22 novembris, 2012

A-LIST: Just Friends - Avalanche



Just Friends - "Avalanche" [Clown & Sunset]
(from LP "Don't Break My Love", out now)

Pirms nedēļas ar misēkli kādas interneta mūzikas tirdzniecības vietnē aizsākās neliela epopeja ap „jaunu Nikolasa Džāra” skaņdarbu. Proti, interneta vietnēs tika nopludināts kāds treks no Get Lost piektās kompilācijas, kas tika uzrādīts kā Nikolasa Džāra „Play The Drums For Me”, lai gan patiesībā bija sajaukti dziesmu numuri, un minētais darbs bija NU treks „Earth”. Uz šo kļūdu gandrīz uzķērās arī AMGmusic – labi, ka brīnumainā kārtā nostrādāja intuīcija, un es informāciju pārbaudīju vēlreiz.

Toties šonedēļ gan esam saņēmuši jaunu skaņdarbu no fantastiskā pērnā gada debijas albuma „Space Is Only Noise” autora. Turklāt šoreiz šaubas vairs nerodas, jo tas jau ir tipisks Nikolass Džārs, kādu mēs viņu pazīstam. „Avalanche”, kas tapusi kopā ar Sašu Spīlbergu (jā, meitiņa tam pašam slavenajam režisoram), ir pasakaina kaverversija klasiskajam Leonarda Koena 1971.gada skaņdarbam „Avalanche”. Šis kavers, starp citu, ļoti limitētā daudzumā bija pieejams platē „Don’t Break My Love”, kas ļoti limitētā skaitā iznāca maijā. Šonedēļ Džārs uz sava leibla „Clown & Sunset” šo miksteipu izdevis arī digitāli.

Kā jau varat noprast, no oriģināla šeit palicis visai maz – tikai dziesmas vidū Saša iedziedas „Well I stepped into an avalanche / It covered up my soul”, taču Nikolasa Džāra radītās hipnotizējošās atmosfēras fonā izdara to tik dūmakaini un trausli, ka palikusī dziesmas bāze jeb skelets nudien neraisa asociācijas ar Koena 70’to gadu daiļradi. Drīzāk ar kādu satriecoši skaistu, 21.gadsimta ambient mūzikas skaņu celiņu, kas tapis satiekoties diviem dzīvē nosalušiem draugiem. Ne velti, ieraksts tapis zem "Just Friends", nevis Nicolas Jaar & Sasha Spielberg...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru