03 marts, 2010

PIECI JAUNI VIDEO

Pēdējo nedēļu laikā, "pateicoties" manam interneta servisa nodrošinātājam (pagaidām vēl nesaukšu vārdā, bet... pacietības mērs drīz plīsīs!) un katastrofālajam interneta ātrumam, diezgan maz sanācis laika pievērst uzmanību videoklipiem. Tomēr ik pa laikam kaut ko tomēr paskatos, un šobrīd ir sakrājies apaļš cipars ar klipiem, kas, manuprāt, arī Jums IR jāredz. Ja, protams, neesat tos jau redzējuši.

1) Shane Macgowan & Friends – „I Put A Spell On You”

Vecais un labsirdīgais īru dzērājs Šeins Makgovans arī devis savu artavu Haiti labdarības akcijā pēc postošās zemestrīces. Atšķirībā no Saimona Kouvela un Jay-Z viņam ir izdevies savākt daudz prestižāku mūziķu kolektīvu (Bobijs Gilespī no Primal Scream, Niks Keivs, Krisija Hainda no The Pretenders, Miks Džounss no The Clash un pat Holivudas aktieris – ģitārists Džonijs Deps), kas vienojušies kopīgā dziesmā – 50’to gadu klasiskajā Screamin’ Jay Hawkins „I Put A Spell On You”, ko populāru padarīja Creedence Clearwater Revival 60’tajos. Par singlu plašāk parunāsim nākamnedēļ, kad tas nonāks tirdzniecībā. Šobrīd piedāvājam tā video ar visiem nosauktajiem varoņiem:



2) Sunset Rubdown – „Dragon’s Lair”

Tā arī man nesanāca pērn noklausīties jaunāko Kanādas apvienības Sunset Rubdown albumu „Dragonslayer”, ko, piemēram, portāls Drowned In Sound novērtējis ar atzīmi 10 no 10. Februāra beigās atklātībā nonāca albuma noslēdzošās – episkās 10 minūtes garās dziesmas „Dragon’s Lair” (lasot ātri, sanāk „Dragonslayer”) vēl episkāks un iespaidīgāks videoklips. Principā šo pat var likt kategorijā „īsā video filma”. Mazajai aktrisei īpašs cepums par lomu. Videoklipu faniem:



3) Pantha Du Prince feat Noah Lennox – „Stick To My Side”

Pirmkārt, šī jau ir interesanta sadarbībā muzikālā jomā. Vācu minimal techno mūziķis Pantha Du Prince kopā ar amerikāņu eksperimentālās mūzikas pārstāvi Noa Lenoksu no Animal Collective, kurš, cita starpā, ir autors pērnā gada AMGmusic kronētajam Gada Singlam – „My Girls”. Ļoti ceru, ka atklātībā nonāks šīs dziesmas radio versija, jo albuma oriģināls ir 8 minūtes garš. Par singla relīzes iespējamo datumu neko neesmu dzirdējis, bet video ir vairāk nekā lielisks! Stāsts par to, kā jūtas koki, un kas Jums rādītos murgos, ja Jūs piedzimtu par koku:



4) Foals – „Spanish Sahara”

Ne tik daudz videoklipa, cik dziesmas dēļ. Rakstīju jau vakar, bet šodien varu tikai ar VĒL LIELĀKU pārliecību apgalvot – šis ir viens no skaistākajiem singliem 2010.gadā. Pavisam noteikti galvenais favorīts uz 1.vietu AMGmusic marta topā. Kopā ar videoklipu „Spanish Sahara” skan vēl izjustāk, ja tas, protams, vispār ir iespējams. Dziesma, par kuru mēs noteikti vēl runāsim un runāsim daudz:



5) Gorillaz – „Stylo”

Arī šim uzmanību vērsu jau vakar tviterī. Gorillaz beidzot nodevuši publiskai vērtēšanai klipu janvārī (4.vieta AMGmusic topā) izdotajam singlam „Stylo”. It kā ar to vēl būtu par maz, trīs zīmētie grupas varoņi klipā izskatās pievilcīgi kā nekad, mazliet apbružāti un noguruši, kā tādā vidusmēra Holivudas filmā bēgot no piekasīga policista. It kā arī ar to vēl būtu par maz, videoklipa otrajā pusē iesaistās Brūss Viliss un... jā, uzminējāt – atkal izglābj pasauli. Arī pretendents uz mēneša klipa titulu. Starp citu, jau pēc nedēļas veikalos būs nopērkams jaunais Gorillaz albums „Plastic Beach”. Jautrākam garastāvoklim:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru