16 oktobris, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (12.10.-18.10.)

Thom Yorke – „Hearing Damage” [Atlantic Records]

(from soundtrack „New Moon”, out on October 19th)
AMG rating: 9/10


Par šo jau rakstīju pietiekami plaši iepriekš. Vien piebildīšu, ka „Hearing Damage” gan muzikālā ziņā, gan pēc savas kvalitātes ir kaut kas starp Radiohead pēdējo albumu „In Rainbows” un Toma Jorka „Harrowdown Hill” (manuprāt, spēcīgākais trumpis viņa 2006.gada solo albumā „The Eraser”). Dziesma, kas, nebīšos prognozēt, ir viens no GADA labākajiem skaņdarbiem. Nešaubīgi. Ja ir kāds konkrēts Jorks, kas tiek cildināts AMG, tad viņš izklausās tieši šādi. Blakus „Nude”, „All I Need” un jau pieminētajam „Harrowdown Hill”, šis ir viens no pasakainākajiem skaņdarbiem, kādu šajā desmitgadē Toms Jorks ir sarakstījis.



Nouvelle Vague feat Ian McCulloch – „All My Colours” [Peacefrog]
(from album „3”, out now)
AMG rating: 8/10


Tā kā šonedēļ iznāca jauns Echo & The Bunnymen albums, un singlu apskatā iekļāvām arī šīs plates pirmo singlu „Think I Need It Too” (patiesībā tas gan iznāca pirms divām nedēļām), nolēmu šīs nedēļas DMS izlasē ielikt arī kādu klasisku Echo & The Bunnymen dziesmu. „All My Colours” oriģinālā meklējams grupas slavenajā 1981.gada albumā „Heaven Up Here”.

Šajā gadījumā dziesmu ir pārtaisījis franču kaverversiju kolektīvs Nouvelle Vague, kas šovasar laida klajā savu trešo studijas ierakstu ar nosaukumu... „3”. Tur atrodamas gan Depeche Mode „Master and Servant”, gan Talking Heads „Road To Nowhere”, gan Roberta Palmera „Johnny & Mary”, gan daudzu citu slavenu izpildītāju klasisku hītu versijas Nouvelle Vague izpildījumā. Interesanti, ka šajā dziesmā piedalās arī tās oriģināla vokālists – Echo & The Bunnymen solists Īens Makaloks (starp citu, „Master and Servant” versijā piedalās arī Martins Gors!). Kopā tas izklausās gana skaisti un melanholiski.



The Pains of Being Pure at Heart – „Falling Over” [Fortuna Pop]
(from EP „Higher Than The Stars”, out now)
AMG rating: 9/10


Jau singlu apskatā rakstīju, ka šonedēļ iznācis lieliskās jaunās Ņujorkas apvienības The Pains of Being Pure at Heart EP „Higher Than The Stars” ar četrām jaunām dziesmām un teicamu Saint Etienne remiksu EP tituldziesmai. Ja „Higher Than The Stars” aizgāja singlu ieskaitē un pretendēs uz oktobra Top 20, tad šeit piedāvāju šī EP, manuprāt, lielāko pērli – ārkārtīgi pozitīvo, 80’to gadu popmūziku stipri, pat ļoti stipri atgādinošo „Falling Over”. Kārtējais pierādījums šo jauniešu daudzveidībai un mākai aizraut klausītāju. Vieni no gada labākajiem debitantiem!
Dziesmu var noklausīties šeit:


Big Boi feat George Clinton & Too $hort – „For Yo Sorrows” [Def Jam]
(from album „Sir Luscious Left Foot”, out soon)
AMG rating: 8/10

Big Boi, protams, ir plašāk pazīstams kā viena puse no lieliskā hip-hop dueta Outkast, kas ir viens no retajiem sava mūzikas stila pārstāvjiem, kuru ierakstus AMG gaida ar lielu nepacietību. Nu jau būs pagājuši seši gadi, kopš „Speakerboxx”...

Drīzumā gaidāms pirmais Big Boi solo albums, kura izdošanas datums gan tiek pārcelts un pārcelts. Zināms, ka jaunajā platē būs 16 dziesmas, kurās Big Boi asistē vairāki zināmi mākslinieki, piemēram, Outkast kolēģis Andre 3000, Mērija Džei Blaidža, T.I., Kriss Brauns, Džeimijs Fokss un citi. Šajā singlā, kā redzams, piedalījušies Too $hort un man līdz šim nezināmais Džordžs Klintons, kam, pieļauju, nav nekādas radniecīgas saiknes ar bijušo ASV prezidentu Bilu...

Šobrīd internetā jau nopublicēti četri gaidāmā albuma skaņdarbi, no kuriem mēs izvēlējāmies šo – visenerģiskāko un elektroniskām fīčām bagātāko treku „For Yo Sorrows”. Lūk, ŠĀDS hiphops mums tīk. ĻOTI tīk!

Dziesmu var noklausīties šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11530-fo-yo-sorrows-ft-george-clinton-and-too-hort/


Fool’s Gold – „Surprise Hotel” [IAMSOUND]
(from album „Fool’s Gold”, out now)
AMG rating: 7/10


Fool’s Gold ir kārtējais jaunais pienesums mūzikā no ASV, par kuru īpaši pastiprinātu interesi šovasar izrādīja ietekmīgais mūzikas portāls pitchfork, lai gan, kad iznāca ilgi gaidītais debijas albums, galu galā tika piešķirta vien atzīme 7.6.

Tā kā albums pieejams pagaidām tikai ASV, neesmu vēl to dzirdējis, taču šis pirmais plates singls „Surprise Hotel” ir meistarīgs, lai arī pagarš (teju 7 minūtes) pozitīvs, afro-pop skaņdarbs ar folk mūzikai raksturīgu dziedājumu. Saulaina dziesmiņa pelēkam rudenim.

Dziesmu var lejupielādēt šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11358-surprise-hotel/


VĒL ŠONEDĒĻ IESAKU:

Soviet Soviet – „Marksman” [self-released]
(from EP „Soviet Soviet”, out now)
AMG rating: 7/10

Dziesmu var lejupielādēt šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11527-marksman/


Matias Aguayo – „Rollerskate” [Kompakt]
(from album „Ay Ay Ay”, out on October 26th)
AMG rating: 7/10

Paklausīties un lejupielādēt var šeit:
http://rcrdlbl.com/2009/10/08/download_matias_aguayo_rollerskate_radio_edit_


The Orb – „DDD” (Belka & Strelka remix) [Six Degrees Travel Series]
(from EP „DDD (Dirty Disco Dub)”, out now)
AMG rating: 7/10

Paklausītes un iegādāties var šeit:
http://www.trackitdown.net/genre/electronica/track/1052609.html


P.S.VISAS AUGSTĀKMINĒTĀS DZIEMAS (plus arī labākos šīs nedēļas singlus) JUMS IR IESPĒJA IEGŪT MP3 FORMĀTĀ! ATLIEK VIEN UZRAKSTĪT MAN PERSONĪGI UZ ZHAGARS@YAHOO.COM vai PORTĀLĀ DRAUGIEM.LV. IR TIKAI 10 BRĪVAS VIETAS, PASTEIDZIES!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru