10 jūnijs, 2011

Nedēļas Izlase (06.06.11.-12.06.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase (06.06.2011. – 12.06.2011.)

Hei!

Nupat atcerējos, kā kaut kad ziemā rakstīju, ka grūti sagatavot Nedēļas Apskatu, jo gluži vienkārši salst pirksti. Nu ir pienācis cits gadalaiks, kad pirksti nevis salst, bet gan līp pie klaviatūras podziņām. Tikmēr sasodīti karsta šī nedēļa ir bijusi ne tikai laika apstākļu ziņā, bet arī mūzikā. Vesela kaudze ar interesantiem albumiem un vēl interesantākiem singliem. Taisni vai žēl, ka AMGmusic atgriešanās tika pārcelta no 1.jūnija uz 1.jūliju...

Lai fantastiskie skaņdarbi pavisam nepazustu nebūtībā, esmu tomēr saņēmies šonedēļ pēc ļoti ilga pārtraukuma piedāvāt AMGmusic Nedēļas Izlasi! Vai vēl precīzāk – piecus no šīs nedēļas 20 jaunajiem singliem, kas iegūluši AMGmusic fonotēkā un būtu Jums obligāti jādzird. Ja neskaita Arcade Fire jauno dziesmu, kas gan labu laiku jau kā mūsu rīcībā, bet tikai šonedēļ dabūju MP3 augstā kvalitātē, tad nedēļas izlase ļoti skaidri iezīmē AMGmusic jaunās tendences. Proti, kamēr rokmūzikā valda visai liela garlaicība (vienīgais pēdējo mēnešu izņēmums ir jaunais Fucked Up albums – tas ir lielisks!), tikmēr deju zālē valda tik interesantas un fascinējošas lietas, ka spēj tik visam izsekot līdzi!

Sākam, kā allaž, ar Nedēļas Singlu!


SINGLE OF THE WEEK:

Lee Foss - "Keep My Cool" [Hot Creations]
(from EP "Starfruit", released on June 6th)


Izlasē, kurā iekļauts lieliskais Arcade Fire jaunais skaņdarbs un Jamie xx jaunākais, ilgi gaidītais singls „Far Nearer”, uzvar kāds cits? Pārsteidzošā kārtā (arī man pašam!) tieši tā ir noticis. Lī Foss ir amerikāņu (dzimis Čikāgā, bet karjeru sācis Losandželosā) dīdžejs un producents, kas gan pēdējos gados vairāk rezidē pa Londonas klubiem. Kopā ar Džeimiju Džonsu nodibinājis leiblu Hot Creations, kuras plates jau labu laiku izraisa zināmu manu uzmanību. Tieši tādēļ pavisam nejauši noklausījos arī paša Lī Fosa jaunāko EP „Starfruit”, kura centrālais treks „Keep My Cool” ir viens no maģiskākajiem un kosmiskākajiem deep house skaņdarbiem, ko pēdējos gados nācies dzirdēt. Jā, skaņdarbs ir nedaudz izstiepts (kopējais garums – 8 minūtes), taču to, kas sākas pie ~4.minūtes vārdiem grūti aprakstīt – tas ir jādzird!




A-LISTED TRACKS OF THE WEEK:


Jamie xx - "Far Nearer" [Numbers]
(released as a digital single no June 6th)


2009.gada augustā, pirmoreiz noklausoties The xx debijas albumu „xx”, neviltoti izsaucos: „Tas, kurš ir producējis šo albumu, ir vienkārši sava aroda ģēnijs”. Liels, protams, bija mans pārsteigums, kad meklējot kāda slavena producenta vārdu, atklāju, ka par skaņu šim izcilajam albumam ir atbildīgs pats grupas dalībnieks – tolaik tikai 19(!) gadus vecais Džeimijs Smits. Savu izcilo producenta talantu Jamie xx apliecināja arī šī gada sākumā, radot lielisku remiksu albumu pirms nedēļas aizsaulē aizgājušajam repa krusttēvam Džilam Skotam Heronam. Beidzot oficiāli uz leibla Numbers izdots arī paša Džeimija debijas singls – jau pērnā gada rudenī internetā cirkulējušais, minimālais UK garage darbs „Far Nearer”. Ļoti iesaku visiem tiem, kam liekas, ka dubstep/garage ir padrūma mūzika. Šis ir viens no pēdējo mēnešu gaišākajiem un skaistākajiem trekiem!
Jamie xx - Far Nearer (limited vinyl & download out now - http://farnearer.com) by Numbers


J Majik & Wickaman - "The Ritual" [Metalheadz]
(to be released as a digital single on June 20th)

No gaišiem garage/dubstep ritmiem uz smagākiem un drūmākiem drum’n’base! J Majik jeb Džeimijs Spretlings būtībā dēvējams par sava mūzikas stila veterānu un 21.gadsimta sākumā ar vairākiem trekiem atzīmējies arī AMGmusic fonotēkā. Pavisam drīz iznāks viņai jaunākais darbs, kas tapis kopā ar Wickaman (vēl viens britu drum’n’base pārstāvis, īstajā vārdā Endrjū Parsons). No dubultā a-puses singla „The Ritual / Old Headz” viennozīmīgi izvēlamies pirmo, kas tik ļoti atsit klasiskā drum’n’base laikus un vokāla dēļ pat atgādina kaut ko no 90’to gadu nogales diskotēkām. Fantastiski masīva basu līnija!



Active Child feat How to Dress Well - "Playing House" [Vagrant]
(from f/c LP "You Are All I See", out on August 23rd)


Turpinām peldēt tālāk pa elektroniskās mūzikas stilu straumi un nonākam līdz jaunākajam tā dēvētā eksperimentālā R’n’B virziena skaņdarbiem. Man gan nav īsti skaidrs, kas tieši te ir „eksperimentāls”. Drīzāk šo gribētos dēvēt par nu-R’n’B vai tamlīdzīgi. Esmu jau neskaitāmas reizes gan šeit, gan tviterī čivinājis par to, cik interesants un baudāms ir palicis šis mūzikas virziens.

Aiz pseidonīma Active Child paslēpies Losandželosas mūziķis Pets Grossi, kas spēlē ēterisku un valdzinošu elektronisko mūziku, kas brīžiem robežojas starp chillwave un new-wave. Active Child debijas albums „You Are All I See” iznāks augusta izskaņā, bet jaunākais singls ir sadarbība ar citu amerikāņu mūziķi – bruklinieti Tomu Krellu jeb How To Dress Well. Pēdējais visai pamatoti tiek uzskatīts par vienu no minētā experimental R’n’B kulta aizsācējiem, un viņa vokāls šim darbam piešķir jau The Weekend miksteipā baudīto izcilo R’n’B noskaņu.
Active Child - Playing House (Ft. How To Dress Well) by VagrantRecords


Arcade Fire feat. David Byrne - "Speaking In Tongues" [Mercury]
(from f/c LP "The Suburbs: Deluxe Edition", out on August 2nd)


Arcade Fire turpina spridzināt! Saņēmuši svarīgākās pērnā gada AMGmusic balvas, tām pieplusojuši Grammy(!) un Brit Awards balvas, šķiet, ir absolūti lieki apšaubīt to, ko teicu jau pirms pusgada, ka Arcade Fire šobrīd ir lielākā grupa pasaulē. Pērnā gada 2.augustā iznāca grupas trešais albums „The Suburbs” (2010.gada labākais albums daudzu vērtējumā, tai skaitā AMGmusic), kas šajā pat datumā 2011.gadā tiks izdots atkārtoti, kopā ar pāris jaunām dziesmām un Spaika Džonzī veidotu pusstundu garu īsfilmu „Scenes From The Suburbs”. Īsti nevaru joprojām sakarīgi izskaidrot Arcade Fire recepti, bet tāds melanholisks mīļums, kāds izstarojas no šīs grupas dziesmām, padodas tikai Arcade Fire. „Speaking In Tongues”, manuprāt, tam ir perfekts piemērs. Jā, dziesmā piedalās arī slavenais Talking Heads solists Deivids Bērnss. Tiesa, ja neesmu galīgi kurls, viņa balss dzirdama vien dziesmas pašā izskaņā, atkārtojot „speking in toungues, ooh” rindiņu.
Arcade Fire - Speaking in Tongues (feat. David Byrne) by MergeRecords


B-LISTED TRACKS OF THE WEEK:

Beirut - "East Harlem" [Pompeii Records]
(released as a digital single on June 6th)

Fool's Gold - "Street Clothes" [IAMSOUND]
(from f/c LP "Leave No Trace", out on August 16th)
(available as a free download)

Ford & Lopatin - "Too Much MIDI (Please Forgive Me)" [Adult Swim]
(available as a free download)

Kingdom & Girl Unit - "Ride It Every Time" [Night Slugs]
(released as a 12" vinyl single on May 30th)

Munchi - "Hope" [Mad Decent]
(from EP "Murda Sound", released in November 2010)
(from compilation "Blow Your Head Vol. 2", released on June 2nd)

Spank Rock - "Energy" [Bad Blood Records]
(from f/c LP "Everything Is Boring and Everyone Is a Fucking Liar", out on September 27th)
(available as a free download)

Sun Airway - "Wild Palms" [Dead Oceans]
(released as a digital single on June 6th)

Teen Daze - "Surface" [self-released]
(from f/c EP "A Silent Planet", out on July 9th)
(available as a free download)

The Naked and Famous - "Girls Like You" [Polydor]
(released as a digital single on June 6th)

The Vaccines - "All In White" [Sony]
(released as a digital single on June 6th)

Todd Terje - "Snooze 4 Love" [Running Back]
(from digital single "Ragysh", released on April 4th)

Yacht - "Utopia" [DFA]
(from f/c LP "Shangri-La", out on June 20th)
(released as a digital single on June 7th)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru