23 septembris, 2009

Jaunie Singli (23.09.2009)

Basement Jaxx feat Sam Sparro - "Feelings Gone" [XL; 21/09/2009]
AMG rating: 6/10


Otrais singls no nupat kā iznākušā britu elektroniskā dueta Basement Jaxx jaunākā, pēc skaita jau piektā studijas albuma „Scars”. Jāsaka uzreiz, ka šī sadarbība ar pērn iepazīto austrāliešu dziedātāju Semu Sparo, manuprāt, arī ir šīs plates spožākais un pozitīvākais brīdis. Tāds neuzbāzīgs, nepiespiests dejojams dance-pop skaņdarbs, kas netraucēs nevienā ballītei un būs labs fons jūsu automašīnā ceļā uz darbu (vai atpakaļ).


Bashy feat H-Boogie - "Your Wish Is My Command" [GGI; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


Viens no interesantākajiem šīs nedēļas jaunumiem. Bashy (īstajā vārdā Ešlijs Tomass) ir kāds jauns reperis no Rietumlondonas, kurš mums pavisam nemanāmi vasaras sākumā laidis klajā debijas plati „Catch Me If You Can”. Grūti spriest par šo plati, vēl jo vairāk, ja arī citi lielākie mūzikas mēdiji albumu ir palaiduši garām, bet šis dejiskais un enerģiskais dance-pop/hip-hop singls ar teicamo H-Boogie iedziedāto piedziedājumu ir izdevies pat ļoti baudāms.

Ian Brown - "Stellify" [Polydor; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


The Stone Roses solists un Madchester mūzikas scēnas pionieris Īens Brauns šomēnes atgriežas ar savu nu jau sesto solo albumu, kas sekos pirms diviem gadiem izdotajam, politikas un kara tēmām pārsātinātajam „The World Is Yours”, no kura, kā atceramies, nāca arī AMG #1 singls „Illegal Attacks” ar Šineidas O’Okonores piedalīšanos.

Jaunais albums „My Way” nāks klajā pēc nedēļas, bet šobrīd mūsu rīcībā ir tā pirmais singls „Stellify”, kas savā ziņā iezīmē Brauna atgriešanos pie savu labāko solo albumu tradīcijām – viņa zīmoliskais vokāls, ritmisks bass un klavieres, laba melodija un savā vietā arī pūšamie instrumenti. Tiesa gan, britu prese vietām turpina vīpsnāt. Mums Īens patīk. Arvien.


Lady Gaga - "LoveGame" [Polydor; 21/09/2009]
AMG rating: 3/10


Dziesma ar slaveno piedziedājumu „I wanna take a ride/On your disco stick”. Zināt, ko Lady Gaga pastāstīja par šo piedziedājumu? Ka ar „disco stick” esot domāts vīrieša dzimumloceklis! PALDIES TEV, Lady Gaga! Bez šī komentāra mēs būtu neziņā mocījušies naktīs, nevarot aizmigt! Ja nu kāds vēlas zināt visu precīzāk, wikipedia.org piedāvā detalizētu aprakstu par to, kur un kā GaGa diskotēkā ieraudzīja kādu puisi un savēlējās nodrāzties, atvainojiet par manu franču valodu.

Ceturtais singls no „Fame”. Un aizvien dziļāk purvā. Aizvien.
http://www.youtube.com/watch?v=6fDwRRZ7eUo

Little Red - "Coca Cola" [Lucky Number Music; 21/09/2009]
AMG rating: 7/10


Cik žēl, ka šis bezbēdīgais, 50’to/60’to gadu popmūziku atgādinošais darbs neparādījās pie mums pāris mēnešus agrāk – nešaubos, ka mums būtu vēl viena himniņa, ko spēlēt vasaras ballītēs.

Little Red ir jauna grupa no Austrālijas, kas savā dzimtenē jau esot zināms vārds, bet nu saņēmušies iekarot arī pārējo pasauli. Grupas debijas albums „Listen to Little Red” iznāks novembrī, bet šobrīd limitētā versijā pieejams šis saulainais singls, kura spēcīgākais trumpis ir nobeiguma deklamējums: „My one and only advice / Is cold coca cola and ice”. Ģeniāli. :) Diemžēl vienlaicīgi tas ir arī lielākais dziesmas mīnuss, jo šis tik lipīgais kokakolas sauciens ilgst vien 15 sekundes, kas ir STIPRI par īsu. Savus trumpjus, tā sacīt, ir arī jāmāk īstā vietā un pareizi izmantot!


Metronomy - "Not Made For Love" [Because Music; 21/09/2009]
AMG rating: 5/10


Godīgi sakot, joprojām netieku gudrs, ko tieši britu prese pērn saskatīja Metronomy otrajā studijas albumā „Nights Out”, kas lika šai platei piešķirt tik augstus vērtējumus, turklāt NME pat pamanījās to ievietot gada(!) albumu topa 6.vietā... Stipri pārspīlēti, manuprāt.

Šonedēļ IDM/electro-pop kvartets no Londonas piedāvāja jaunu EP ar deviņiem trekiem, no kuriem gan seši ir šīs dziesmas – „Not Made For Love” remiksi, turklāt ne tie spožākie. Jebkurā gadījumā – šī EP tituldziesma ir viegls un atsvaidzinošs svētdienas chill-out skaņdarbs, kas nav tas sliktākais no šī lauciņa. Tiesa, arī nekas vairāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru