01 oktobris, 2009

Jaunie Singli (30.09.2009)

La Roux - "I'm Not Your Toy" [Polydor; 28/09/2009]
AMG rating: 6/10


Klāt arī ceturtais singls no vēl vienu LIELO 2009.gada debitantu La Roux pirmās plates. Lai arī albumā šis izteikti popsīgais skaņdarbs iederas un nemaz nelec laukā, kā atsevišķs singls „I’m Not Your Toy” tomēr sagādā nelielu vilšanos, ņemot vērā iepriekšējo trīs skaņdarbu spožumu.


Mumford & Sons - "Little Lion Man" [Island; 28/09/2009]
AMG rating: 8/10


Lai arī Mumford & Sons jau pērn izpelnījās britu mūzikas apskatnieku uzmanību gan ar saviem koncertiem, gan pāris izlaistajiem EP, priekš AMG šis ir patīkams nedēļas atklājums.

Mumford & Sons ir vēl vieni no Londonas folkmūzikas scēnas jaunpienācējiem (vēl arī Laura Mārlinga, Noah And The Whale u.c.), kas kopā sākuši spēlēt vien 2007.gada nogalē. Starp citu, arī Mumford & The Sons tika iekļauti BBC Sound of 2009 (grupu saraksts, kam jāpievērš uzmanība šogad) plašajā sarakstā šī gada sākumā.

Konkrētā dziesmiņa „Little Lion Man” tika iekļauta jau šī gada vidū izdotajā EP „The Cave and the Open Sea”, taču tagad iznākusi arī kā atsevišķs singls – galvenais singls no jau pirmdien gaidāmā kvarteta debijas albuma „Sigh No More”. Neesmu pārlieku liels folkmūzikas cienītājs, taču šis dinamiskais un pozitīvais gabals ar lielisko piedziedājumu („It was not your fault but mine / And it was your heart on the line / I really fucked it up this time / Didn’t I, my dear?”) uzrunā. Starp citu, festivālā Positivus šis PERFEKTI iederētos, manuprāt!


Stricken City - "Five Metres Apart" [Puregroove; 28/09/2009]
AMG rating: 6/10


Vēl vieni debitanti no Londonas – Stricken City, kas spēlē vieglu un rotaļīgu indie-pop ar nelielām post-punk-pop ievirzēm. Oktobrī gaidāms kvarteta debijas albums, bet šis ir tā ievadošais singls. Šogad iesildīja Maximo Park viņu Lielbritānijas tūrē. Ļoti smuka soliste!!


The Holloways - "Jukebox Sunshine" [The Orchard; 28/09/2009]
AMG rating: 7/10


Ar jaunu singlu (un oktobrī arī jaunu albumu) atgriežas pozitīvie un saulainie indie rock pārstāvji no Ziemeļlondonas – The Holloways. Pirmoreiz pie apvāršņa grupa nokļuva 2006.gadā, kad populārais britu žurnāls NME viņu singlu „Generator” atzina par vienu no tā gada labākajām dziesmām. Sekoja arī debijas albums „So, This Is Great Britain?”, kas gan augstu novērtējumu izpelnījās, šķiet, tikai no tiem pašiem NME...

Vairāk nekā gadu nekas nebija dzirdams no The Holloways, bet 5.oktobrī iznāks viņu otrais studijas ieraksts „No Smoke, No Mirrors”, no kura tad arī nāk šis saulainais un lipīgais vasaras festivālu gabals. Uzmundrinoši!


The Leisure Society - "Save It For Someone Who Cares" [Full Time Hobby; 28/09/2009]
AMG rating: 5/10


Jā, šie ir tie paši The Leisure Society, kas šovasar uzstājās Positivus festivālā (pirms Šineidas O’Konoras, uz „Cēsu Alus” skatuves) un kurus šī raksta autors neredzēja tā paša savdabīgā iemesla dēļ, kāpēc neredzēja O’Konori.

Pirms Positivus festivāla nedaudz paklausījos The Leisure Society ierakstus un nonācu pie secinājuma, ka šī NE TUVU nav no labākajām jaunajām Londonas folkmūzikas grupām (skatīt kaut vai Mumford & Sons mazliet augstāk!), šo savu pārliecību saglabāju arī pēc „Save It For Someone Who Cares” izvērtēšanas. Garlaicīgi. Kāds apgaismos mani, kā viņi izklausījās dzīvajā?


Trailer Trash Tracys - "Candy Girl" [No Pain In Pop; 14/09/2009]
AMG rating: 8/10


Ko ar mums šogad dara The xx?! Nepietiek, ka viņi ir dāvājuši vienu no 2009.gada skaistākajiem albumiem, viņi, paši šī gada debitanti būdami, palīdz izsisties arī vēl kādam londoniešu kolektīvam ar nosaukumu Trailer Trash Tracys.

Meklējot internetā informāciju par šo jauno grupu, lielākoties uzsvars tiek likts, ka Trailer Trash Tracys ir TO SLAVENO The xx iesildītāji viņu Lielbritānijas tūrē. Tiesa, jau pirms tam biju paspējis sliktā kvalitātē noklausīties dziesmu „Candy Girl” un saprast, ka šis ir ne mazāk skaists ieraksts par The xx debijas albumā atrodamajām dziesmām. Ja vēl šis tiktu izdots CD versijā un nevis platē (skaņas nepilnības arī oriģinālajā izdevumā, lai gan – no otras puses, lo-fi skanējums šobrīd it kā ir modē...), būtu laime pilnībā.

Trailer Trash Tracys ir pavisam jauns trio no Londonas, kuru spēlētā mūzika tiek salīdzināta ar My Bloody Valentine un Cocteau Twins, taču šis nu gan noteikti nav tipisks shoegaze. Drīzāk iedomājieties, kā varētu izklausīties Joy Division ar Elizabeti Freizeri grupas vokālistes lomā. Vēl interesanti, ka grupas kontā esot vien daži koncerti... Britu laikraksts The Guardian jau nodēvējis šo par „dienas labāko grupu”, ar ļoti lielu nepacietību gaidīsim turpinājumu!
Diemžēl arī šajā youtube versijā dzirdama sliktās kvalitātes demo versija, bet tas nekas, nākošajā AMG tusiņā uzlikšu jums plates versiju! :)) :

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru