30 septembris, 2009

Jaunie Singli (29.09.2009)

Bad Lieutenant - "Sink or Swim" [Triple Echo; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


Īenam Kērtisam izdarot pašnāvību, 1980.gadā izjuka grupa Joy Division. Tās atlikušie dalībnieki (Bernards Samners, Stefans Moriss un Pīters Hūks) izvedoja New Order 80’to gadu sākumā. Tagad atkritis vēl viens no sākotnējās četrotnes – Pīters Hūks (nē, nē, nebaidieties, ar Hūka kunga veselību viss ir vairāk vai mazāk kārtībā, dusmīgs viņš tikai uz abiem ex-kolēģiem par to, ka tie nepārtrauca grupas darbību, kad to vēlējās Pīters Hūks), un Bernards Samners ar Stefanu Morisu nodibinājuši jaunu grupu – Bad Lieutenant, klāt pieaicinot vēl divus vīrus, no kuriem viens, starp citu, arī spēlēja New Order pēdējos gados – Fils Kaningems

Albumu vērtēsim oktobrī, bet šis ir pirmais plates singls – jūtama atkāpe no New Order spēlētās elektroniskās popmūzikas uz popmūziku ar rokmūzikas pieskaņu. Starp citu, ironiski, bet šis visvairāk atsauc atmiņā... Pītera Hūka 90'to gadu blakus projekta Monaco daiļradi. Jebkurā gadījumā - priekš pirmā singla nudien nav slikti. Gaidīsim turpinājumu.


Bat For Lashes - "Sleep Alone" [EMI; 07/09/2009]
AMG rating: 8/10


Nataša Hāna jeb Bat For Lashes šomēnes zaudēja jau otro cīņu par Mercury Music Prize, turklāt šoreiz piekāpjoties daudz vājākajam Speech Debelle albumam „Speech Therapy”. Tas nekas, toties viņai iznācis trešais singls no „Two Suns” – dziesma „Sleep Alone”, kas gan pieejama tikai digitālā formā. Ne tik spoži, kā pirmie divi plates singli, bet joprojām – tā ir BAT FOR LASHES ar lielajiem burtiem. Lieliska mūzika, valdzinoša balss un kārdinošs izskats – tas nemaz tik bieži kopā negadās.


Black Gold - "Breakdown" [Red Bull Records; 28/09/2009]
AMG rating: 8/10


Viens no patīkamākajiem šīs nedēļas atklājumiem. Šī jaunā grupa nenāk no Londonas. Tātad? Jā, pareizi, uzticamie AMG draugi – jauns projekts (duets) no Ņujorkas. Black Gold dibināts pirms trim gadiem, bet debijas albums „Rush” ASV nāca klajā tikai šī gada sākumā. Cik noprotu, Eiropā albums gan oficiāli pagaidām nav pieejams. Cerams, tas mainīsies pēc šī – albuma trešā singla „Breakdown” – melodiska synth-pop sajaukuma ar rokmūziku, kas, starp citu, ļoti savā skanējumā atgādina New Order beigu posma daiļradi.


Bombay Bicycle Club - "Magnet" [Island; 28/09/2009]
AMG rating: 6/10


Ar jaunu singlu šonedēļ atgriežas arī jaunais Londonas kvartets Bombay Bicycle Club, par kuru debijas albumu „I Had The Blues But I Shook Them Loose” mēs ļoti jūsmojām jūlija sākumā. „Dust on the Ground” pelnīti ierindojās jūlija singlu Top 10, taču otrā singla izvēle nav tik spoža, un izskatās, ka „Magnet” nāksies palikt pat ārpus labāko divdesmitnieka.

French Horn Rebellion - "Up All Night" [Once Upon A Time; 28/09/2009]
AMG rating: 5/10

Kārtējais jaunais electro-pop duets no ASV, šoreiz no Milvokī. Jau kādu mēnesi French Horn Rebellion ar savu debijas singlu „Up All Night” atrodas AMG fonotēkā un ik pa laikam tiek arī uzspēlēts. Nedēļā, kad singls beidzot iznācis oficiāli, sevi pieķeru pie domas, ka sākotnēji dzirdētie salīdzinājumi ar Cut Copy un Friendly Fires ir ĻOTI lieli glaimi French Horn Rebellion puišiem. Stipri viduvējs darbs.


Graham Coxon - "Brave The Storm" [Transgressive; 28/09/2009]
AMG rating: 5/10


Šķiet, tikai paši briti saprot, kas ir tas, kas viņus tā sajūsmina Blur ģitārista Greiema Koksona solo albumos. Prieks, ka vismaz šajā jautājumā AMG var solidarizēties ar kolēģiem no ASV un teikt – boooooring. Koksons ir fantastisks ģitārists, viens no savas paaudzes labākajiem – par to šaubu nav. Bet bez Deimona Olbērna stiprā pleca kaut kas nav... Melodijas, droši vien. Un harizmas. Un skaņas. Nu jā, daudz kas nav... Šis ir otrais singls no maijā izdotā albuma „The Spinning Top”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru