03 decembris, 2010

NOVEMBRA TOP 20 (10.-1.vieta)

AMG TOP 20 IN NOVEMBER 2010 (part 2):


10.Future Islands - "The Ink Well" [Friends Records]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Trešais singls un trešais „8/10” no AMGmusic – reti kura apvienība var šogad lepoties ar šādiem singlu vērtējumiem. „The Ink Well” ir pavisam jauna Future Islands dziesma, kas izdota 7’’ collu plates formātā, bet tā tikai turpina apstarot ar grūti raksturojamu un izstāstāmu maģiju, kas piemīt šīs grupas skanējumam un īpaši solista Sema Heringa balsij.Vairāk šeit.



9.The Decemberists - "Down By The Water" [Rough Trade]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Viens no pirmajiem ierakstiem 2011.gadā, ko klausīsimies AMGmusic, noteikti būs jaunākais The Decemberists studijas darbs „The King Is Dead”, kurš tiks izdots 17.janvārī. Atšķirībā no iepriekšējās plates – skaļi un plaši skanošās rokoperas „The Hazards Of Love” – šis būs intīmāks un akustiskāks ieraksts, par ko liecina arī indie-folk stilā ieturētais pirmais singls „Down By The Water”.Vairāk šeit.



8.Young Galaxy - "Peripheral Visionaries" [Paper Bag]
(
free download)
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Young Galaxy dziesma „Peripheral Visionaries”, kuru, kā jau stāstīju, producējis lieliskais zviedru producents Dens Lisviks, ir viena sasodīti lipīga un mīļa dziesmiņa, kas ieturēta labākajās zviedru indīpopa tradīcijās. Februārī Young Galaxy būs klāt ar jaunu albumu „Shapeshifting” – nepalaidiet garām!”. Vairāk šeit.



7.Is Tropical - "South Pacific" [V2]
AMG rating: 8/10

AMGmusic rakstīja: „Is Tropical ir pavisam jauns projekts no Londonas, kas vēl nesen iesildīja LCD Soundsystem, bet šobrīd atrodas tūrē kā Mystery Jets iesildītāji, šonedēļ beidzot laiduši klajā debijas singlu „South Pacific”, kas vietām atgādina Crystal Castles, vietām – Passion Pit, bet vēl brīžiem liekas, ka tā ir elektroniska atbilde uz White Lies.Vairāk šeit.



6.Girls - "Heartbreaker" [True Panther]
(
free download)
AMG rating: 8/10

Nudien nepelnīti pērn atstājām Sanfrancisko apvienību Girls bez nominācijas balvai Gada Labākā Debija. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņu debijas albums ierindojās 2009.gada Albumu Topa pieciniekā. Šomēnes Girls izdeva jaunāko sacerējumu kopumu – EP „Broken Dreams Club” (par to plašāk EP topā!). Tajā kvartets ne tikai pierāda, ka ir ļoti spēcīgs spēlētājs melodisku un saturiski spēcīgu dziesmu radīšanā, bet arī paslēpis vienu teicamu radiosinglu dziesmas „Heartbreaker” izskatā.



5.The New Divison - "Starfield" [self-released]
(
free download)
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Electro-pop apvienība no saulainās Losandželosas jau pērn izdeva debijas EP, kuru gan mūzikas kritiķi vietām pasteidzās nodēvēt par pārāk atklātu Depeche Mode kopēšanu. Jaunākais dziesma „Starfield” vairs ne tuvu neizklausās pēc Depeche Mode, tā drīzāk atgādina melanholiskāku New Order vai elektrizētāku vēl vienu šī gada jauno zvaigžņu Wild Nothing daiļradi.Vairāk šeit.



4.Robyn - "Indestructible" [Konichiwa]
AMG rating: 8/10


AMGmusic rakstīja: „Kāda Madonna? Kāda Kailija Minoga? Kāda Lady Gaga?!? Jau pirms trim gadiem man bija pilnībā skaidrs, ka šobrīd talantīgākā popmūzikas dziedātāja ir zviedru meitene Robina, un šogad ar trim albuma „Body Talk” daļām viņš šo manu apgalvojumu ir trekni jo trekni pasvītrojusi. „Indestructible” var droši pievienot Robinas labāko singlu pulciņam.” Vairāk šeit.



3.N.E.R.D. - "Hypnotize U" [Polydor]
AMG rating: 8/10


Ņemot vērā kritiķu iznīcinošos vērtējumus, visticamāk manu kolekciju nepapildinās šomēnes iznākušais slavenā hip-hop kolektīva N.E.R.D. ceturtais studijas albums „Nothing”. Cik nu tas ir peļams, tas lai paliek uz ārvalstu kolēģu sirdsapziņas, bet ar vienu lietu šis albums var un varēs lepoties visu mūžu – tajā atrodams visu laiku fantastiskākais N.E.R.D. skaņdarbs „Hypnotize U”, kuru producējis 2010.gada nogales aktuālākais deju mūzikas duets Daft Punk. Šī ir no tām dziesmām, kas sevī iesūc un nelaiž vaļā.



2.Paul Smith - "Our Lady Of Lourdes" [V2]
AMG rating: 9/10


Maximo Park ir viena interesanta grupa. Visi trīs grupas studijas albumi vērtējami kā vairāk vai mazāk viduvēji un prātā īsti nepaliekoši, bet KATRĀ no trim albumiem atrodama vismaz viena dziesma, kas pelnījusi deviņas balles un iesēžas tik dziļi sirdī, ka bail. Šo tradīciju savā debijas solo albumā turpina grupas solists Pols Smits, kā otro singlu piedāvājot neticami smeldzīgo skaņdarbu „Our Lady Of Lourdes”. Pat neskatoties uz to, ka šī dziesma izteikti atgādina vienu no pieminētajām Maximo Park pērlēm (konkrēti – „Karaoke Plays” –#1 AMGmusic 2007.gada decembrī), tas nemazina tās skaistumu.



1.Crystal Castles feat Robert Smith - "Not In Love" [Polydor]
AMG rating: 10/10

AMGmusic rakstīja: „Ļoti reti ir tā, ka kādu jaunu dziesmu gribās klausīties vēl un vēl un vēl un vēl un vēl. Un neapnīk! Turklāt šis nav kāds ultra-sarežģīts Animal Collective skaņdarbs, kurā ar katru nākošo klausīšanās reizi varētu atrast jaunas detaļas, kurām pievērst uzmanību un domāt, kā gan es to nedzirdēju iepriekš. Kur tad ir izskaidrojums „Not In Love” maģijai? Perfektā sadarbībā, lūk, kur! Mūsu priekšā ir lieliska melodija, perfekts un aktuāls izpildījums, un Roberts Smits, kurš, šķiet, ir vienīgais, kas tik skaisti un izjusti varētu nodziedāt šī skaņdarba vārdus.Vairāk šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru