24 septembris, 2009

Muse - "Absolution" (2003)

Mazliet aizkavējušies vēl divi rakstiņi par pagājušās nedēļas AMG galveno mākslinieku - Muse. Sorrī mī bī... ;)


MUSE – „Absolution”

Release date: 21/09/2003
Label: A&E Records
AMG rating: 8/10
Tracklist:


01. Intro
02. Apocalypse Please
03. Time Is Running Out
04. Sing for Absolution

05. Stockholm Syndrome
06. Falling Away with You
07. Interlude
08. Hysteria
09. Blackout
10. Butterflies and Hurricanes
11. The Small Print
12. Endlessly
13. Thoughts of a Dying Atheist
14. Ruled by Secrecy

Pēc diviem gadiem Muse atgriezās ar vēl iespaidīgāku un veiksmīgāku albumu. Nereti tieši 2003.gada albums „Absolution” tiek dēvēts par Muse karjeras spožāko brīdi, kam, ņemot vērā arī tā laika sasniegumus uz skatuves, pilnībā pievienojas arī AMG. Ja ir kāds Muse albums, kas AMG skan atkārtoti, tad tas noteikti ir „Absolution”.

Tieši ar „Absolution” Muse nostiprināja savu stadion-grupas statusu, lieliski pierādot to sekojošajā koncerttūrē, kas ilga vairāk nekā gadu. Tās laikā grupa uzstājās gan ASV un Kanādā, gan Austrālijā un Jaunzēlandē, gan arī, protams, Eiropā.

Zīmīgākais brīdis šajā koncerttūrē gan bija uzstāšanās 2004.gada Glastonberijas festivālā. Pirmkārt, kā to aprakstīja paši grupas dalībnieki, tas bija viņu līdz tam lieliskākais un vērienīgākais koncerts. Otrkārt, diemžēl arī ar kādu visai traģisku gadījumu. Aptuveni stundu pēc Glastonberijas koncerta mira bundzinieka Dominika Hovarda tēvs, kurš bija klāt šajā festivālā un paspēja redzēt dēla karjeras spožāko brīdi...

Vēlāk tika ievākta arī lielā balvu raža. Saņemtas divas MTV balvas un divas balvas – Q un Brit Awards – kā labākā koncertgrupa. Ap šo laiku arī radās teju vai aksioma, ka šajā kategorijā Muse ir gandrīz nepārspējami.

"Time is Running Out" no leģendārās Glastonberijas uzstāšanās 2004.gada vasarā:


Fantastiski skaistais "Sing for Absolution" citā festivālā, bet tajā pašā vasarā:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru