12 novembris, 2010

EP: Games - That We Can Play

Games – That We Can Play EP

Release date: 02/11/2010
Label: Hippos in Tanks
AMG rating: 9/10


Es patiešām nezinu, vai ir tāds oficiāls termins „80’to gadu filmu mūzika”, bet, ja nav, tad tādu obligāti vajadzētu ieviest. Interesantā kārtā, neskatoties uz to, ka sevi neuzskatu par 80’to gadu mūzikas fanu, esmu vienmēr bijis stāvā sajūsmā par vecajās VHS kasetēs skatīto filmu skaņu celiņiem. AMGmusic rīkotajās ballītēs uz rīta pusi vēl šobaltdien kādreiz uzspēlēju kaut ko no filmām „Terminators”, „Kobra” vai „Rokijs 4”.

Apvienība Games nupat laidusi klajā savu debijas EP „That We Can Play” (rakstot kopā grupas un EP nosaukumu sanāk loģisks teikums), kuru varētu ierindot tieši šādā sekcijā: „80’to gadu filmu mūzika”. Un šo mūzikas paveidu varētu raksturot kā sintpopa un new wave krustojumu ar lo-fi electro vai chillwave stiliem. Jebkurā gadījumā šis ir daudz plūstošāks un skaņas ziņā netīrāks 80’to gadu mūziku atgādinošs darbs, ja salīdzina ar sterilajiem synth-pop ierakstiem.

Games veido divi draugi – Daniels Lopatins, kurš plašāk pazīstams kā Oneohtrix Point Never (nesen viesojās arī Rīgā!), un Džoels Fords, kura pamatdarbs ir grupā Tigercity. Paklausoties abu mūziķu pamatprojektu spēlēto mūziku, šķiet, ka Games ir visloģiskākais iznākums – šeit apvienojas Oneohtrix Point Never čilīgais ambient noskaņojums ar Tigercity piekoptajiem 80’to gadu pop-rock izteiktajiem ritmiem. Klāt nākušas teicamu atmosfēru radošas melodijas un izcila semplu izvēle, no kuras īpaši gribas izcelt skaņdarbu „Shadows In Bloom”, kas tak jau veidots uz 1982.gada zviedru grupas Secret Service leģendārās „Flash In The Night” bāzes.

No Tigercity neko daudz neesmu dzirdējis, arī Oneohtrix Point Never albumus esmu klausījies tikai caurskrienot, taču šis ir vienkārši neticami lielisks EP, kurš pat diezgan pamatoti var cerēt uz Gada Labākā EP Titulu no AMGmusic puses. Ņemot vērā augstāk minēto, ceru, ka nevienu Oneohtrix Point Never vai Tigercity cienītāju neaizvainošu un nešokēšu, sakot, ka es gaidu Games turpinājumu un gaidu ar ļoti lielu nepacietību. Ar 20 minūtēm romantiska skaistuma ir par maz!

Piedāvāju noklausīties pirms neilga laika aktuālo un kritiķu izslavēto skaņdarbu „Planet Party”, kā arī noskatīties nupat kā radīto videoklipu minētajai dziesmai „Shadows In Bloom”. Taču tāpat noteikti varētu izcelt arī EP ievadošo „Strawberry Skies”, kurā dzirdama Bruklinas dziedātāja Lorela Heilo, kā arī Games veidoto remiksu kanādiešu producenta CFCF trekam „It Was Never Meant To Be This Way”.

"Planet Party":


"Shadows In Bloom":

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru