16 aprīlis, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (12.04.-18.04.)

Florence & The Machine - "Dog Days" (re-release)
[Island; 12/04/2010]

AMG rating: 8/10

Nu nepatīk man atkārtoti izdotas dziesmas, par kurām jau sen ir pausta sajūsma – rodas tikai lieks juceklis cilvēkiem. No otras puses – tāpēc jau ir tādi cilvēki kā šī raksta autors, kas, piemēram, 2016.gadā varēs izšķirt kādas derības, nomierinot abas puses, ka nevienai nebūs viskijs jāpērk – dziesma tik tiešām ir izdota gan 2008., gan 2010.gadā singla formātā.

Ko gan vēl piebilst pie „Dog Days Are Over”? Viss jau ir pateikts. Florence and the Machine singls, ar kuru grupa atrāva vaļā durvis uz slavu un veiksmīgu karjeru. Savulaik bija arī pirmā dziesma, ar kuru man sanāca iepazīšanās ar Florenci Velču un viņas pavadošo grupu. Dziesma 2008.gada novembrī izcīnīja 5.vietu AMGmusic topā.

Vienīgais pluss, ka līdz ar atkārtoto izdošanu parādījušies jauni remiksi šai dziesmai. No visas sirds iesaku paklausīties Optimo un Breakage miksus – tie tiešām ir vairāk nekā izdevušies! Āā, un jauns klips, protams! Arī tam nav ne vainas.



Japandroids - "Art Czars" [Polyvinyl Records; 12/04/2010]
AMG rating: 8/10

Šķiet, nekļūdīšos, ja apgalvošu, ka Japandroids ir šobrīd aktuālākais un populārākais noise-pop / garage rock kolektīvs no Kanādas. Pērn viņu debijas albumu „Post-Nothing” slavenais Pitchfork iekļāva savā gada labāko albumu divdesmitniekā (15.vietā), novērtējot to ar atzīmi 8.3 no 10. Tagad maijā grupa izdos savu pirms debijas albuma ierakstīto dziesmu sakopojumu „No Singles”.

Ja „Post-Nothing” mani līdz galam nespēja uzrunāt, tad jaunākais singls „Art Czars”, kas ir pilnīgi jauna dziesma un nav atrodama debijas ierakstā, jau ir daudz labāks manā skatījumā – tāds griezīgs un skarbs roks ar teicamu piedziedājumu. Nudien te grūti izšķirt – tas īsti garage rock vai tomēr noise rock? Tiec nu gudrs!



HEATLH - "We Are Water" [V2; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Vai es pēdējā laikā būtu sācis jūsmot par noise rock? Nepaiet ne divas nedēļas, kad atkal AMGmusic atskaņotājā uz repeat iet kāds griezīgs šī stila pārstāvis. Šonedēļ priecē Kalifornijas kvartets HEALTH, kas pērn debitēja AMGmusic ar savu otro studijas albumu „Get Color” un tā fantastisko singlu „Die Slow”, kas gan beigās izcīnīja „tikai” 10.vietu. Noteikti bija pelnījis augstāk.

Šis ir otrais singls no albuma „Get Color”. Patiesībā tas pat nav singls, gluži vienkārši dziesma kļuvusi aktuāla, pateicoties nesen prezentētajam video klipam, kas tik tiešām ir sanācis ļoti labs! ĻOTI! Tiesa, cilvēkiem ar vājāku nervu sistēmu gan neiesaku. Tāpat kā pašu dziesmu, kas nav tik melodiska kā „Die Slow”, bet toties ir krietni smeldzīgāka un skarbāka – viens no pieminētā albuma hailaitiem.

Tās vēl nav visas labās ziņas. Nupat AMGmusic rīcībā nonākusi informācija, ka drīzumā plānots izdot „Get Color” remiksu albumu. Šī ziņa varbūt neliktu sajūsmā sasist plaukstas, ja vien nebūtu kāds „bet”. Proti, 2008.gadā grupa izdeva sava debijas albuma („HEALTH”, izdots 2007.gadā) remiksu disku „HEALTH//DISCO”, un tas bija vienkārši satriecošs! Atceros, ka tolaik nespēju izlemt, kuru no skaņdarbiem iekļaut mēneša miksā, jo visi kā viens likās tam piemēroti. Tāpēc ar nepacietību gaidu „DISCO 2”, kurš tiks izdots jūlijā un tajā varēs atrast remiksus no tādiem zināmiem māksliniekiem kā Javelin, CFCF, Crystal Castles, Salem u.c.



Detachments - "H.A.L."
[Thisisnotanexit Records; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

Šomēnes aprit tieši gads, kopš pirmo reizi dzirdēju lielisko singlu „The Flowers That Fell” (1.vieta AMG topā) un tajā pašā mirklī iemīlējos šajā jaunajā Londonas kolektīvā, kas tolaik pavisam nesen bija noslēdzis līgumu ar ierakstu kompāniju This is Not an Exit Records. Noklausījies vēl pāris internetā atrodamās Detachments dziesmas, 2009.gada aprīlī izteicu cerību, ka grupa pasteigsies ar savu debijas albuma izdošanu.

Sekoja ne mazāk fantastiskais singlsCircles” 2009.gada decembrī (2.vieta AMG topā), bet no albuma nebija ne vēsts. Un arī šobrīd, kad ir iznācis jau nākamais singls, tieša informācija par Detachments albumu nav. Ļoti žēl. Šis katrā ziņā kopā ar The Drums debijas plati (starp citu, tagad ir zināms, ka tā iznāks 7.jūnijā) sastāda manu 2010.gada gaidītāko ierakstu sarakstu.

Kas attiecas uz pašu dziesmu „H.A.L.”, kuras atreferējums esot „Heard A Lie”, šoreiz man galīgi nav saprotama grupas izvēle. Ne tikai „H.A.L.” atpaliek no saviem priekšgājējiem, bet šis skaņdarbs jau TIKA izdots. Tā ir b-puses dziesma singlam „Circles”, turklāt nav mainīta ne par kapeikas tiesu. Tāpēc baidos, ka šomēnes tiks mazliet pabojāta Detachments līdz šim nevainojamā statistika AMG topos (divi singli – divi Top 3 hīti).

Gan nepārprotiet – šis joprojām ir tas pats Detachments, kas iepriecina ar spēcīgiem, elektrizējošiem basiem, bungu mašīnu un solista rečitējošo vokālu, kas tembra ziņā joprojām stipri atgādina nelaiķi Īenu Kērtisu no Joy Division. Trūkst gan tādu odziņu, kāds „The Flowers That Fell” bija piedziedājums, bet „Circles” – noslēdzošā jumtu raujošā sintezatora partija kulminācijā.



Junkie XL feat Jan Hammer - "Made For Each Other"
[Nettwerk; 22/03/2010]
AMG rating: 7/10

Junkie XL jeb īstajā vārdā Toms Holkenborgs ir viens no tiem ļoti retajiem holandiešu dīdžejiem, kurš savas karjeras laikā ir mācējis mainīties, pilnveidoties un dažādoties. Protams, cik veiksmīgi, tas ir cits jautājums, bet tomēr – šis nav Tiesto gadījums, kad kādā brīdī gribas pieiet un pajautāt kā Kailam Rīsam filmas „Terminators 1” sākumā: „YEAR! WHAT YEAR?!?

Sākumā iepazinām viņu kā lielisku trance un progressive house remiksu veidotāju. Protams, uzreiz atmiņā uzpeld, manuprāt, joprojām debešķīgais 2003.gada mikss Deiva Gahana singlam „Dirty Sticky Floors”. Jāatgādina, ka togad šis remikss arī saņēma AMG balvu par gada labāko deju hītu (tolaik gan balva saucās „Best Remix of the Year”, jo oriģinālie treki gāja vienā ieskaitē ar pārējiem singliem). He, tikko sasmējos – lai atrastu tagad šo treku AMG fonotēkā, meklētājā uzsitu „Dirty Sticky Junkie” (tulkojumā sanāktu „Netīrais, lipīgais narkomāns”). :) LABS! Tā vajadzēja arī miksu nodēvēt! :)

Vēl gan pirms „Dirty Sticky Junkie” (turpmāk šādi dēvēšu Junkie XL Gahana miksu) bija arī 2002.gads un slavenais remikss Elvisa PreslijaA Little Less Conversation”, kas kļuva par milzīgu hītu visā Eiropā un deva JXL viņa pirmo Top 3 hītu arī AMG. Pēc gada sekoja arī ļoti gaumīgais singls „Don’t Wake Up Policeman” (kopā ar regeja mūziķi Pīteru Tošu), kas jau izcīnīja 2.vietu. Tiesa, kopš tā laika Junkie XL līdz AMG topam vairs nav ticis.

Šis ir viņa jaunākais darbs, kas tapis sadarbībā ar kādu man nezināmu Jan Hammer. Ļoti jau nu filmas „Rocky III” skaņu celiņu atgādinošs 80’to gadu disko mūzikas un Kiss slavenā hīta „I Was Made For Loving You” ietekmēts singls „Made for Each Other”, ko meklējiet martā izdotajā EP „Fairlight”. Nudien pat ļoti labs.

EDIT! Nupat uzzināju, ka Jan Hammer esot slavens komponists, kurš sacerējis melodiju 80'to gadu seriālam "Miami Vice". Tā saucās... "Made For Each Other". Vārdu sakot, šis ir Junkie XL rīmeiks. Vai es vainīgs, ka nepatīk man action seriāli?



VĒL ŠONEDĒĻ DER NOKLAUSĪTIES:

King Khan & Pat Meteor - "The Fiery Tears Of St Laurent"
[Sub Pop; 15/03/2010]
AMG rating: 7/10

Patīk man šī dzērāju mūzika. Diez KĀPĒC? :) Taču tik pat labi tās ir vienkārši manas emocijas. Varbūt indiešu izcelsmes kanādiešu mūziķis Arišs Hans nemaz nelieto alkoholiskos dzērienus. Katrā ziņā viņš nesen tika arestēts par halucinogēno sēņu glabāšanu un nevis par ālēšanos alkohola reibumā.

Tomēr tas nemaina faktu, ka pērnās vasaras „Bow Down Low”, ko Hans ierakstīja kopā ar kolēģiem Black Lips zem nosaukuma The Almighty Defenders, kļuva par manu pērnās vasaras tusiņu himnu brīdī, kad apreibums iegāja savā pozitīvākajā vilnī. Pieļauju, ka pat apnicis biju dažam labam ar „Bow Down Low”. Saviem kaimiņiem noteikti. Bet iedzeriet un paklausieties paši – dziesma tak lipīga!

Šis ir jaunākais King Khan singls, kas ierakstīts kopā ar kādu Monreālas mūziķi Patu Meteoru:



LCD Soundsystem - "Drunk Girls" [EMI; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10


Jaunākais LCD Soundsystem singls no pēdējo nedēļu laikā mūzikas presē visvairāk aprunātā albuma „This Is Happening”. Albums, kurš būšot pēdējais Džeimsa Mērfija ieraksts zem nosaukuma LCD Soundsystem, nesen jau noplūdis internetā, bet oficiāli iznāks vien maijā. Tad varbūt arī sīkāk parunāsim par šo kritiķu vidū debesīs celto teju vai kulta mūziķi elektroniskās mūzikas aprindās. Pagaidām varu pateikt, ka mani joprojām līdz galam neuzrunā. Vismaz pirmais singls. Varbūt kaut kas ar mani nav kārtībā?



Ganglians - "Candy Girl"
[Souterrain Transmissions; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10

60’to gadu tendences mūzikā turpina priecēt AMGmusic 2010.gadā Ganglians ir jauns kolektīvs no Sakramento, kas gan ASV jau pērn izdeva savu debijas albumu „Monster Head Room”. Maijā šis ieraksts beidzot tiks izdots arī Eiropā. Tāds ļoti patīkams Beach Boys sajaukums ar Grizzly Bear.



Summer Camp - "Ghost Train" [Moshi Moshi; 12/04/2010]
AMG rating: 7/10


Vēl viens ļoti pozitīvs indie pop skaņdarbs no kāda britu dueta (jā, izklausās vairāk pēc amerikāņu pirksta) Summer Camp. Pieejams arī bezmaksas lejupielādei:
http://pitchfork.com/forkcast/13996-ghost-train/


The Apples In Stereo - "Dance Floor"
[Elephant 6; 05/04/2010]
AMG rating: 6/10


Diez vai es šim būtu pievērsis jelkādu uzmanību, ja nebūtu tā klipa... Bet ja Elaidža Vuds (tas pats, kurš centās izjaukt Džima Kerija un Keitas Vinsletas mīlestību vienā no manām visu laiku mīļākajām filmām „The Eternal Sunshine of the Spotless Mind”; tas pats, kurš plašāk zināms kā Gredzenu Pavēlnieks) sāk ceļot laikā un nokļūst ļoti hipnotiskā un narkotiskā The Apples in Stereo video, turklāt spoži apliecina savas aktiera iemaņas, tas izsauc zināmu interesi.




VĒL ŠONEDĒĻ TIKA IZVĒRTĒTI:

The Futureheads - "Heartbeat Song" [Nul Records; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

The Hundred In The Hands - "Dressed in Dresden" [Warp; 05/04/2010]
AMG rating: 6/10

Kate Nash - "Do Wah Doo" [Polydor; 12/04/2010]
AMG rating: 6/10

Peggy Sue - "Watchman" [Wichita; 22/03/2010]
AMG rating: 6/10

Professor Green feat Ed Drewett - "I Need You Tonight"
[Virgin; 12/04/2010]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru