26 februāris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (22.02.-28.02.)

SINGLE OF THE WEEK

Gil Scott-Heron – „Me And The Devil”
Release date: 22/02/2010
Label: XL Records
AMG rating: 8/10


Nu ko lai te vēl piebilst, ja visi komplimenti no manas puses Džilam Skotam-Heronam par fantastisko darbu albumā „I’m New Here” ir jau pasacīti albuma recenzijā? Atliks vien atkārtoties, ka repa krusttēvs savos 60 gados skanējuma ziņā iekabina veselai kaudzei mākslinieku, kas varētu būt pat viņa mazbērni. Protams, ar lielu producenta Ričarda Rasela (XL Records boss) palīdzību, bet tomēr.

„Me and the Devil” ir viena no trim albuma kaverversijām, kuras autors ir 20.gadsimta 30’to gadu blūza mūziķis Roberts Džonsons (starp citu, miris 27 gadu vecumā... Vai viņu tad uzskatīt par slavenā „Kluba 27” aizsācēju?!). Oriģināls datēts ar 1937.gadu, bet ticis pārizdots CD formātā 1990.gadā izlasē „The Complete Recordings”.

Protams, Džila-Skota versijā no oriģinālā blūza te nav palicis tikpat kā nekas, un muzikāli šo singlu drīzāk varētu raksturot kā smagnēju Massive Attack 90’to gadu sākumposma trip-hop skaņdarbu, kuram pieķēries 21.gadsimta dubstep speciālists Burial, lai padarītu to vēl dobjāku un smagnējāku.

Kā jau minēju augstāk, ļoti iespējams, ka lielākie nopelni šī skaņdarba fantastiskajā skanējumā pienākas albuma producentam Ričardam Raselam, jo tieši tā SKAŅA, kas attiecīgi rada arī NOSKAŅU, ir singla galvenais stūrakmens, kas mani hipnotizēja jau pirmoreiz uzliekot šo dziesmu, vispār nezinot, ka tas ir jazz un soul mūzikas leģendas Džila-Skota skaņdarbs. Iespaidīgi. Ļoti, ļoti iespaidīgi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru