22 aprīlis, 2013

A-LIST: Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky


Daft Punk feat. Pharrell Williams - "Get Lucky" [Columbia]
(released as a single on April 19th)
(from f/c LP „Random Access Memories”, out May 20th)

Daft Punk debijas singls „Get Lucky” uzstādījis jaunu Spotify rekordu, kļūstot par straumētāko dziesmu 24 stundu ietvaros, turklāt gan ASV, gan Lielbritānijā. Atļaujiet prognozēt, ka šis ir tikai pirmais no daudzajiem rekordiem, ko šogad lauzīs „Get Lucky” un Daft Punk. Reti, kad mūzikā šādos gadījumos var teikt – absolūti pelnīti!

Droši vien ir bijis jādzīvo uz mēness vai kādā tumšā alā, lai pēdējos mēnešos neko nedzirdētu par Daft Punk. Brīžiem jau pat apnicīgas bija n-tās baumas un reklāmas saistībā ar 20.maijā gaidāmo franču dueta jauno albumu „Random Access Memories”, par kura tapšanu tiek baumots jau kādus piecus gadus. Atgādināšu, ka, ja atskaita skaņu celiņu filmai „Tron”, pēdējais Daft Punk albums „Human After All” iznāca 2005.gadā, tātad pirms astoņiem gadiem.

90’tajos gados Daft Punk bija slaveni ar savu moderno un robotisko disko mūziku, savukārt jaunais albums būšot vairāk retro manierē ieturēts. Kā intervijā atzīmēja viens no dueta dalībniekiem: „Nav jau tā, ka mēs nevarētu radīt trakus futūristiskus gabalus, bet mums gribējās paspēlēties ar pagātni.”. Tamdēļ tika pieaicināta vesela brigāde 70’to un 80’to gadu mūziķu, tai skaitā slavenās disko grupas Chic līderis Nails Rodžers, kurš iespēlējis ģitāru „Get Lucky”, taču galvenajā lomā šeit, protams, Farels Viljamss. Viņa vokāls kopā ar unikālu siltu un autentisku 70’to gadu disko/soul mūzikas krustojumu padara šo par mūsdienu klasiku. Punkts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru