02 oktobris, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (28.09.-04.10.)

Magic Wands – „Warrior” (The xx remix) [bootleg]
(available as bootleg MP3)
AMG rating: 8/10


Kopš šī gada februārī radās AMG sadaļa „Different Music Selection”, šis ir pirmais gadījums, kad kāda grupa nedēļas labākās DMS dziesmas titulu saņem otro nedēļu pēc kārtas. Tiesa gan, ja pirms septiņām dienām Nešvilas saldais pārītis Magic Wands to sasniedza pašu spēkiem, tad šajā gadījumā jau liela daļa pateicības pienākas Londonas kolektīvam The xx.

„Warrior” oriģināls atrodams jūlijā iznākušajā „Magic, Love & Dreams” EP platē, bet no kurienes cēlies un kur oriģinālā, taustāmā izskatā iegūt šo The xx remiksu, tiešām nezinu. Tomēr fakts ir un paliek – pirms pāris nedēļām iegūtais remikss burvīgi sapludina kopā Magic Wands liriski skaisto pusi ar The xx naksnīgi skarbo ritmu un pofigistisko drūmuma noskaņu. Teicami!

EDIT. Nupat noklausījos Magic Wands EP „Magic, Love & Dreams” un secināju, ka „Kiss Me Dead” ir viena no skaistākajām dziesmām šogad! Ietrāpa tieši sirsniņā! Gribu redzēt abus dzīvajā, koncertu promoteri!

„Warriors” remiksu iespējams lejupielādēt šeit:
http://www.mediafire.com/?nlneomimztt



[ingenting] – „Halleluja!” [Labrador]
(from album „Tomhet, idel tomhet”, out on October 20th)
AMG rating: 8/10


Atkārtot? Ok, sauklis skan sekojoši: „Ne nedēļu bez kādas dziesmas no Zviedrijas!” Ja kāds tiešām domā, ka es lobēju mūsu ziemeļu kaimiņus, piebildīšu – JOKS, protams. Bet tā nu pēdējos mēnešos ir sanācis. Turklāt šoreiz mums ir ne tikai zviedru dziesma, bet arī dziesma zviedru valodā! Turklāt jau otrā šomēnes!! Varbūt jau laikus iegādāties vārdnīcu? Lai gan jāpiekrīt pitchork.com – tik sirsnīgā un skanīgā dziesmā man ir pilnīgi vienalga, vai dziesma ir par baznīcu vai svaigiem hotdogiem. Mūzikā nav reliģijas, nav rasu, nav seksualitātes un, jā, nav arī valodas.

Grupa ar interesanto nosaukumu [ingenting] (interesantums, protams, slēpjas kvadrātiekavās, jo, ko nozīmē „ingenting” man nav ne jausmas) radusies pirms pieciem gadiem un oktobra vidū gaidāms jau trešais studijas albums „Tomhet, idel tomhet”. Tajā tad arī meklējiet šo Coldplay lipīgā melodiskuma savienojumu ar Sigur Ros instrumentāciju un izpildījumu. Ļoti pat labi!

Lejupielādēt dziesmu iespējams šeit:
http://www.itsatrap.com/?n=31071



Florence and the Machine – „You've Got the Love” (The xx Rework) [Island]
[from f/c single „You’ve Got The Love”, out in autumn)
AMG rating: 7/10


The xx burtiski UZPRASĀS uz 2009.gada labāko debitantu balvu! Šonedēļ veseli divi lieliski remiksi, lai gan par to, vai šis ir remikss vārda „remikss” tiešā nozīmē, vēl var pastrīdēties.

Tikai pirms trim nedēļām iznāca pēdējais Florence and the Machine singls „Drumming Song”, kad jau tapis zināms, ka debijas albuma „Lungs” ceturtais singls būs albumā atrodamā The Source & Candi Staton 1991.gada klasiskā hīta „You’ve Got The Love” kaverversija. Kā smejas kritiķi, tagad šai kaverversijai ir tapusi jauna... kaverversija!

The xx no Florence and the Machine „You’ve Got The Love” versijas faktiski ir atstājuši tikai viņu iespēlēto arfu, Florences Velčas vokāls parādās tikai divās dziesmas vietās, turklāt pamatīgi apstrādāts. Pārējais ir pašu The xx dalībnieku pārdziedāts, kas jau atkal izklausās debešķīgi patiesi un vietā. Nudien šis ir viens no labākajiem duetiem mūzikā, ko man nācies dzirdēt.

Lejupielādēt dziesmu iespējams šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13417-youve-got-the-love-jamie-xx-rework-ft-the-xx/



Taken By Trees – „My Boys” [Rough Trade]
(from album „East of Eden”, out now)
AMG rating: 7/10


Gandrīz nemanāmi savu otro studijas albumu izlaidusi Viktorija Bergsmana (miniet, no kuras valsts. Palīdzēt? Ziemeļi. Eiropa. Zils karogs ar dzeltenu krustu. Patīk bankas...), viņa arī Taken By Trees, kuru visa pasaule labāk pazīst kā bijušo grupas The Concretes solisti, bet mēs vairāk atceramies pēc viesizrādes Peter, Bjorn & John slavenajā svilpojamajā himnā „Young Folks”. Albumu „East of Eden” nebija manos plānos klausīties padziļināti, bet atlika uzzināt, ka tajā atrodama Animal Collective dziesmas „My Girls” kaverversija, lai manas domas strauji mainītos.

Tiem, kas AMG aktivitātēm pieslēgušies salīdzinoši nesen, pateikšu, ka šī gada pašā sākumā izdotais Animal Collective singls „My Girls” ir joprojām STABILS pretendents uz 2009.gada labākā singla titulu, kas izsenis ir prestižākā no AMG balvām. Saistībā ar šo kaverversiju atkal noklausījos Animal Collective... Nu pasaka, ne dziesma!

Viktorijas Bergsmenas versijā dziesma ne tikai ir mainījusi nosaukumu un vienu rindiņu dziesmas tekstā (no „My Girls” uz „My Boys”), bet arī no eksperimentālas elektroniskās neo-psihodēlijas pārtapusi mierīgā, izbraukumos uz akustiskās gičas dziedamā folk skaņdarbā. Bet tas izjustums un emocijas, kas ir dziesmas oriģinālā, gan šeit nav atrodamas. Tomēr jebkurā gadījumā interesanti un, es pat teiktu – LABI.

Dziesmai tapis arī videoklips:




The Very Best – „Julia” (Javelin re-do) [free MP3]
(available as free MP3)
AMG rating: 7/10

Šomēnes beidzot iznāca afro-beat apvienības The Very Best debijas albums „Warm Heart of Africa”, kas, starp citu, ir patiesi lielisks soundtreks saulainam un vasarīgam vīkendam, taču šajā platē viens gabals izcēlās īpaši. Dejiskais un pozitīvi neprātīgais skaņdarbs „Julia”, kuru nu remiksējuši jaunie ņujorkieši Javelin, kas jau vasarā pie mums atrādījās paši ar savu gabalu „Vibrationz”. Javelin remiksā „Julia” kļuvis vēl dinamiskāks un trakāks labā nozīmē. Miksu nav paredzēts izlaist CD vai LP formātā, tāpēc ķeriet vien ciet MP3.

Lejupielādēt dziesmu iespējams šeit:
http://www.knoxroad.com/2009/09/25/mp3-javelin-remix-the-very-bests-julia/

+

HOT MIX FOR THE WEEKEND:


Komytea – „UFO” (original mix) [Anjunadeep]
Erick Morillo – „I Get Lifted” (Michael Gray & Danism remix) [Subliminal]
Supafly Inc – „Catch Me When I’m Falling” (Full Intention dub) [Dog Eat Dog]
Dr Kucho – „Just Be Good To Me” (original mix) [Spinnin Records]
Basement Jaxx feat Sam Sparro – „Feelings Gone” (Felix’s Jack dub) [XL]
The Prodigy – „Take Me To The Hospital” (Adam F & Horx remix) [Take Me To The Hospital]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru