28 oktobris, 2011

NEDĒĻAS ALBUMU APSKATS (24.10.-30.10.)

Class Actress – "Rapprocher"

Release date: 24/10/2011
Label: Carpark Records
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Nu, šķiet, būsim sagaidījuši pēdējo lielisko 2011.gada debiju mūzikā. Tiesa, Bruklinas dziedātāja Elizabete Hārpere ar pavadošo sastāvu (diviem Ņujorkas producentiem) pie mūzikas durvīm pieklauvēja jau senāk – pagājušā gada sākumā, kad dienasgaismu ieraudzīja Class Actress debijas EP „Journal of Ardency”. Tolaik AMGmusic šo ierakstu novērtēja kā gana baudāmu (7/10) un atzīmēja agrīno Depeche Mode un Human League ietekmes Class Actress mūzikā. Tagad klāt ir pilnais debijas albums „Rapproacher”, un tas neliek vilties jau ar pirmajām sekundēm. „Rapproacher” ir viens no 2011.gada baudāmākajiem synth-pop/new wave albumiem, kas pildīts ar vintāžiem 80’to gadu sintezatoriem un tā laika noskaņu.

Plašāk par Nedēļas Albumu lasi šeit.

Class Actress – „Need To Know”:


Tom Waits – "Bad As Me"

Release date: 24/10/2011
Label: ANTI-
AMG rating: 8/10

AMGmusic komentārs: „Leģendārais amerikāņu mūziķis, dzejnieks un brīvā laikā arī aktieris Toms Veits atgriežas ar pirmo oriģinālmateriālu kopš 2004.gada albuma „Real Gone”. „Burbona balss” īpašnieks savus cienītājus nepievils arī septiņpadsmitajā studijas ierakstā. Pat vēl vairāk – mūzikas apskatnieki norāda, ka „Bad As Me” ir viens no mūziķa labākajiem albumiem karjerā, par ko arī liecina fakts, ka „Bad As Me” šobrīd ir viens no visaugstāk novērtētajiem albumiem 2011.gadā. Ar nožēlu jāatzīst, ka neesmu Toma Veitsa daiļrades pārzinātājs, tamdēļ neņemos spriest, vai tā ir taisnība. Tomēr viens ir skaidrs – šis ir sasodīti romantisks (savā ziņā!) ieraksts, kam tik ļoti piestāv burbons, ka klausoties „Bad As Me” pat siekalas saskrien mutē. Blūzīgas, piesmēķētas balādes mijās ar trakojošiem un ķērcošiem huligān-gabaliem tik veiksmīgi, ka 44 minūtes paskrien nemanot. Veitsa kungs ir formā!”

Tom Waits – „Back In The Crowd”:


Active Child – "You Are All I See"

Release date: 24/10/2011
Label: Vagrant Records
AMG rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Oktobra beigās, kad dienas kļuvušas īsākas un vakari garāki, beidzot klajā nācis Active Child debijas albums „You Are All I See”, kas seko pērn izdotajam EP „Curtis Lane”. Zem segvārda Active Child paslēpies Losandželosas mūziķis Pets Grossi, kas, lai arī ir Amerikā zināma hip-hop producenta dēls, ar mūzikas veidošanu sācis nodarboties salīdzinoši nesen – 2008.gada nogalē. „You Are All I See” viennozīmīgi ir vakara/nakts ieraksts, kuru turklāt, lai labāk izbaudītu noskaņu un skaņu niansītes, ieteicams klausīties uz austiņām.

Pats Grossi savu mūziko raksturo kā krustojumu starp popmūziku un koru mūziku. Savukārt mēs to varētu apzīmēt kā kaut ko pa vidu starp Bon Iver apcerīgumu un skumjām un How To Dress Well piedāvāto eksperimentālo jeb nu-r’n’b. Starp citu, How To Dress Well vokāls dzirdams vienā no albuma labākajiem skaņdarbiem – „Playing House”, kas šovasar iekļuva AMGmusic A-LISTē. Diemžēl albuma otrajā pusē vietām tas mazliet zaudē savu šarmu, kļūstot stīvāks un aukstāks, taču jebkurā gadījumā šī ir izdevusies debija un patiesi skaists ieraksts.”

Active Child – „Hanging On”:


Coldplay – "Mylo Xyloto"

Release date: 24/10/2011
Label: EMI
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs: „Pirms dažiem gadiem, it īpaši ap „X&Y” ēru bija tāda sajūta, ka katrs mūzikas kritiķis, apskatnieks vai vienkārši līdzjutējs izmisīgi meklē (un, protams, atrod!), ko tādu sliktu pateikt par Coldplay. Šobrīd situācija šķiet mainījusies par 180 grādiem – tagad labais tonis ir Coldplay saskatīt labo. Ļoti gribētos man arī, bet... nevaru saprast – tieši ko. Protams, pēc lejupslīdes, kas bija vērojama grupas iepriekšējā albumā „Viva La Vida...” neliku lielas cerības saklausīt to Coldplay, kas aizrāva ar „Rush of Blood to the Head” un, jā, arī „X&Y”, taču pat ne par to ir stāsts.

Var strīdēties par to, ir, vai nav pieņemams Coldplay stadioniskais klišejiskums un šajā platē vēl klāt nākušais čīzīgums skanējumā daudzos skaņdarbos (manuprāt, tomēr lieki), bet lielākais pārsteigums ir tur, ka, atskaitot atsevišķus gabalus (šobrīd aktuālo „Paradise” un vienu no, manuprāt, spēcīgākajiem trekiem albumā – „Charlie Brown”), Kriss Mārtins ir zaudējis arī hītu radīšanas meistara lomu. Nepiedodami daudz skaņdarbu „Mylo Xyloto” albumā ir garām skrienoši, vienādi un momentāni aizmirstami. Nav jau tā, ka albums būtu metams atkritumu grozā. Nē, tas ir gana gaumīgi veidots, labi iepakots un klausāms produkts, bet neatstāj sajūta, ka pēc 5-6 gadiem no „Mylo Xyloto” Coldplay koncertos spēlēs labi ja divas dziesmas.

Pie pozitīvajiem pārsteigumiem jāuzskaita jau minētais, tiešām veiksmīgais pop hīts „Charlie Brown” ar tā lipīgo ģitāras pavadījumu un melodiju, izteikti U2 „Actung Baby” ēru atgādinošais „Major Minus”, ko jau varējām noklausīties „Every Teardrop is a Waterfall” EP pirms zināma laika un kas man personīgi no visas plates tīk visvairāk, kā arī AMGmusic lapās jau aprakstīto sadarbību ar Rianu dziesmā „Princess of China”. Taču pēc katras jaunas „Mylo Xyloto” noklausīšanās reizes roka pati pastiepjas pēc „A Rush Of Blood To The Head” vai „X&Y”.”

Coldplay – „Major Minus”:


Justice – "Audio, Video, Disco"

Release date: 24/10/2011
Label: Ed Banger Records
AMG rating: 5/10

AMGmusic komentārs: „Droši vien nebūs daudz pārspīlēts apgalvojums, ka ar remiksu Simian skaņdarbam „Never Be Alone” franču duets Justice radīja mazu revolūciju deju mūzikā. Sekojošās MTV Video balvas un 2007.gada debijas plate „Cross” Justice jau iecēla teju vai kulta statusā, un abi jaunieši tika dēvēti par nākamajiem Daft Punk. Aizrāvušies ar remiksiem un dažādiem modes skatu priekšnesumiem, turpinājumu debijas albumam Justice piedāvāja vien šonedēļ. Diemžēl „Audio, Video, Disco” būs pamatīga vilšanās Justice cienītājiem. Šeit duets ir, kā paši atzīst, centušies būt mazāk tumši, aizrāvušies ar progroku un mēģinājuši radīt jaunu deju mūzikas hibrīdu, taču rezultāts ir sanācis pliekans, garlaicīgs un uz deju placi nebūt neaicinošs. Albumu no izgāšanās glābj atsevišķas interesantas kompozīcijas, kur Justice pieaicinājuši viesvokālistus. Plates viennozīmīgajam hailaitam jeb labākajam gabalam diemžēl nav dots nosaukums. Tas ir paslēptais treks plates pašā izskaņā, aiz tituldziesmas „Audio, Video, Disco”. Kāpēc šādā manierē nevarēja būt ieturēts viss albums?”

Justice – „Hidden Track”:


+

Gonjasufi - "The Ninth Inning" EP [Hydroshare.tv]
(available for free download)

Release date: 24/10/2011
AMGmusic rating: 7/10

AMGmusic komentārs: „Kalifornijas jogas skolotāja ar unikālo balsi un brīvajā laikā mūziķa Gonjasufi jaunākais veikums – nepilnas 10 minūtes garš EP ar četrām ekstraordinārām un tikai Gonjasufi piestāvošām muzikālām etīdēm.”

Gonjasufi - The Ninth Inning EP by Hydroshare.tv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru