02 decembris, 2010

ALBUMS: Twin Shadow - "Forget"

Twin Shadow – "Forget"

Release date: 15/11/2010
Label: 4AD
AMG rating: 8/10


Ņemot vērā pēdējo gadu tendences, neko nevaru pārmest cilvēkiem, kas, ieraugot kārtējo vārdu kombināciju „80’to gadu mūzikas ietekmētie...”, aši klikšķinās peli uz citu lapu vai vismaz citu rakstu. Taču melot arī nevaru – Dominikānas Republikā dzimušais, bet ASV uzaugušais un joprojām tur dzīvojošais Džordžs Lūiss jeb Twin Shadow nudien atbilst viņam piešķirtajai iesaukai „tumšādainais Morisejs”. Grupas The Smiths radītais indī romantisms komplektā ar citu 80’to gadu modes tendenci – new wave – tā vien burbuļo šai platē.

Tomēr, ja ir vēlēšanās atmest snobismu un saskatīt visā pozitīvo, tad „Forget” var uztvert kā kārtējo piemēru tam, cik nenovērtēta un neizsmeļama ir bijusi mūzika daudzviet peltajos un it kā garlaicīgajos 80’tajos, jo šis ieraksts bez jelkādiem pārspīlējumiem izklausās svaigs, radošs un ar katru klausīšanās reizi arvien interesantāks un tuvāks. Katra dziesma šķiet atsevišķa stāsta un atsevišķas uzmanības vērta. To apliecina arī fakts, ka teju katrā „Forget” recenzijā tiek uzsvērta cita albuma pērle.

Twin Shadow

Sākot no ievadošā un apbrīnojami veiksmīgi plūstošā „Tyrant Destroyed”, turpinot ar manu personīgo favorītu „Castles In The Snow” un tā ģeniālo, vienkāršo un skumji skaisto liriku („You’re my favourite daydream / I’m your famous nightmare / Everything I see looks like gold / Everything I touch turns cold”) un beidzot ar neseno AMGmusic Top 3 hītu „Slow”, kas ir albuma vis-smitiskākā dziesma. Turklāt man raisa arī asociācijas ar pašmāju 80’to gadu zvaigznēm Remix – es pat spēju gara ausīm iztēloties, kā piedziedājumu ar cieši aizvērtām acīm savā spēcīgajā balsī dzied Igo...

Māc aizdomas – ja albums būtu izdots kādu mēnesi agrāk, tam būtu visnotaļ lielas cerības iespraukties AMGmusic Gada Albumu Top 10. Jebkurā gadījumā – šis pavisam noteikti ir viens no 2010.gada veiksmīgākajiem debijas ierakstiem. Ļoti sirsnīgi rekomendēju!

"Castles In The Snow" video:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru