21 augusts, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS

DIFFERENT MUSIC SELECTION'S TRACK OF THE WEEK

Arctic Monkeys – „Red Right Hand” [Domino]
(b-side of the single „Crying Lightning”)

Release date: 17/08/2009
AMG rating: 8/10


Stāsts par dziesmu atrodams šeit:




VĒL ŠONEDĒĻ:

Bastila - „Ghosts” (The Time & Space Machine Summer of Love remix) [Sunday Best]
(from single „Ghosts”)

Release date: 17/08/2009
AMG rating: 8/10


Pieminētais Beyond The Wizard Sleeve dalībnieka Ričarda Norisa aka The Time & Space Machine remikss vienam no šīs nedēļas patīkamākajiem singliem – britu projekta Bastila sapņainajam trekam „Ghosts”. Lai arī pašu oriģinālu jau iespējams visai veiksmīgi atskaņot diskotēkā agrā rīta stundā, chill-out zālē, šis ir pat vēl patīkamāks un relaksējošāks. Paklausīties iespējams šeit:
http://hypem.com/track/873693/Bastila+-+Ghosts+The+Time+and+Space+Machine+Summer+of+Love+Remix

BEAK> - „I Know” [Invada Records]
(from forthcoming album "BEAK>")

Release date: 19/10/2009
AMG rating: 7/10


Grupas Portishead producents un taustiņintsrumentālists Džefs Barovs nesnauž pēc pērnā gada lieliskās atgriešanās, kad Portishead laida klajā pirmo albumu desmit gados, turklāt vienu no 2008.gada labākajām platēm – „Third”.

Kā izrādās Barovs šī gada sākumā ir nodibinājis jaunu grupu ar interesantu nosaukumu – BEAK>. Bez Barova BEAK> vēl darbojas kāds Billijs Fullers un Mets Viljamss. Trijotne jau esot pabeigusi darbu pie sava debijas albuma, kurš veikalu plauktos nokļūs oktobra vidū. Interesanti, ka visas dziesmas esot ierakstītas vienā piegājienā jeb dzīvajā.

Šobrīd klausītājiem tiek piedāvāts pirmais albuma skaņdarbs „I Know”, kas ir tāds savdabīgs lo-fi sajaukums ar kraut-rock. Dziesmu pavisam legāli iespējams lejupielādēt pitchorkmedia.com lapā http://pitchfork.com/news/36273-portisheads-geoff-barrow-forms-new-band/

Former Ghosts - „Hold On” [Upset The Rhythm]
(from forthcoming album „Fleurs”)

Release date: 20/10/2009
AMG rating: 7/10


Jauns projekts arī grupas Xiu Xiu līderim Džeimijam Stjuartam. Viņš apvienojies ar Zola Jesus jeb Niku Rouzu un This Song Is A Mess But So Am I pārstāvi Frediju Rūpertu, kurš esot jaunā projekta galvenais idejas un lielāko daļu dziesmu autors.

Grupas debijas albums iznāks oktobrī, bet šobrīd klausītāju rīcībā nodots interesants tā pirmais skaņdarbs „Hold On”. Kā ļoti trāpīgi atzīmēja kāds ārzemju kolēģis, aptuveni šādi varētu izklausīties Īens Kērtiss piesēdies pie Casio sintezatora un atlaidis pārējos grupas Joy Division dalībniekus. http://thetapeisnotsticky.com/uploads/2009/08/former-ghosts-hold-on.mp3

Peter Bjorn & John - „It Don’t Move Me” (Wierd Tapes remix) [Polydor]
(from mp3 single „It Doesn’t Move Me”)

Release date: 13/07/2009
AMG rating: 7/10


Šis ir no singla, kam nejauši paskrējām garām jūlijā. Oriģinālā versija tiks likta ieskaitē pie nākamās nedēļas singliem, bet jau šobrīd piedāvāju labāko no dziesmas remiksiem – Wierd Tapes veikumu.

Wierd Tapes ir tas pats vīrs Deivijs Hauks, kas pagājušajā nedēļā parūpējās par labāko singlu – Memory Tapes – „Bicycle”, kā arī par labāko DMS dziesmu – Memory Cassette – „Asleep at a Party”. Jā, arī Wierd Tapes ir viņa pseidonīms.

Nesen beidzot izdevās atrast vienu interviju ar šo mistisko personu. Kā izrādās, pirmais radās tieši projekts Wierd Tapes. Vēlāk pievienojās Memory Cassette, zem kura tika radīti mierīgāki skaņdarbi, savukārt tad, kad sanāca uzmeistarot kaut-ko-pa-vidu, tika izmantots abu nosaukumu apvienojums jeb Memory Tapes. Elementāri īstenībā. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru