15 janvāris, 2014

A-LIST: Sun Kil Moon - Ben's My Friend


Sun Kil Moon - "Ben's My Friend" [Caldo Verde]
(from f/c LP "Benji", out February 10th)

Pagājušā gada oktobrī Sun Kil Moon iekļuva AMGmusic A-LISTē ar vienu no gada depresīvākajiem singliem – „Richard Ramirez Died Today Of Natural Causes". Tajā Marks Kozeleks, par pamatmotīvu ņemot bēdīgi slavenā 80’to gadu maniaka Ričarda Ramiresa nāvi, apspēlēja novecošanas un nāves tematiku. Jaunākajā singlā, kas arī būs iekļauts februārī gaidāmajā Sun Kil Moon albumā „Benji”, Marks būtībā turpina kavēties skumjās pārdomās par pagātni, taču šoreiz ar pilnīgi pretēju rezultātu.

Dziesmas nosaukumā pieminētais tēls Bens ne tikai nav izdomāts, bet ir ļoti labi pazīstams jebkuram mūzikas cienītājam, proti, tas ir slavenais Bens Gibards no Postal Service un Death Cab For Cuties. Dziesma iesākas ar ievadu, kurā Marks pavada laiku ar kādu nesen iepazītu meiteni, kas galu galā uzdod jautājumus, uz kuriem Marks var vien atbildēt: „What’s going on with me? / I can’t explain it, it’s a middle age thing”. Taču tālāk seko pārdomas, kas klausītājam atklāj, kas tad nomāc Kozeleka kungu.

Viņš nesen bijis Postal Service koncertā un atceras, kā reiz 2000.gadā Spānijā iepazinies ar savu tagadēju draugu Benu, kurš tolaik uzstājās uz mazas skatuves, taču nu sniedz koncertu astoņiem tūkstošiem cilvēku. Tikmēr Markam jāatgriežas studijā un „jāstrādā pa 12 stundām dienā”. Visu šo it kā banālo stāstu par diviem draugiem, no kuriem vienam viss sanāk, bet otram ne, Kozeleks padarījis tik suniski skumju, ka tas vienlaikus ir arī ļoti gaišs un smaidu raisošs, ko īpaši paspilgtina muzikālais noformējums ala Krisa Rī „Girl in a Sports Car” manierē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru