06 augusts, 2010

JŪLIJA TOP 20 (20.-11.vieta)

AMG TOP 20 IN JULY 2010 (part 1):

20.She & Him - "Thieves" [Double Six Records; 05/07/2010]
AMG rating: 7/10


Amerikāņu indie-folk duets She & Him debitē AMGmusic Top 20 ar otro singlu no pavasarī izdotā liegā otrā studijas albuma „Volume Two”. Manuprāt, viens no trim plates skaistākajiem skaņdarbiem, tāpēc arī pelnīta vieta divdesmitniekā.



19.Deerhunter - "Revival" [4AD; 20/07/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Atlantas kvartets Deerhunter jau septembrī piedāvās ilgi gaidīto ceturto albumu „Halcyon Digest”. Tā pirmais singls ir 50’to/60’to gadu popmūziku un Kventina Tarantino filmas skaņu celiņus atgādinošs skaņdarbs „Revival”, ko grupa piedāvā lejupielādei par velti.



18.Florence & The Machine - "Cosmic Love" [Island; 05/07/2010]
AMG rating: 7/10


Grūti tam noticēt, bet šis ir jau sestais(!) singls no pērnā gada vasarā izdotā Florence & The Machine debijas albuma „Lungs”. Droši vien tāpēc tik zema vieta, jo dziesma jau laba (tāpat kā viss albums – viens no pagājušā gada spēcīgākajiem ierakstiem!), taču... kas par daudz, tas par... Florence & The Machine zemākais rādītājs AMGmusic topos.



17.Best Coast - "Boyfriend" [free download; 28/06/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Rakstot šīs rindas, jau ir iznācis jaunās amerikāņu indie pop/surf rock sensācijas Betanijas Kosentino grupas Best Coast debijas albums „Crazy For You”. Jūlijā jūsmojām par lirisko un sentimentālo dziesmu „Boyfriend”.



16.The Black Angels - "Bad Vibrations" [Blue Horizon; 21/06/2010]
AMG rating: 7/10

(free download)

Pirmoreiz klausoties The Black Angels daiļradi, pirmās asociācijas bija ar Kanādas psihodēliskā roka ansambli Black Mountain, un ne jau nosaukuma dēļ. Tāpēc nebija liels pārsteigums uzzināt, ka abas grupas šoruden dosies kopīgā koncertturnejā. Teksasas grupas debijas singls AMGmusic trāpa uzreiz labāko divdesmitniekā, bet jaunais albums, kurš The Black Angels būs jau trešais pēc skaita, iznāks 13.septembrī – vienā datumā ar... Black Mountain jauno albumu.



15.Interpol - "Barricade" [Matador; 12/07/2010]
AMG rating: 7/10


Septembrī ieraudzīsim arī jauno un ilgi gaidīto Interpol ceturto studijas plati. Tās pirmais singls „Lights”, kuru grupa piedāvāja par velti, maijā izcīnīja 5.vietu AMGmusic topā. Jaunāko darbu „Barricade” gan būs jāpērk par naudiņām – to jau šobrīd var izdarīt interneta iTunes veikalā. Ne tik iespaidīgi kā „Lights”, bet piedziedājumi joprojām ir Interpol spēcīgā puse.



14.Cults - "Oh My God" [self-released; 05/07/2010]
AMG rating: 7/10
(free download)

Martā iepazītais amerikāņu pāris Cults šomēnes piedāvāja savu otro singlu „Oh My God”. Man gan vēl nav informācija, kad varam gaidīt šīs ļoti mīlīgās grupas debijas albumu, taču prieks, ka AMGmusic atkal ir bijis pirmais Latvijā, kas pievērsis uzmanību grupai, par kuru pārējā pasaulē skaļāk sāk runāt pēc pusgada, ir liels. :) „Oh My God” nav tik izteikti lipīgs kā debijas singls „Go Outside”, toties nostiprina pārliecību par Cults kā vienu no pēdējā laika interesantākajām muzikālajām parādībām.



13.Woods - "Death Rattles" [Woodsist; 23/06/2010; VIDEO RELEASE]
AMG rating: 7/10


Viena no manām lielākajām pagājušā gada kļūdām noteikti bija tā, ka palaidu garām Bruklinas lo-fi folk grupas Woods lielisko albumu „Songs of Shame”. Šogad tam sekoja jau jauna plate „At Echo Lake”, no kuras arī nāk šis intīmais un naksnīgais skaņdarbs, kas gan nav iznācis singla formātā, toties tam ir tapis gaumīgs videoklips.



12.Broken Bells - "The Ghost Inside" [Columbia; 05/07/2010]
AMG rating: 7/10


„The Ghost Inside” kļuva par vienu maniem iecienītākajiem Broken Bells gabaliem, jau pirmoreiz noklausoties dueta debijas albumu, kas iznāca martā. Tāpēc vēl jo lielāks prieks par to, ka šis singls kļūst par Broken Bells augstāko sasniegumu AMGmusic topos. Piemirsējiem atgādināšu, ka Broken Bells veido The Shins solists Džeimss Mersers un slavenais hip-hop producents Danger Mouse.



11.Crystal Fighters - "In The Summer" [Zirkulo; 19/07/2010]
AMG rating: 8/10


Šī mēneša kāpējs (par tiem es dēvēju dziesmas, kas sākotnēji nopelna zemu novērtējumu, bet tad pakāpeniski mēneša laikā iepatīkas līdz tādam līmenim, ka spēj izcīnīt augstu vietu mēneša topā). „In The Summer” ir ļoti pielīpošs un savdabīgs folkmūzikas kombinējums ar paskarbu electro, kas noteikti noderēs vasaras dārza ballītēs. Un tik tiešām – jo vairāk šo klausās, jo vairāk tas fascinē. Droši vien, ja mēnesis būt garāks, Londonas kvintets Crystal Fighters ar savu debijas singlu pat pamanītos iekļūt Top 10.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru