24 novembris, 2010

EP: Shine 2009 - Associates

Shine 2009 – "Associates" EP

Release date: 30/08/2010
Label: EXPO
AMG rating: 8/10


Kamēr man joprojām svaigā atmiņā vasaras paša sākuma teicamu saulrieta ballīšu noskaņu rosinošais hīts „New Rules”, kurš – nu jau tas ir skaidrs par 100% - ir arī garantējis sev vietu AMGmusic Gada Singlu Top 20, citviet mūzikas presē ir paslīdējis garām fakts, ka augusta priekšpēdējā dienā uz leibla EXPO iznācis somu dueta Shine 2009 debijas EP „Associates”. Tamdēļ vēl jo lielāks prieks Jums šo EP ieteikt no savas puses.

Maija Singlu Top 20, kur pieminētais „New Rules” stabili ierindojās 20.vietā ar atzīmi 9/10, singla apskatu beidzu ar jautājumu: „Vai varētu būt tā, ka 80’to gadu popmūzikas vilni beidzot nomainīs 90’to gadu tendences?”. Jautājums vietā, jo šis 18 minūšu garais ieraksts ne tikai skan burvīgi un melodiski, tas ar iedomātas laika mašīnas spārniem pārceļ klausītāju precīzi 20 gadus senā vēsturē.

Shine 2009

Kāds noteikti saklausīs madčesteras stila iezīmes ala Happy Mondays stilā, kāds atradīs mazliet dejiskāku salīdzinājumu un teiks, ka dziesmas „Higher” sintezators ir nosperts no Crystal Waters dziesmas „Gypsy Woman”, bet vēl kāds teiks, ka tās visas ir muļķības, un „Associates” EP ieturēts balēriskas skandināvu popmūzikas stilā, kuru aizgūtnēm var atrast, piemēram, zviedru leibla Labrador relīzēs. Jaukākais, ka visiem būs taisnība.

Ievadošais „Naturally” nudien sasaucas ar Happy Mondays 1990.gada daiļradi, jo īpaši ritma ziņā un arī piedziedājuma niansēs, „Higher” izklausās it kā būtu izņemts no kādas noputējušas 1991.gada „Dance Music” izlases, savukārt mazās platītes neapšaubāmais hailaits „New Rules” caur skandām šķietami izstaro sauli un ielej mazliet glāzē vēsu šampanieti. Turklāt visām trim dziesmām ir ļoti lipīgi un grūvīgi (drīkst teikt „šūpīgi”?) piedziedājumi, kas pagaidām ir somu dueta vislielākais pluss.

2010.gadā viņiem ir izdevies iekļūt „Labāko Jauno Talantu” sarakstā AMGmusic. Ko atnesīs 2011.gads Shine 2009 sakarā? Gaidīsim.

Video: "Higher"


Video: "New Rules":

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru