13 aprīlis, 2011

Handsome Furs - What About Us

Handsome Furs – „What About Us” [Sub Pop]
(from f/c LP „Sound Kapital”, out on June 28th)
(available as a free download)


Pagājušā gadā Kanādas indie rock apvienība Wolf Parade paspēja gan iepriecināt, gan apbēdināt savus cienītājus. Vasaras sākumā tika izdots patiesi nesliktais grupas trešais studijas ieraksts „Expo 86” (tā lielākais hīts „What Did My Lover Say?” sasniedza 6.vietu AMGmusic Singlu Topā maijā – Wolf Parade visu laiku augstākais sniegums pie mums), savukārt novembrī kvartets nāca klajā ar jaunumiem, ka grupa šobrīd ņem nenoteikta termiņa pauzi.

Kā jau vienmēr, nav ļaunuma bez labuma. Wolf Parade atpūtas brīdī aktualizējies grupas solista un ģitārista Dena Beknera blakusprojekts Handsome Furs, kurā bez slavenā mūziķa darbojas arī viņa sieva, taustiņniece Alekseija Perija. Handsome Furs pēdējais albums „Face Control” iznāca 2009.gada pavasarī, un aptuveni ap to laiku duets paviesojās arī Rīgā, sniedzot koncertu klubā „Depo” (Starp citu, Handsome Furs toreiz iesildīja tad nevienam nezināma, bet gadu vēlāk AMGmusic ļoti slavēta latviešu grupa Basta). Atliek vien kost īkšķos un citos pirkstos, ka uz šo koncertu toreiz neaizgāju, neskatoties pat uz to, ka tolaik (2009.gada aprīlī) Handsome Furs singls „All We Want Baby Is Everything” pamanījās aizkļūt līdz AMGmusic singlu topa 4.vietai.

Jaunais dueta albums sauksies „Sound Kapital” un veikalos tas nonāks jūnija beigās. Toties jau šobrīd Handsome Furs piedāvā plates pirmo singlu, izteikti elektronisko „What About Us”. Starp citu, elektroniskās un vintāžiskās noskaņās būšot ieturēts viss albums, kura ietekmes avots esot „80’to gadu Austrumeiropas elektroniskā un industriālā mūzika”. Izklausās interesanti, un pirmais singls ir patiesi garšīgs, grūvīgs, analogs un – ierasti Denam Bekneram – mazliet melanholisks sintpops.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru