23 aprīlis, 2010

NEDĒĻAS ALBUMS (19.04.-25.04.)

CARIBOU – „Swim”

Release date: 19/04/2010
Label: City Slang
AMG rating: 8/10

Janvārī piedāvājot pirmo singlu no tad vēl tikai gaidāmā albuma „Swim” – fantastisko dziesmu „Odessa” (1.vieta AMGmusic Janvāra singlu topā!), Dens Snaits jeb Caribou nāca klajā ar paziņojumu, ka jaunajā albumā viņš esot centies „radīt šķidru deju mūziku. Šķidru tādā ziņā, ka tā plūst uz priekšu un atpakaļ. Deju mūziku, kas šķietami taisīta no ūdens, nevis no metāliskām lietām, kā vairumā gadījumu.” Lai nu kas, bet tas viņam patiešām ir izdevies.

Ja Caribou iepriekšējo albumu – 2007.gadā izdoto „Andorra” – var saukt par saulainu vasaras popmūziku, tad šis ir kaut kas izteikti pretējs. Ar to es negribu teikt, ka „Swim” būtu depresīvs, melns vai nomācošs – noteikti nē. Taču dziesmās jaušama tāda kā neliela skumju un skarbās realitātes apziņa. Ne velti albumu tā pa īstam novērtēju tikai šorīt (piektdien), kad beidzot debesis ir apmākušās un nedaudz smidzina lietus. Saulainajās dienās šis albums līdz galam neuzrunā.

Dens Snaits

Muzikāli albums noteikti patiks t.s. „inteliģentās deju mūzikas” cienītājiem. No zināmām acid-house ietekmēm albuma ievadošajā skaņdarbā „Odessa” līdz tech-house iezīmēm sekojošajā „Sun”. No relaksējoša un narkotiska dark-electro „Found Out” līdz minimal/techno trekā „Bowls” utt. Katrā ziņā šī ir tā plate, kura noteikti ir jānoklausās vismaz četras-piecas reizes, lai saklausītu visas dažādās nianses, kas ar katru jaunu albuma klausīšanās reizi patīkami pārsteidz. Piemēram, tikai šobrīd sapratu, kas par fantastisku „grūvu” apakšā ir pieminētajam „Found Out”.

Audio - "Bowls":


Albumu šobrīd vērtēju kaut kur starp 7 un 8 no 10. Taču, ņemot vērā, ka vēl nedēļas sākumā tam liktu knapu septītnieku, esmu pārliecināts, ka „Swim” nozīme tikai augs! Noteikti viens no vērtīgākajiem elektroniskās mūzikas ierakstiem 2010.gadā, kuram būtu jābūt Jūsu fonotēkā.

Video - "Odessa":



ŠIM ALBUMAM ŠONEDĒĻ KONKURENCI SASTĀDĪJA:

Sparrow And The Workshop – „Crystals Fall”
Release date: 19/04/2010
Label: Distiller Records
AMG rating: 7/10



James – „The Night Before”
Release date: 19/04/2010
Label: Mercury
AMG rating: 7/10




The Radio Dept. – „Clinging To A Scheme”
Release date: 19/04/2010
Label: Labrador
AMG rating: 6/10

Ash – „A-Z Volume 1”
Release date: 19/04/2010
Label: Atomic Heart
AMG rating: 6/10

Kate Nash – „My Best Friend Is You”
Release date: 19/04/2010
Label: Fiction
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru