14 oktobris, 2009

IESKATS NEDĒĻAS JAUNUMOS (12.10.-18.10.)

Eh, pat negribas neko rakstīt, jo psiholoģiskais stāvoklis, ja jāsaka godīgi, nav īpaši uzlabojies, kopš sestdienas vakara, kad notika nu jau bēdīgi slavenā futbola spēle starp Latviju un Grieķiju. Tā vien izskatās, ka grupai YACHT būs visai pasmags uzdevums (bet toties lieliska iespēja sevi pierādīt!) mēģināt AMG garastāvokli un domāšanu atgriezt vasarīgās noskaņās.

Jā, arī laiks ārā dara savas lietas, un pēc tik lieliskas vasaras nav viegli atkal atgriezties melnajā tumsā, kuru pavada kaut kāds draņķīgi spēcīgs un fig-viņ-zin no kurienes cēlies pretīgs vējš ar lietu, kas liek lielāko daļu jauno albumu un singlu vērtēt tumsā vai pustumsā, bet... Tā nu tajā dzīvē viss iekrāsots.

Labi, pietiks par negatīvām lietām, ar kurām jau tā pārpludināti masu mēdiji (starp citu, par šo varētu uzrakstīt atsevišķu rakstu, jo es pirmdienu pēc ilga laika pārtraukuma paņēmu brīvu un izdomāju vienu vakaru veltīt televīzijas programmu baudīšanai... Džīzas Kraist! Nudien, saprotu, kāpēc Latvijā dzīvo tik negatīvi noskaņoti cilvēki – man kā jūtīgākai dvēselītei vispār pietika ar divām ziņām (šķiet, TV3 un LNT), lai saprastu, ka – nu i nafig! labāk South Park kādu sēriju noskatīties piecpadsmito reizi!), paskatīsimies, kas tad šonedēļ darāms, skatāms un klausāms mūzikā!

Pirmkārt, apņemos šonedēļ beidzot sakārtot pērnās nedēļas singlu apskatu. Ir jau principā skaidrs par 99,99%, kas ir pagājušās Nedēļas Singls (arī albums „Two Dancers” iegūst papildus plusiņus...), bet bija vēl vairāki ievērības cienīgi singli, kuri pretendēs uz augstām vietām Oktobra Top 20. Fever Ray, Natalie Imbruglia(!!!), Kid Harpoon, Massive Attack u.c.

Otrkārt, šonedēļ atkal 12 jaunas dziesmas nodotas AMG vērtēšanai, kurām principā jau jāķeras klāt (tai skaitā jaunais Robija Viljamsa singls!). Tāpat atkal AMG rīcībā 8 jauni albumi, kurus šonedēļ centīsimies izklausīties. Lielākā uzmanība, protams, pievērsta Editors un Fuck Buttons jaunajām platēm. Bet kopsummā šonedēļ izvērtēsim sekojošus ierakstus:

SINGLI:

A Place To Bury Strangers - "In Your Heart" [Mute; 12/10/2009]
Ash - "True Love 1980" [Atomic Heart; 12/10/2009]
Dinosaur Jr. - "Pieces" [PIAS; 13/10/2009]
Echo & The Bunnymen - "Think I Need It Too" [Ocean Rain; 28/09/2009]
Editors - "Papillon" [Kitchenware; 12/10/2009]
I Concur - "Sobotka" [Club AC30; 05/10/2009]
Low Anthem – "Charlie Darwin" [Bella Union; 05/10/2009]
Robbie Williams – "Bodies" [Virgin; 12/10/2009]
The Pains Of Being Pure At Heart - "Higher Than The Stars" [Fortuna Pop; 12/10/2009]
The Phenomenal Handclap Band - "15 to 20" [Tummy Touch; 12/10/2009]
The Twang - "Encouraging Signs" [B-Unique; 12/10/2009]
Vampire Weekend - "Horchata" [free download; 05/10/2009]

ALBUMI UN EP:

A Place to Bury Strangers - Exploding Head
Bad Lieutenant - Never Cry Another Tear
Echo & The Bunnymen - The Fountain
Editors - In This Light And On This Evening
Fuck Buttons - Tarot Sport
The Drums - Summertime EP
The Flaming Lips - Embryonic
The Pains of Being Pure At Heart - Higher Than The Stars EP


Bet šajā nedēļas nogalē, protams, visi uz Spīķeriem uz YACHT koncertu, kuram nu jau ir zināmi arī iesildītāji. Par to sīkāk varat lasīt šeit:
http://www.tvnet.lv/muzika/news/article.php?id=530547

P.S. Svētdienas vēlā vakarā pamostoties, nonācu pie secinājuma, ka dažreiz ir labi kaut ko aizmirst. Pēc neveiksmīgā futbola mača vienā no Jūrmalas kazino sanāca iepazīties ar divām ļoti jaukām un sirsnīgām meitenēm no... Norvēģijas. Tikai svētdien atcerējos, ka viens no lielākajiem viepļiem un maitām ar vienu no nu jau melnāko sirdsapziņu pasaulē – futbola tiesnesis vārdā Toms Ovrebo – taču arī nāk no šīs pašas troļļu zemes. Eh, cik labi, ka nesabojāju vēl vairāk vakaru sev un divām daiļām un atvērtām meitenēm ar šo sāpīgo tematu. :) Tā vietā jautri pačalojām par Royksopp un Fever Ray mūziku, un es guvu apliecinājumu divām sen zināmām patiesībām par Jūrmalu – 1)ja vien ārā nav vasara, normālam cilvēkam NAV kur atpūsties. VISPĀR(!!!), 2)Latvijā (un līdz ar to arī Jūrmalā) ir diezgan daudz ļoti pārpucētu un garlaicīgu cacu. :) Krieviem ir viens ļoti labs teiciens par vienkāršumu un tautas pavilkšanos uz to... ;)

Video: YACHT uzstāšanās Amsterdamā pirms nieka vienas nedēļas, kas nozīmē, ka ko ļoti līdzīgu varam gaidīt šosestdien Rīgā. Dziesma „Ring The Bell” no jaunā albuma „See Mystery Light”. Izskatās, ka tieši ar šo dziesmu YACHT sāk savus koncertus (arī albumā „Ring The Bell” ir pirmais treks). Mācāmies jau laikus vārdiņus – „Will we go to heaven? / Or will we go to hell?” :) :

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru