16 oktobris, 2009

Nedēļas Singlu Apskats (12.10.-18.10.), 2.DAĻA



The Pains Of Being Pure At Heart - "Higher Than The Stars"
[Fortuna Pop; 12/10/2009]
AMG rating: 8/10


Šogad ir bijis ļoti liels daudzums ar jauniem, talantīgiem un pat ļoti perspektīviem jaunpienācējiem mūzikā, bet pusotru mēnesi pirms finiša varu par visiem 100% teikt, ka The Pains of Being Pure At Heart no Ņujorkas būs iekļauti starp 5 labākajiem 2009.gada debitantiem mūzikā.

Kvarteta debijas albums „The Pains of Being Pure At Heart” nāca klajā februārī, bet šonedēļ veikalu plauktos ir nonācis jauns grupas EP ar četrām pavisam jaunām dziesmām (plus viens burvīgs remikss no Saint Etienne!), kas ir tikai kārtējais apliecinājums šo jauniešu spējai radīt ārkārtīgi pievilcīgas, pozitīvas un mīļas dziesmiņas. Ja albums tomēr vairāk klasificējams kā rokmūzikas ieraksts, tad šo EP es drīzāk ievietotu indie pop lauciņā. Turklāt ieraksts sanācis gana rudenīgs. Ne tādā lietainā un dubļainā ziņā, bet tāda rudens, kad caur mākoņu spraudziņu parādās saule un romantiski atspoguļojas zemē guļošajās krāsainajās lapās, un paliek vienkārši silti.

„Higher Than The Stars” EP lielākais trumpis gan, manuprāt, ir fantastiski lipīgais „Falling Over”, kuru tad arī iekļaušu šīs nedēļas DMS izlasē, bet mazās platītes tituldziesma, protams, iet singlu ieskaitē. Izskatās, ka beidzot izdosies ielauzties AMG mēneša topa desmitniekā (līdz šim augstākais sasniegums ir aprīļa singla „Young Adult Friction” 12.vieta).

Grupas uzstāšanās dzīvajā:



The Low Anthem – "Charlie Darwin" [Bella Union; 05/10/2009]
AMG rating: 7/10


Viens no maniem patīkamākajiem šīs nedēļas atklājumiem. The Low Anthem ir dibināta pirms trim gadiem Amerikas ziemeļu pilsētā Providensā, un tās līderis ir kāds folkmūziķis un gleznotājs vārdā Bens Nokss Millers. Lai arī šādi tādi ieraksti datēti jau ar 2007.gadu, ja es pareizi saprotu, tad oficiāli debijas albums „Oh My God, Charlie Darwin” iznācis vien šovasar. Starp citu, šogad grupa ir arī uzstājusies ne tikai dzimtās ASV lielākajos festivālos, bet arī slavenajā Glastonberijā.

Neesmu dzirdējis pilno albumu, bet „Charlie Darwin” ir ļoti skaists, nedaudz intīms un lirisks folk-rock paraugs, kas kaut kur pat atsauc atmiņā pagājušā gada lielisko Fleet Foxes debijas ierakstu.



Vampire Weekend - "Horchata" [free download; 05/10/2009]
AMG rating: 6/10


It kā nepieklājīgi likt tik zemu atzīmi Vampire Weekend, kuru otrais albums jau šobrīd ir viens no maniem gaidītākajiem 2010.gada ierakstiem, taču, ko var darīt – gaidāmā albuma pirmais singls „Horchata” nepārprotami būtu viens no neizteiksmīgākajiem debijas albuma „Vampire Weekend” gabaliem.

Gana daudz jau aprakstīts par nevainojamo reklāmas kampaņu, ar kuras palīdzību „Horchata” nonāca pie klausītājiem. Vien atgādināšu, ka šo singlu varat par baltu velti no grupas oficiālās mājaslapas lejupielādēt arī jūs, kā arī to, ka jaunais albums ar nosaukumu „Contra” nāks klajā pašā 2010.gada sākumā – 11.janvārī.

Dziesmiņa nebūt nav slikta, tajā ir saglabājušies visi Vampire Weekend pozitīvisma un gaišuma elementi, tiesa nedaudz mazinājies afro-beat īpatsvars, tā vietā dziesmiņa vairāk asociējas ar beach-pop mūziku. Tomēr debijas albuma noskaņai gana līdzīgs darbs. To es uzsveru tamdēļ, ka cilvēki, kas JAU tikuši pie „Contra” kopijām (žurnālisti ASV) uzsver, ka šis ir tipiskākais „Vampire Weekend” albuma skaņdarbs, bet pārējie tomēr atšķiroties vairāk. Tas varētu liecināt, ka šis par velti atdotais singls varētu kalpot kā tāds savdabīgs Vampire Weekend tilts no viena albuma uz otru – no viena dzīves posma uz nākošo. Un „Contru” slavē. Tas priecē.



Robbie Williams – "Bodies" [Virgin; 12/10/2009]
AMG rating: 6/10

Vispirms jau prieks redzēt veco zēnu Robiju Viljamsu beidzot tikušu vaļā no visām savām atkarībām un atkal darbībā. Galu galā ar tādu harizmu un pievilkšanas spēju pēdējos desmit gados reti kurš popmūzikas varonis var lepoties. Katrā ziņā AMG vairāk priecē neizdevies Viljamsa albums nekā daudzmaz OK sanācis Take That ieraksts. Jocīgi, bet tā ir.

Jaunais singls „Bodies”, kas ir priekšvēstnesis novembrī gaidāmajam Viljamsa astotajam studijas albumam „Reality Killed the Video Star” („Kāruma” sieriņš par nosaukumu!), jau izsaucis visai skarbu reakciju no mūzikas preses. Jāpiekrīt vien ir, ka šis gluži nav ļoti spēcīgs ierocis, lai veiksmīgi atgrieztos mūzikā pēc divu gadu pauzes, tomēr noteikti nav arī no vājākajiem Viljamsa darbiem.

Patiesībā dziesma ir tīri veiksmīga, t.s. „radio draudzīgā” formāta pop dziesmiņa, kas visai stipri atgādina kaut ko no pēdējās desmitgades Pet Shop Boys daiļrades. Tomēr pievienošos tam viedoklim, ka Robijam acīmredzami vajadzīgs kāds līdzautors. Ja ne gluži Gajs Čambers, kas viņam asistēja dziesmu rakstīšanā, sākot ar debijas ierakstu un beidzot ar 2002.gada plati „Escapology”, tad vismaz Stefans Dafijs, kurš ir līdzautors visām dziesmām 2005.gada Viljamsa platē „Intensive Care”. Bet... Nesteigsimies ar secinājumiem – jau 9.novembrī iznāks „Reality Killed The Video Star”, tad arī spriedīsim.



The Phenomenal Handclap Band - "15 to 20" [Tummy Touch; 12/10/2009]
AMG rating: 6/10


Ar otro singlu pie mums atgriežas brukliniešu kolektīvs The Phenomenal Handclap Band. „15 to 20” turpina grupas savdabīgo muzikālo kokteili, kurā apvienotas gan deju zālēm piemērotas disko mūzikas skaņas, gan arī funk ritmi un pat šādās tādas indie iezīmes. Skanējuma ziņā atgādina brazīliešu kolektīvu CSS, taču izteiksmes ziņā gan šim Ņujorkas ansamblim vēl augt un augt. Jebkurā ziņā interesanta klausāmviela, turklāt gana piemērota arī ballīšu materiālam.



The Twang - "Encouraging Signs" [B-Unique; 12/10/2009]
AMG rating: 6/10

Tā arī neesmu sapratis, ko tik ļoti atbaidošu britu kritiķi ir saskatījuši birmingemiešu kolektīva The Twang skanējumā. Vai tiešām viņi šīs tipiskās angļu pab-roka grupas ierakstā cerēja atrast kādas Toma Jorka cienīgas muzikālas spēles un mākslinieciskus novatorismus?

Jaunais singls „Encouraging Signs”, kas ir otrais no šogad iznākušā grupas otrā albuma „Jewellery Quarter” gan nav tik melodisks un lipīgs kā priekšgājējs „Barney Rubble” (13.vieta AMG augustā), tomēr joprojām saglabā grupas radīto pozitīvismu un neuzbāzību. Gana gaumīgi, manuprāt.
http://www.youtube.com/watch?v=bcSOweCaQig


Spinnerette – "All Babes Are Wolves" [Hassle; 12/10/2009]
AMG rating: 5/10


Jūlijā, kad mēneša topā augsto 15.vietu ieņēma Spinnerette debijas singls „Baptized By Fire”, nedaudz brīnījos par izteikti zemajiem grupas debijas plates vērtējumiem. Otrais singls liek saprast, kur tā pele aprakta. Šis, atšķirībā no sava priekšgājēja, jau ir stipri viduvējs alternative rock singls, kas pat Kortnijai Lovai noderētu vien kā b-puses skaņdarbs. Gana klišejiski un par saviem 15 gadiem novēloti.


Wolfmother – "New Moon Rising" [Island; 12/10/2009]
AMG rating: 4/10


Drowned in Sound šo nodēvēja par bezjēdzīgāko nedēļas singlu. Neesmu radis būt tik kategorisks, bet grūti nepiekrist DiS un atspēkot viņu argumentus. Šķiet, pēc 2005.gada debijas albuma „Wolfmother” austrāliešu rokeriem vajadzēja apstāties. To saprata visi grupā, izņemot solistu Endrjū Rokdeilu, kas ap sevi sapulcinājis pavisam jaunu komandu, nosaukumu gan nemainot, un drīzumā laidīs klajā otro Wolfmother albumu „Cosmic Egg”. Kādam tas interesē?

P.S. Viens, pie tam ĻOTI LIELS pluss gan ir šai dziesmai – LIELISKS remikss no jau rīt Rīgā gaidāmajiem YACHT. Ļoti garšīgs ballīšu treks!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru