09 septembris, 2009

Mercury Prize 2009 winner is...



Šoreiz vadītājs Džūlzs Holands nebija melojis, atvērdams aploksni un sakot, ka jūtas pārsteigts... 2009.gada prestižo Barclaycard Mercury Prize savā rīcībā iegūst jaunā britu repere Speech Debelle ar albumu „Speech Therapy”, kuru AMG vēl pavisam nesen novērtēja ar... 6/10. Neteikšu, ka esmu šokēts, jo pēdējā nedēļā aizdomīgā kārtā bukmeikeri šo pacēla visai augstu savās prognozēs, bet apbēdināts gan. Diskutabli, protams, bet neuzskatu, ka „Speech Therapy” ir labākais britu albums pat SAVĀ kategorijā, kur nu vēl kopumā.

Florence and the Machine, Friendly Fires, The Horrors, La Roux, Glasvegas, Bat For Lashes – visi bija pelnījuši vairāk. Godīgi sakot, es pat džezmeņus Led Bib, iespējams, liktu augstāk. Kā nu ir, tā nu ir. Vienmēr vinnēt nevar, bet AMG favorīti pēdējos gados bija tikuši lutināti... :)

Sajūsmas spiedzieni, šampanietis līst un Speech Debelle intervijā izklausās aizkustināta kā nekad. Nu apsveicam! :) AMG vārdā sveicieni Speech Debelle un lai veicas arī turpmāk!


Lieliskais singls "Better Days" ar Micachu.

Tradicionāli pirms uzvarētāja paziņošanas uz skatuves kāpa visi 12 nominētie mākslinieki, lai sniegtu priekšnesumus. Tiesa, šoreiz uzstājās 11 izpildītāji, jo šodien kļuva zināms, ka saslimis ir Glasvegas solists Džeimss Alens, kurš pat nebija ieradies uz pasākumu.

Šī gada Mercury Prize ceremoniju bija gods atklāt Kasabian, kas izpildīja savu šī gada lielāko hītu „Fire”. Uzreiz pēc Kasabian uz skatuves kāpa Friendly Fires, lai nodziedātu „Jump In The Pool”, neskatoties uz to, ka vēl vakar vakarā slimnīcā tika nogādāts grupas bundzinieks Džeks Sevidžs. Kā jokoja paši grupas dalībnieki, ārsts laikam bijis Friendly Fires fans un visu paveicis nevainojami, lai grupa šovakar var uzstāties Grosvenor House viesnīcā.

Pārējie mākslinieki uzstājās sekojošā secībā (iekavās norādīta dziesma, kas tika izpildīta): Lisa Hanigena („Lille”), Florence and the Machine („Dog Days Are Over”), Led Bib („Yes Again”), Sweet Billy Pilgrim („Kalypso”). Pēc Sweet Billy Pilgrim nelielu runu teica Glasvegas ģitārists Rabs Alens, kurš atvainojās, ka Džeimss nav varējis ierasties un novēlēja visiem patīkamu vakaru.

Tālāk Speech Debelle izpildīja „The Key”, Bat For Lashes nodziedāja „Moon & Moon”, La Roux uzstājās ar „In For The Kill”, bet The Invisible priecēja sanākušos ar savu lielāko hītu „London Girl”. Visbeidzot 45 minūtes pirms pusnakts pēc Latvijas laika dzīvo uzstāšanos sēriju noslēdza The Horrors ar lielisko (un arī dzīvajā spēcīgi skanošo!) „Who Can Say”.


Tuvākajās dienās centīsimies publicēt video fragmentus no pasākuma. Tikmēr - arlabunakti. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru