29 oktobris, 2011

3 CLASSIC HITS (OCTOBER 1996; 2001; 2006)

Turpinot atzīmēt AMGmusic 15 gadu jubileju, turpinām ielūkoties vēstures jeb statistikas grāmatās un palūkoties, kas konkrētajā mēnesi bija populārs pirms piecpadsmit, desmit un pieciem gadiem, tātad 1996., 2001. un 2006.gada oktobris. Interesanti, ka šoreiz tādu ļoti spilgtu atmiņu nav saglabājies ne par vienu no trim AMGmusic klasiskajiem hītiem, taču statistika, kā smejies, nemelo – tieši šīs dziesmas ir uzvarējušas attiecīgo gadu topos. Ielūkosimies tajos!

1996.GADA OKTOBRIS

1.vieta: OMD – „Walking On The Milky Way” [Virgin]

1996.gadā bija lieli prieki 80’tajos gados milzu popularitāti iekarojušo Orchestral Manoeuvres In The Dark jeb saīsināti OMD faniem. Apvienojās grupas oriģinālais sastāvs, kas bija pašķīries kopš 1989.gada. Grupa laida klajā albumu „Universal”, un par tā pirmo singlu un neapšaubāmi lielāko hītu kļuva mīlīgā un pozitīvā dziesmiņa „Walking on the Milky Way” – stāsts par mūžseno tēmu, ka jaunību vairs atpakaļ neatsaukt. AMGmusic topā, kur tolaik vēl dominēja euro-dance, par lielu pārsteigumu tieši šis singls kļuva #1 oktobrī.


2001.GADA OKTOBRIS

1.vieta: The Cranberries – „Analyse” [MCA]

Vēl lielāks pārsteigums ir The Cranberries singla „Analyse” atrašanās 1.vietā AMGmusic singlu topā 2001.gada oktobrī. Tas bija pirmais singls no 2002.gadā sekojošās plates „Wake Up And Smell The Coffee”, kas, kā vēlāk izrādījās, kļuva par pēdējo The Cranberries albumu. Tiesa, nupat esam saņēmuši ziņas, ka 2012.gadā grupa izdos jaunu materiālu. „Analyse” ieguva 1.vietu, sīvā cīņā pieveicot vācu trance apvienības Resistance D skaņdarbu „You Were There”, kas, pateicoties Camouflage solistam Markusam Meinam, ļoti atsauca atmiņā Depeche Mode, kas tolaik bija pārņēmis AMGmusic sirdis un prātus.


2006.GADA OKTOBRIS

1.vieta: U2 & Green Day – „The Saints Are Coming” [Mercury]

Kā jau esmu stāstījis, 2006.gadā AMGmusic bija divi topi – popmūzikas un rokmūzikas. Kamēr popmūzikas topā 1.vietu ieņēma Imodženas Hīpas singls „The Headlock”, kaut kas daudz enerģiskāks un populārāks dominēja rokmūzikas čārtā. U2 un Green Day kopīgi izpildītā kaverversija klasiskajam The Skids pankroka hītam „The Saints Are Coming” tika ierakstīta dzīvajā Ņūorleānā, pirms amerikāņu futbola spēles starp Atlantas „Falcons” un mājnieku „The Saints”. Tas bija solis grupas U2 ģitārista Edža organizētajā labdarības akcijā, lai palīdzētu viesuļvētras Katrīna nopostītās pilsētas mūziķiem. Visi singla ienākumi tika ziedoti šim mērķim.

P.S.Dotajā videoklipā dziesma sākas pie 4:13. Pirms tam ir Green Day "When September Ends".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru