23 aprīlis, 2013

RMX: Grizzly Bear - Sleeping Ute (Nicolas Jaar Remix)


Grizzly Bear - "Sleeping Ute" (Nicolas Jaar Remix) [Warp]
(from 12" vinyl "Brian Eno x Nicolas Jaar x Grizzly Bear", released on April 20th)

Šķiet, ka vēl kādu nedēļu pa druskai varēs lasīt kopā labumus, ko dāvājusi 2013.gada Record Store Day. Protams, digitālā formātā, jo labākās plates sen izpirktas, tai skaitā arī Warp Records izdotā „Brian Eno x Nicolas Jaar x Grizzly Bear”, kuras b-pusē ir Nikolasa Džāra remikss Braiena Īno dziesmai „LUX-2”, bet a-pusē – Grizzly Bear „Sleeping Ute” jauna versija.

Vakar saistībā ar Soulwax remiksu Pulp dziesmai „After You” runāju par to, cik bīstami un nepateicīgi ir veidot jaunu versiju sevi pierādījušam skaņdarbam, pie kādiem noteikti pieskaitāms pērnā gada lieliskā Grizzly Bear albuma „Shields” pirmais singls „Sleeping Ute”. 23 gadus jaunais amerikāņu talants Nikolass Džārs ar to ticis galā izcili. Saglabājot vien svarīgākās oriģināla nianses, viņš būtībā radījis jaunu – daudz tumšāku un aukstāku skaņu kolāžu.

Atgādinu, ka Džāra lieliskais debijas albums „Space Is Only Noise” iznāca vairāk nekā pirms diviem gadiem, bet pēdējoreiz viņš tika manīts darbojamies kopā ar Stīvena Spīlberga meitu Sašu projektā Just Friends. Starp citu, arī Just Friends plate „Avalanche”, papildināta ar remiksiem no Shlohmo un Džūlijas Holteres, piedzīvoja jaunu relīzi Mūzikas ierakstu dienas ietvaros 20.aprīlī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru