laikam pieskaitāms pie „love it or hate it” kategorijas albumiem.

Aktuālais singls "Post-Acid":



Visbeidzot arī kaut kas acu UN ausu priekam. Hot Chip pavasara hīts „I Feel Better” (AMGmusic Aprīļa #1!) dzīvajā, Pitchfork.com jaunajā sadaļā „SURVEILLANCE”. Klausoties un skatoties šo, nudien jāpiekrīt, ka Hot Chip vislabāk izklausās mazos klubiņos un piesviedrētos pagrabos vai, kā šajā gadījumā, imitētā, pamestā fabrikā. Iespaidīgi un lieliski. Mans nedēļas video prieks!

Ja video neveras vaļā, tad spiediet uz šī linka:
http://pitchfork.com/tv/#/episode/2763-hot-chip/3



TIEKAMIES PIEKTDIEN!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru