02 marts, 2010

Ieskats Nedēļā (01.03.-07.03.)

Sveiciens!

Visa mana lielā iecere teikt svinīgo uzrunu 1.martā beidzās ar to, ka tagad ir 2.marts un es tikai šobrīd esmu ticis galā ar pagājušajā nedēļā nenoklausītajiem singliem, kurus turpināju klausīties vēl agrā 2.marta rītā (3:45, ja esam precīzi...). Nekas nemainās arī šonedēļ – tieši otrādi – šonedēļ pavisam oficiāli uzstādām JAUNU AMGMUSIC REKORDU! 20 jaunie singli. Un arī tikai tāpēc, ka piecas dziesmiņas ar smagu sirdi nācās atmest (divas no tām gan pievienošu 8.marta nedēļai).

Lai padarītu situāciju vēl sarežģītāku, šī ir nedēļa, kad visi spēki un koncentrēšanās ir jāveltī 2010.gada Februāra Singlu Top 20, Albumu Top 10, DMS kompilācijai un citām lietām, kam tāds vai šitāds sakars ar februāri. Tas nozīmē tikai to, ka no pieminētajām 20 dziesmām atliks vien izvēlēties Nedēļas Singlu, jo apskats šonedēļ nebūs. Protams, varat ar YouTube.com palīdzību uzmest ausi šīm dziesmiņām paši. Šonedēļ AMGmusic uzmanības centrā sekojoši singli:

Air - "So Light Is Her Footfall" [EMI]
Alphabeat - "Hole In The Heart" [Polydor]
Blood Red Shoes - "Light It Up" [V2]
Crookers feat. Miike Snow - "Remedy" [Southern Fried]
Dan Le Sac vs Scroobius Pip - "Get Better" [Sunday Best]
Donaeo - "Riot Music" [Digital Soundboy Recordings]
Ellie Golding - "Starry Eyed" [Polydor]
Freelance Whales - "Generator 2nd Floor" [free download]
Future Islands - "Tin Man" [free download]
jj - "Let Go" [Sincerely Yours]
Jukebox The Ghost - "Good Day" [New Music Club]
Late Of The Pier - "Best in the Class" [Phantasy Sound]
Local Natives - "Airplanes" [Infectious Music]
Mumford And Sons - "The Cave" [Island]
New Pornographers - "Your Hands (together)" [free download]
New Young Pony Club - "Chaos" [The Number]
The Ruby Suns - "Cranberry" [free download]
The Raveonettes - "Heart of Stone" [video release]
UNKLE - "Natural Selection" [free download]
Wiley - "Never Be Your Woman" [Virgin]


Vēl trakāk ir ar albumiem. Arī to interesējošo skaits ievērojami pārsniedz limitu (pieci albumi nedēļā – vairāk cenšos neklausīties, lai kvantitāte nenomāktu kvalitāti). Šonedēļ AMGmusic uzmanība vērsta pat veseliem 11 albumiem. Ja nu tomēr jāizceļ piecas plates, tad šonedēļ noteikti nedrīkst laist garām:

1) Archie Bronson Outfit - "Coconut" [Domino]

Pagājušajā nedēļā Jums piedāvāju pirmo singlu no Archie Bronson Outfit jaunā albuma „Coconut” – dziesmiņu „Shark’s Teeth”. Šopirmdien veikalos nonācis trešais Londonas kolektīva albums, kas jau izpelnījies ļoti augstus novērtējumus britu presē. Pirmais singls bija pārāk interesants un vilinošs, lai laistu garām iespēju paklausīties visu albumu.

2) Errors - "Come Down With Me" [Rock Action]

Viena no pēdējos mēnešos visvairāk slavētajām apvienībām no Glāzgovas – Errors – šonedēļ piedāvā savu otro studijas albumu „Come Down With Me” – viscaur instrumentālu un savdabīgu electro skatījumu uz post-rock mūziku. Kopā to tagad dēvē par „post-electro”. Pirmais singls „A Rumour In Africa” skatāms šeit.

3) Joanna Newsom - "Have One On Me" [Drag City]

Ne mazāko šaubu – pēc tā, kas lasīts mūzikas presē, šis NOTEIKTI būs ierindojies teju vai katrā mūzikas žurnāla gada labāko albumu topā. Jaunās amerikāņu arfistes, pianistes un dziedātājas 3(!!!) disku albums „Have One On Me”, kas kopumā piedāvā divu stundu ceļojumu folk, avant-garde un baroque-pop mūzikas lauciņos. Atsevišķi mēdiji šo pat paspējuši novērtēt ar atzīmi... 10 no 10!

4) The Knife with Mt. Sims & Planningtorock - "Tomorrow, In A Year" [Rabid]

Par šo jau esmu stāstījis neskaitāmas reizes. Lūk, opera arī klāt. Zviedru elektroniskās mūzikas guru The Knife sadarbībā ar vācu mūziķiem Planningtorock (drīzumā Rīgā, starp citu!) un Mt. Sims izspēlē Čārlza Darvina dzīvesstāstu pusotru stundu garā elektro-operā, kas var patikt vai nepatikt, bet nešaubīgi pelnījusi uzmanību. Arī šo atsevišķi mēdiji vērtē ar 10 no 10, starp citu.

5) Two Door Cinema Club - "Tourist History" [Kitsune]

Pērnvasar Salacgrīvā redzētie Two Door Cinema Club beidzot izdod ilgi gaidīto debijas albumu „Tourist History”. Būs interesanti paklausīties, ko tad piedāvā savā pirmajā albumā vieni no pagājušās vasaras redzamākajām uzlecošajām zvaigznēm indie-pop / electro-pop lauciņā.


VĒL ŠONEDĒĻ AMGMUSIC METĪS AUSI UZ:

6) Blood Red Shoes – „Fire Like This” (V2)
7) Frightened Rabbit – „The Winter Of Mixed Drinks” (FatCat)
8) Ellie Goulding – „Lights” (Polydor)
9) Groove Armada – „Black Light” (Work It)
10) Sambassadeur – „European” (Labrador)
11) Tunng – „...And Then We Saw Land” (Full Time Hobby)


Lūk, kāds liels daudzums mūzikas, ko klausīties šonedēļ. Tas, protams, vēl neieskaitot nedēļas DMS dziesmiņas – labākos deju zāļu piepildītājus un skaistākās saulrieta dziesmas, kuras, starp citu, arī no pagājušās nedēļas iekrājies vesels lērums.

Jāķeras klāt Februāra Top 20 veidošanai, tāpēc par jaunumiem AMGmusic sīkāk pastāstīšu tomēr nākamnedēļ. Atgādinu, ka no nākamās nedēļas tiks samazināts singlu un albumu apskats, toties nāks klāt jaunas sekcijas – Dancefloor Filler of the Weekend un Sunset Tune of the Week. Katru ceturtdienu arī kāds īpašais stāsts par kādu klasisko hītu sadaļā Classic Hit.

Pagaidām tas viss. SEE YA SOON!

P.S. Uz atvadām viens no skaistākajiem singliem šobrīd – vakar vēlu vakarā BBC Radio 1 pirmizrādi piedzīvojušais Foals jaunais singls „Spanish Sahara” no maijā gaidāmā grupas otrā studijas albuma „Total Life Forever”. BBC Radio 1 dīdžejs Zeins Louvs, kas vakar pirmais pasaulē atskaņoja šo dziesmu radio, zina stāstīt, ka tāda ažiotāža sen neesot bijusi – cilvēki esot stāvā sajūsmā. Un, ziniet, IR PAR KO! Fantastiska dziesma!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru