25 septembris, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (21.09.-27.09.)

Magic Wands - "Kiss Me Dead" [Bright Antenna]
(from „Magic, Love & Dream” EP, out now)
AMG rating: 9/10


Šīs nedēļas DMS labākais skaņdarbs nāk no kāda saldā pārīša Nešvilā. Kriss un Deksija iepazinušies pirms diviem gadiem, nejauši sarakstoties internetā, kur Kriss sērčojis Deksijas MySpace lapu. Dzirkstelīte iešķīlās, un drīz vien Deksija no savas dzimtās Losandželosas pārvācās pie sava mīļotā uz Nešvilu, bet jau pagājušā gada Valentīna Dienā iznāca abu debijas singls „Teenage Love”.

Šogad uz leibla Bright Antenna ASV iznācis abu darinātais EP ar četrām dziesmām, no kurām viena ir šī – ļoti skaistais un melanholiskais, ņujorkiešu MGMT skanējumu atgādinošais „Kiss Me Dead”. Starp citu, nākamnedēļ piedāvāšu vienu The xx remiksu citai Magic Wands dziesmai, bet pagaidām priecājieties par šo:


Lake Heartbeat - "Blue Planet" [Service]
(MP3 single, available now)
AMG rating: 8/10

Jau pagājušajā nedēļā mūsu uzmanību piesaistīja šis zviedru kolektīvs Lake Heartbeat ar skaņdarbu „Mystery” no rudenī gaidāmā debijas albuma „Trust in Numbers”, bet tomēr nedēļas DMS pieciniekā šī dziesmiņa neiekļuva. Šonedēļ mūsu rīcībā nonāca VĒL skaistāks Lake Heartbeat gabals „Blue Planet” no minētās plates (tā iznāks novembrī). Balērisks, pludmales saulrieta skaņdarbs. Ļoti varētu patikt no pārējā bara nomaldījušies pārīšiem... :)

Klausīties šeit:
http://hypem.com/track/914932/Lake+Heartbeat+-+Blue+Planet

The Golden Filter - "Thunderbird" [Dummy]
(12” single, out in November)
AMG rating: 8/10

Ilgi domāju – kur es esmu dzirdējis par projektu The Golden Filter, ja jau skaidri zinu, ka neesmu nekad klausījies viņu līdz šim slavenāko hītu „Solid Gold”? Atcerējos. Pavasarī viens pēc otra AMG fonotēkā iebira uzreiz divi fantastiski remiksi: Little Boots dziesmai „New in Town” un Empire of the Sun „We Are the People”. Kā izrādās šī Ņujorkas dueta kontā ir arī FANTASTISKS pērnā gada Cut Copy dziesmas „Far Away” mikss. To tad arī nekavējoties iekļāvu šīs nedēļas karstajā miksā, bet DMS izlasē iekļūst „Thunderbird” – lipīgs disko ritmos ieturēts stilīgs deju gabals, kura lielākie trumpji ir lieliskā basu līnija, samtainais sievietes vokāls un sapņainā sintezatora partija. Starp citu, plates formātā singls iznāks novembrī, bet jāgaida arī tā, JO b-pusē būs... White Stripes „The Hardest Button to Button” kaverversija.. Tas varētu būt ļoooti interesanti!

Kačāt šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13394-thunderbird/

Priors - "What You Need" [Eye Industries]
(CD single, out in October)
AMG rating: 8/10


Lielisks saulains house skaņdarbs no Francijas. Priors ir jauns duets, kura viena puse ir kāds Jans Destanjols, ko mēs iepazinām šī gadsimta pašā sākumā Modjo sastāvā. Atcerieties vēl tādu hītu kā „Lady (hear me tonight)”? :) Tipisks t.s. french-house skaņdarbs, ar Daft Punk un agrīno Basement Jaxx repetitīvo ritmu un sintiņiem. Oktobrī iznāks oficiāls singls uz britu leibla Eye Industries, droši vien tur būs arī radio versija, kas mēģinās iekļūt oktobra AMG topā, bet pagaidām varam paklausīties extended versiju šeit:

The Drums - "Let’s Go Surfing" [self-released]
(self-released)
AMG rating: 7/10


Jā, šie ir tie paši The Drums no ASV, kas pirms nedēļas izcīnīja AMG DMS dziesmas titulu ar pozitīvi kjūrisko „I Felt Stupid”. Man par lielu (bet patīkamu) pārsteigumu šī dziesmiņa, kā izrādās, izpelnījusies pagājušajā nedēļā lielu uzmanību arī citos gan ASV, gan britu mūzikas mēdijos. NME pat piedāvāja īsu interviju ar Boju Džordžu, kurš tika noķerts uzreiz pēc The Drums koncerta un nebeidza slavēt šos jauniešus. Nu ko? Rādās, ka esam liecinieki jaunu indie mūzikas zvaigžņu piedzimšanai. Viņu pirmais ieraksts vēl tiek gaidīts, bet tikmēr MP3 formātā piedāvājam vēl vienu viņu dziesmiņu – daudz pancīgāko un lēkājošāko „Lets Go Surfing”:

Kačāt šeit:
http://rcrdlbl.com/2009/07/07/exclusive_new_download_the_drums_let_s_go_surfing_digital_single

Un visbeidzot, lai vīkends jautrāks, nobeigumā:

HOT MIX FOR THE WEEKEND

Layo & Bushwacka! – „The Raw Roud” (Nic Fanciulli remix) [Olmeto]
Erick Morillo feat Deborah Cooper – „I Get Lifted” (Stephan Luke dub) [Subliminal]
Mika – „We Are Golden” (Jokers on the Scene remix) [Uni Records]
Moby – „Mistake” (Lifelike remix) [Little Idiot]
Cut Copy – „Far Away” (The Golden Filter remix) [Modular Recordings]
Dragonette – „Pick Up The Phone” (Richard X 12inch remix) [white label]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru