03 decembris, 2010

NOVEMBRA EP TOP 5

NOVEMBRA EP TOP 5

Ievads

Arī novembrī turpinājām iesākto tradīciju – atsevišķi veidot EP jeb mazo albumiņu topu. Turklāt šomēnes izvērtēto EP skaits pat par vienu pārsniedza noklausīto albumu skaitu! Tam gan nevajadzētu būt lielam pārsteigumam, jo arvien vairāk mākslinieku izvēlas EP formātu, kas ļauj ātrāk nonākt pie klausītājiem ērā, kad laiks šķiet visu vērtību vērtība. Otrkārt, arī man pašam tas aizņem daudz mazāk laika. Šomēnes EP Top 5 izteikti elektroniskās nokrāsās, tikai ar vienu izņēmumu.


5.Chad Valley – "Chad Valley" EP
Release date: 22/11/2010
Label: Cascine
AMG rating: 7/10


Lai arī chillwave uz visiem laikiem man visvairāk asociēsies ar 2009.gada vasaru, arī šovasar šajā plūstoši un viegli sentimentāli saulainajā mūzikas stilā parādījās pāris pērlēm. Par vienu no tādiem noteikti jāuzskata britu electro-pop apvienības Jonquil dalībniekam Hugo Manuelam, kurš izveidojis pats savu projektu Chad Valley. Neskatoties uz to, ka šī EP labākie treki arī ir iepriekš dzirdētie „Anything” un „Ensoniq Funk”, tas sniedz visnotaļ patīkamu baudījumu 15 minūšu garumā. Balēriskas pludmaļu ballīšu noskaņas mijas ar melanholiskām pārdomām.

Chad Valley - "Ensoniq Funk" audio:



4.SBTRKT – "Step In Shadows" EP
Release date: 15/11/2010
Label: Young Turks
AMG rating: 8/10


SBTRKT svaigos un baudāmos remiksus biju ievērojis jau visa 2010.gada laikā, taču par lielo atklājumu šis britu bass music producents kļuva tieši šomēnes, kad līdz manām ausīm nonāca teicamais EP „Step In Shadows”. Jau sākot ar pirmo, X-Press 2 atgādinošo treku „Look at Stars”, tas pārsteidz ar savu noslīpēto aranžējumu un pasakainajiem basiem un vokālu sempliem. Taču par EP un vispār visa mēneša fantastiskāko klubu mūzikas skaņdarbu pavisam noteikti var uzskatīt noslēdzošo „Hide or Seek”. TAS IR VIENKĀRŠI JĀDZIRD!!! Vārdos nevar aprakstīt to basu skaņu, kas strāvo no šī treka un kādu es nudien neatceros dzirdējis. SBTRKT mūzikā var meklēt līdzības ar Modeselektor IDM un Burial piedāvāto dubstep, bet SBTRKT arī manā skatījumā visperfektāk atbilst terminam „UK bass music”.

SBTRKT - "Hide Or Seek" audio:



3.Girls – "Broken Dreams Club" EP
Release date: 22/11/2010
Label: Fantasy Trashcan
AMG rating: 8/10


Visu ko gaidīju no Girls jaunākajā EP „Broken Dreams Club”, bet šādu lirisku 60’to gadu noskaņās, brīžiem pat atgādinot kaut ko no Elvisa Preslija daiļrades (konkrēti trekā „Thee Oh So Protective One”), ieturētu pusstundu garu ierakstu noteikti ne. Jo īpaši pēc pēdējā singla „Morning Light” no pagājušā gada AMGmusic ļoti augstu novērtētā (5.vieta gada topā!) debijas albuma „Album”. Diez vai es būšu stāvā sajūsmā, ja Girls šādus motīvus saglabās arī topošajā otrajā albumā, bet kā atsevišķs EP šis ir pat ļoti baudāms un patīkami atsvaidzinošs ieraksts no grupas, kuras līderi dažs labs pirms gada pamanījās salīdzināt ar Kurtu Kobeinu (vairāk gan vizuālās līdzības un dzīvesstāsta ziņā).

Girls - "Broken Dreams Club" audio:



2.Shine 2009 – "Associates" EP
Release date: 30/08/2010
Label: EXPO
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Kāds noteikti saklausīs madčesteras stila iezīmes ala Happy Mondays stilā, kāds atradīs mazliet dejiskāku salīdzinājumu un teiks, ka dziesmas „Higher” sintezators ir nosperts no Crystal Waters dziesmas „Gypsy Woman”, bet vēl kāds teiks, ka tās visas ir muļķības, un „Associates” EP ieturēts balēriskas skandināvu popmūzikas stilā, kuru aizgūtnēm var atrast, piemēram, leibla Labrador relīzēs. Jaukākais, ka visiem būs taisnība.Vairāk šeit.

Shine 2009 - "New Rules" video:



1.Games – "That We Can Play" EP
Release date: 02/11/2010
Label: Hippos in Tanks
AMG rating: 9/10

AMGmusic rakstīja: „Apvienība Games nupat laidusi klajā savu debijas EP „That We Can Play” (rakstot kopā grupas un EP nosaukumu sanāk loģisks teikums), kuru varētu ierindot tieši šādā sekcijā: „80’to gadu filmu mūzika”. Un šo mūzikas paveidu varētu raksturot kā sintpopa un new wave krustojumu ar lo-fi electro vai chillwave stiliem. Jebkurā gadījumā šis ir daudz plūstošāks un skaņas ziņā netīrāks 80’to gadu mūziku atgādinošs darbs, ja salīdzina ar sterilajiem synth-pop ierakstiem.Vairāk šeit.

Games - "Shadows In Bloom" video:



VĒL NOVEMBRĪ IZVĒRTĒJĀM (atzīmju secībā):

Wild Beasts – „Two Dancers (Remixes)” EP [Domino]
AMG rating: 7/10

The Radio Dept. – „Never Follow Suit” EP [Labrador Records]
AMG rating: 7/10

Museum Of Bellas Artes – „Days Ahead” EP [Force Majeure]
AMG rating: 7/10

Grinderman – „Worm Tamer” EP [Mute Records]
AMG rating: 7/10

Digitalism – Blitz EP [Kitsune]
AMG rating: 7/10


The Tallest Man On Earth – „Sometimes The Blues Is Just A Passing Bird” EP [Dead Oceans]
AMG rating: 6/10

!!! – „Jamie, My Intentions Are Bass” EP [Warp Records]
AMG rating: 6/10

Massive Attack – „Atlas Air” EP [Virgin]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru