21 aprīlis, 2010

Trešdiena, 21.aprīlis

Sveiciens trešdienā!

Aizvakar, kad pavadīju pusi dienas, lai šīs nedēļas singlu apskatam atlasītu „tikai” 20 dziesmas, biju lielā izmisumā, saprazdams, ka man no šīm dziesmām būs jāizvēlas arī Nedēļas Labākais Singls. Tik sīva konkurence šogad vēl nav bijusi, kad uz labākās dziesmas godu pavisam reāli pretendē četras kompozīcijas, no kurām itin visas kļūtu par nedēļas labākajiem singliem, ja tiktu izdotas kādā citā nedēļā. Tad nu šodien varu padalīties priekā, jo beidzot izvēli esmu izdarījis. Jūs gan par to, kā jau ierasts, uzzināsit piektdienas pēcpusdienā.

Tikmēr – par citām aktualitātēm. Šodien atkal ļoti interesants un svaigs muzikālais ceļojums, kuru uzsāksim ar jaunāko Big Boi skaņdarbu.


Big Boi debijas albumam beidzot noteikts izdošanas datums


Pirmoreiz Big Boi par savu solo albumu intervijās sāka stāstīt 2007.gadā. Pēc gada talantīgais reperis jau sāka runāt konkrētāk un internetā pat nokļuva plates pirmais singls „Royal Flush”. Parādījās pirmās runas, ka Big Boi albums iznākšot 2009.gada vasarā. Līdz 2009.gada vasarai internetā nokļuva vēl kādas četras Big Boi kompozīcijas, taču albuma iznākšana tika atlikta līdz rudenim.

Rudenī internetā nonāca vēl divas IT KĀ jaunā albuma dziesmas, tai skaitā teicamais singls „For Yo Sorrows”, taču albuma iznākšana tika atlikta uz 2010.gada pavasari. Lieki teikt, kas notika pavasarī. Uzminējāt. Internetā nokļuva vēl viena Big Boi kompozīcija, taču albuma iznākšana tika atlikta uz 2010.gada vasaru. Tiesa gan, cerības stariņš parādījās – Big Boi beidzot nomainīja ierakstu leiblu un noslēdza līgumu ar pazīstamo ierakstu kompāniju Def Jam.

Nu tad beidzot ir nosaukts arī pavisam oficiāls albuma iznākšanas datums – plate, kas veikalos būs atrodama ar nosaukumu „Sir Luscious Left Foot: The Son of Chico Dusty”, iznāks 6.jūlijā. Turklāt pirms pāris nedēļām publicētā dziesma „Shutterbugg” ir tās pirmais OFICIĀLAIS singls, kas tiks izdots jau tuvāko nedēļu laikā. Jādomā, tam taps arī videoklips. Ak, jā, ir arī sliktās ziņas – albumā man neizprotamu iemeslu dēļ tomēr nav iekļauts „For Yo Sorrows” – dziesma, ko es vēl nesen pasludināju par vienu no pēdējo gadu labākajiem hip-hop skaņdarbiem. Ja tā tiešām izrādīsies taisnība, tad ļoti žēl.

Toties priecīgā ziņa ir tāda, ka „Shutterbugg” no „For Yo Sorrows” daudz neatpaliek, ja vispār atpaliek! Jau atkal perfekti noproducēts un tikpat perfekti izpildīts hip-hop skaņdarbs, kurā netrūkst interesantu rīmju, funk noskaņas un pat Soul II Soul klasiskā hīta „Back To Life” sempla, kas varētu būt viens no maniem visu laiku visvairāk dungotajiem sempliem EVER.

Drīzumā noteikti šo vērtēsim singlu apskatā, bet pagaidām – pirmatskaņojums (beidzot!) AMGmusic:



Crystal Castles pasteidzina jaunā albuma izdošanu


Gluži pretēji, tiesa, piespiedu kārtā, ir rīkojusies Kanādas eksperimentālās elektroniskās mūzikas apvienība Crystal Castles, kas savu tikai jūnijā izdot paredzēto albumu MP3 formātā piedāvās jau parīt – 23.aprīlī. Savukārt fiziskā datu nesēja izskatā šo plati varēs iegādāties no 24.maija, nevis 7.jūnija, kā bija paredzēts iepriekš. Iemesls šādai steigai ir tas pats vecais – albums visā pilnībā un turklāt labā kvalitātē jau kopš nedēļas sākuma ir atrodams plašajos interneta apcirkņos.

Jaunā albuma „Crystal Castles”, kas sekos tāda paša nosaukuma dueta 2008.gada ārkārtīgi augstu novērtētajam debijas diskam (no tā ļoti labi veicās visiem trim singliem AMGmusic topos. Augstāko – 2.vietu – 2008.gada decembrī izcīnīja kopdarbs ar HEALTH dziesmā „Crimewave”, savukārt vasaras hīts „Vanished” iekļuva gada labāko desmit singlu sarakstā. Ja neesat to dzirdējuši, noteikti labojiet šo kļūdu!), pirmais singls „Doe Deer” internetā parādījās vēl agrāk – pagājušās nedēļas vidū. Oficiāli septiņu collas plates izskatā dziesma tika piedāvāta sestdien Mūzikas Ierakstu Veikalu Dienas ietvaros.

Uzreiz brīdinu – ausīm šis griezīgais, čīkstīgais, spiedzošais un mežonīgais skaņdarbs nav tā pati vieglākā klausāmviela, bet toties to visu atsver dziesmas enerģija un psihodēliskā aura. Ar nepacietību gaidu, kad šo varēs izmēģināt kādā deju zālē. Manuprāt, var patiesi noraut jumtu, neskatoties pat uz to, ka dziesma tikai nedaudz garāka par pusotru minūti. Singlu apskatā šo vērtēsim pēc nedēļas.



Zviedru duets jj piedāvā jaunu MP3


Kamēr pagājušā veiksmīgo debitantu jj jaunais studijas albums vēl tikai gaida savu vērtējumu no bargajiem AMGmusic kritiķiem (albums MP3 formātā pieejams jau kopš marta, taču mēs gaidām CD parādīšanos tirgū – tas notiks maijā), zviedru duets internetā par velti piedāvā pavisam jaunu skaņdarbu, ko tikai vakar vakarā pirmoreiz noklausījos. Noklausījos un pilnībā pievienojos amerikāņu kolēģiem – šis ir viens no skaistākajiem un smeldzīgākajiem jj trekiem, kāds vispār dzirdēts.

„Ceo Birthday” gan nav pavisam oriģināls jj darbs. Tas esot patapināts no kāda 2009.gada populāra R’n’B singla „Birthday Sex”, ko izpilda amerikāņu mākslinieks ar vārdu Jeremiah. Sen jau tas laiks, kā vairs neklausos britu, kur nu vēl amerikāņu čārtus (abos „Birthday Sex” ir guvis visai labus panākumus), tāpēc nemāku teikt, cik daudz „Ceo Birthday” palicis no oriģināla, bet šis ir neticami skaists skaņdarbs. Jj faniem jau nu noteikti patiks:
MP3 pieejams ŠEIT.



Bon Iver kaverversija Pītera Geibriela „Come Talk To Me”


Turpinām ar skaistām dziesmām romantiskam vakaram un vienlaikus turpinām ievākt sestdienas Mūzikas Ierakstu Veikalu Dienas augļus.

Ja atceraties, martā leģendārais mūziķis Pīters Geibriels izdeva kaverversiju albumu „Scratch My Back”, kurā slavenais mākslinieks izpilda dažādu laiku dažādu izpildītāju dziesmas, sākot no Arcade Fire un Radiohead, beidzot ar saviem laikabiedriem Deividu Boviju un Nīlu Jangu. Tolaik plaši tika izreklamēta arī plānotā albuma otrā daļa – „I’ll Scratch Yours”, kurā visi tie mākslinieki, kuru dziesmas izpildīja Geibriels, dziedātu viņa sacerējumus.

Pirmais Geibrielu uzmeta Toms Jorks no Radiohead, izliekoties par beigu zivi un neatbildot uz kādreizējā Genesis solista telefona zvaniem un vēstulēm. Vēlāk pazuda arī citi mūziķi. Rezultātā šobrīd vairs nav nekādas informācijas, vai paredzētais „I’ll Scratch Yours” iznāks un, ja iznāks, tad, kad. Tomēr pa vienam mūziķi tomēr atbild Geibrielam, un, lūk, sestdien Mūzikas Ierakstu Veikalu Gada dienas ietvaros kā singls tika izdots Bon Iver skaņdarbs „Flume” Pītera Geibriela versijā, kura otrā pusē atrodams Bon Iver izpildītais „Come Talk To Me”, ko man tas gods piedāvāt paklausīties arī Jums:



Iznācis jauns James mini-albums


Nav noslēpums, ka man James ir viena no visromantiskākajām grupām pasaulē. Jā, tam ir zināms sakars ar 2007.gada pavasari Rīgas centra dzīvoklī un 2007.gada vasaru Salacgrīvā. Bet noteikti ir kas vairāk, kāpēc sirdi vienmēr piepilda siltums, dzirdot Tima Būtsa balsi.

Šonedēļ visai klusi izdots jaunākais James albums, ko gan jādēvē par mini-albumu. „The Night Before” iekļautas tikai septiņas dziesmas un plates garums nepārsniedz pusstundu. Toties gada otrajā pusē šim ierakstam sekošot tik pat garš (īss) turpinājums – „The Morning After” – tajā būšot iekļautas tikai lēnās dziesmas.

„The Night Before” iesākas visai necili – ar diviem, tipiskiem 90’to gadu rokmūzikas skaņdarbiem, no kuriem viens („Crazy”) pat atsauc atmiņā ne tās labākās U2 dziesmas un tendences, toties turpinājums ir lielisks. Ierastais James ar liriskām ģitāru saspēlēm, liegām melodijām, zināmu smeldzi un, protams, ne ar ko nesajaucamo Būtsa vokālu. Ja no septiņiem trekiem, divi tomēr ir izmetami, vairāk par 7/10 no AMGmusic šis ieraksts nesaņems, tomēr James faniem šis noteikti sagādās patīkamu pārsteigumu.

Ilgi domāju, kuru dziesmu lai izvēlās piedāvāt AMGmusic lasītājiem, līdz nosliecos par labu dream-pop ietekmētajam, naksnīgajam „Porcupine”, ko grupa esot jau pērn spēlējusi koncertos. BBC šo pat pamanījās salīdzināt ar Cocteau Twins daiļradi. Cerams, ies pie sirds arī Jums!



Daudz laimes dzimšanas dienā, ROBERT SMIT!


Visbeidzot atvados šodien no Jums ar sveicienu Robertam Smitam, kurš šodien svin savu piecdesmit pirmo dzimšanas dienu. Nezinu, kāpēc, bet šodien vairāk velk uz precīzi 20 gadus veco dziesmu „Pictures of You”:



Patīkamu vakaru un tiekamies piektdien singlu apskatā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru