06 augusts, 2010

JŪLIJA ALBUMU TOP 5

MĒNEŠA ALBUMU TOP 5

5.Mystery Jets – „Serotonin”

Release date: 05/07/2010
Label: Rough Trade
AMG rating: 7/10


Londonas indie-rock kvintets Mystery Jets seko līdzi modei. Par to liecina viņu jaunākais albums „Serotonin”, kurā izteikti dominē 80’to gadu popmūzikas ietekmes. Oriģinalitāti un pārsteigumus no šī ieraksta negaidiet, bet kā fona mūzika un patīkama izklaide noderēs ļoti labi.



4.O. Children – „O. Children”
Release date: 12/07/2010
Label: Deadly People
AMG rating: 7/10


Pērn pārsteiguši mūs ar teicamo singlu „Dead Disco Dancer”, tikai šomēnes O.Children ar tās grūti nepamanāmo solistu Tobiju O’Kendi (197cm ir viņa augums) priekšgalā izdod debijas albumu „O.Children”. Nika Keiva, Joy Division un White Lies cienītājiem šis varētu iet pie sirds. Mans personīgais verdikts – lai arī platē nav tik spēcīgu kāpumu kā pērnā gada White Lies debijas ierakstā, tajā nav arī tik zemu kritumu. Es noteikti šo vērtēju augstāk. Ievadošais „Malo” vien ir ko vērts!



3.Major Lazer – „Lazers Never Die” EP
Release date: 26/07/2010
Label: Interscope Records
AMG rating: 8/10


Mēneša labākais EP! Major Lazer ir divu slavenu producentu - Filadelfijas electro/hip-hop pārstāvja Diplo un britu kolēģa Switch apvienība. Debijas albums „Guns Don’t Kill People... Lazers Do” tika izdots 2009.gada vasarā, un izpelnījās ļoti augstu novērtējumu no mūzikas kritiķiem. Jaunais EP, atļaušos to apgalvot, ir vēl spridzinošāks nekā albums.

Šeit iekļautas divas pavisam jaunas kompozīcijas – jau vairākus mēnešus internetā cirkulējošais „Sound of Siren”, kas tapis sadarbībā ar M.I.A. un jamaikiešu dancehall pārstāvi Busy Signal, un „Good Enuff” – kā arī trīs vairāk nekā lieliski remiksi debijas albuma dziesmām, no kuriem īpaši gribētos izcelt portugāļu kolektīva Buraka Som Sistema nesošo miksu.



2.Janelle Monae – „The ArchAndroid”
Release date: 12/07/2010
Label: Atlantic
AMG rating: 8/10

Vēl viena šī gada plate, kas decembrī rotās daudzu mūzikas mēdiju gada albumu topu augstākās vietas. Šoreiz glaimojošajiem vārdiem pievienojas arī AMGmusic. Ļoti veiksmīgs un pārliecinošs debijas albums, kurā meistarīgi apkopoti tik daudzi mūzikas stili, ka tos pat grūti visus uzskaitīt. Popmūzika, r’n’b, fanks, neo-soul, pat art-rock un citas r’n’b/soul dziedātājām neraksturīgas tendences. Ne velti par Džanelli Monē jūsmo pat eksperimentālistu of Montreal līderis Kevins Bārnss, kas piedalījies arī šajā platē.



1.Big Boi – „Sir Lucious Left Foot: The Son Of Chico Dusty”
Release date: 05/07/2010
Label: Def Jam
AMG rating: 8/10

Divus gadus gaidītais Outkast dalībnieka Big Boi solo albums beidzot tika izdots šī mēneša pirmajā nedēļā. Starp nepacietīgajiem „Sir Lucious Left Foot: The Son of Chico Dusty” gaidītājiem bija arī AMGmusic un tagad varam būt apmierināti, ka nav nācies vilties – izskatās, ka manas prognozes būs izrādījušās trāpīgas un šis BŪS 2010.gada labākais hip-hop albums.

Precīzi stundu garais ieraksts piedāvā gan pārdomātus, 80’to gadu funk un retro-soul atgādinošus motīvus („Turns Me On”), gan radio draudzīgus singlus ar nesošiem piedziedājumiem (sadarbība ar emo apvienību Vonnegut dziesmā „Follow Us”), gan spēcīgus un kustinošus bītus (spilgtākais piemērs – nesenais AMGmusic hīts „Shutterbug”), gan arī bezgala lielu jautrību (pērnā gada hīts „For Yo Sorrow”).

Laikā, kad topus un mūzikas televīzijas ir pārņēmis trešās šķiras hip-hop atkritumu un muzikālo drazu vilnis, „Sir Lucious Left Foot” ir labs atgādinājums, ka hip-hops var būt daudzšķautnains, interesants, baudāms un krāšņs mūzikas novirziens.

Mans viennozīmīgais plates favorīts – noslēdzošais „Back Up Plan”:



VĒL MAIJĀ IZVĒRTĒJĀM (atzīmju un alfabēta secībā):

Die Antwoord – „5” EP [Interscope Records]
AMG rating: 7/10

Tokyo Police Club – „Champ” [Memphis Industries]
AMG rating: 6/10

I Am Kloot – „Sky At Night” [EMI]
AMG rating: 6/10

HEALTH – „HEALTH::DISCO2” [Lovepump United]
AMG rating: 6/10

Mount Kimbie – „Crooks & Lovers” [Hotflush]
AMG rating: 6/10

M.I.A. – „/\/\ /\ Y /\” [XL Recordings]
AMG rating: 5/10

Los Campesinos! – „All’s Well That Ends” EP [Wichita]
AMG rating: 4/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru