14 oktobris, 2009

NEW SONG: Thom Yorke – „Hearing Damage”



Kur nu vēl labāk sākt ievadu šim mazajam rakstiņam, kā ar citātu no kāda youtube.com komentētāja: „Kādā sakarā Toms Jorks atrodams skaņu celiņā 13 gadus vecām meitenēm domātā filmā par vampīriem?!?” :D Ģeniālākais komentārs šonedēļ.

Tā vien šķiet, ka tad, kad filma „Twilight Saga: New Moon” parādīsies uz Latvijas kinoteātru ekrāniem (novembra beigās, ja pareizi sapratu), būs vien jāuzvelk lielais melnais apmetnis, tumšās saulesbrilles un platā hūte, jāiemūk pūlī starp šīm 13 gadus vecām meitenēm un jāaiziet uz filmu arī man. Kāpēc? Pretjautājums – vai zināt, kas piedalās „New Moon” soundtrekā? Toms Jorks? Jā, arī. Vēl arī Grizzly Bear. Vēl arī Muse (ar dziesmu no jaunā albuma). Vēl arī Editors. Vēl arī Bon Iver. Vēl arī The Killers. Vēl arī Death Cab For Cutie. Vēl arī Lykke Li. Vēl arī... APNIKA!

Par šo, maigi izsakoties, pārsteidzošo soundtreku jau labu laiku kā runā amerikāņu mūzikas prese, kuru šoku pat nespēšu atstāstīt. Vien pateikšu, ka sākotnējās baumas par Toma Jorka dziesmas iekļaušanu šajā filmā portāls pitchfork.com uztvēra par... smieklīgu izdomājumu. Tajā pat laikā grūti ko pārmest žurnālistiem. Neesmu gan redzējis nevienu no „Twilight Saga” filmām (pat nezinu, vai vispār tādas ir vairākas vai viena pagaidām...?!), bet aptuveni nojaušu, ar ko šeit ir darīšana. Un Toms Jorks tur nu nekādi neierakstās...

Šorīt PROMO kopija soundtrekam „New Moon” nonāca arī AMG rīcībā (veikalos šo disku meklējiet nākampirmdien), un, protams, pirmais, ko noklausījos bija jau saslavētais Toma Jorka jaunais skaņdarbs „Hearing Damage”. Tā kā pēdējie divi Jorka singli uz mani pārlieku pozitīvu iespaidu neatstāja, arī šajā gadījumā ne uz ko izcilu necerēju, sak, ne jau nu labāko pēdējā laika dziesmu Toms Jorks būs atdevis tīņu vampīrfilmu veidotājiem... Nezinu, kas vēl ir Toma Jorka pūrā pēdējā laikā, bet šis ir viens no labākajiem gabaliem, ko es esmu no Jorka dzirdējis kopš 2007.gada „In Rainbows” albuma, nemaz nerunājot par „The Eraser” disku, kur šis līdzās „Harrowdown Hill” būtu albuma neapšaubāms hailaits.

Lieliska dziesma, lieliska uzbūve un lielisks izpildījums. TEICAMI! Viens no pretendentiem uz mēneša DMS treka nosaukumu:


P.S. Visu „New Moon – OST” vērtēsim pēc nedēļas.

P.P.S. Pēc ceturtās reizies (nupat) vispār JUMTU RAUJ NOST! Nu kā var viens cilvēks būt tik talantīgs?! Kur ir taisnība, Dieva kungs?!

"And you can do no wrong
In my eyes
In my eyes
You can do no wrong
In my eyes
In my eyes..."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru