23 janvāris, 2013

A-LIST: CYMBALS - The Natural World



CYMBALS - "The Natural World" [Tough Love]
(to be released as a single on January 24th)

Ak, šīs patīkamās un pulsu paātrinošās sajūtas, saņemot singlu, ko var pilnīgi droši dēvēt par Nedēļas Singlu un par 95% arī Mēneša Singlu! Droši vien neviens svētdienas mūzikas klausītājs šo melomāna prieku nespēs saprast.

Klāt ir jauna, maz zināma grupa ar negūglējamu nosaukumu. Visticamāk meklētājā vispirms atradīsit veikalus, kur var iegādāties bungu šķīvjus („cymbals” angļu val.) vai rakstus par Ņujorkas apvienību Cymbals Eat Guitars. Lai gan pēc šodienas standartiem ņemot, Londonas kvartets CYMBALS nebūt vairs nav jauna grupa. Vēl pagājušajā desmitgadē dibinātā grupa jau 2011.gadā paspēja izdot debijas albumu, turklāt atzīmēties ar populārajā britu mūzikas žurnālā NME.

Iesprindzinot mazliet smadzenes, atcerējos, ka arī es esmu šos rakstus par CYMBALS lasījis, turklāt dzirdējis arī abus populārākos viņu singlus „Totally Over” un „No Bad Decisions”, taču ne viens, ne otrs lielu iespaidu neatstāja. Ar visu savu rotaļīgumu un dzīvesprieku grupa atstāja pārāk samākslotu un eksperimentēšanu-eksperimentu-pēc iespaidu, īpaši neizceļoties uz tobrīd vairāku šādi skanošu grupu kā Foals vai Everything Everything fona.

Man nav pilnīgi nekādu ideju, kas noticis ar CYMBALS, bet gadu vēlāk viņu skanējumu vairs nevar pazīt! Jau pagājušā gada deviņu minūšu garais singls „Like An Animal” vairāk izklausījās pēc deju zāļu skaņdarba, nevis eksperimentāla poproka, savukārt „The Natural World” pārspēj visas cerības. Kur „Like An Animal” bija naksnīgs un apreibis, tur „The Natural World” ir pozitīvisma jūra ar siltu sentimenta piedevu un lipīgi himnisku piedziedājumu „I don’t know enough about you / To be kind, to be kind to you”. Absolūti fantastiski! Un es jau jūtu, kurš gabals manos 2013.gada DJ setos varētu neiziet no saraksta...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru