13 novembris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (08.11.-14.11)

SINGLE OF THE WEEK

Trophy Wife - "Microlite"
Release date: 08/11/2010
Label: Moshi Moshi
AMG rating: 8/10


Kamēr nedēļas sākumā par labākā singla titulu šķietami cīnījās mums jau labi pazīstamās apvienības Digitalism un Memoryhouse, nedēļas beigās svaru kausi nosvērās par labu debitantiem no Lielbritānijas – Trophy Wife, kas tikai pavisam nesen noslēguši līgumu ar Moshi Moshi Records, un „Microlite” ir viņu pats pirmais singls.

Dēvēti par „Disko ansambli no Oksfordas” Trophy Wife manās ausīs vairāk izklausās pēc ar enerģijas dzērieniem mazliet pārspīlējušiem The xx. Tāpat pie grupas ietekmēm noteikti var minēt post-rock un chamber-pop, savukārt konkrētajā dziesmā pat dzirdamas zināmas līdzības ar grupām Wild Beasts un Foals. Līdzības ar pēdējiem ir īpaši interesantas, jo arī Foals nāk no Oksfordas.



ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Memoryhouse - "Caregiver" [Suicide Squeeze]
AMG rating: 8/10

Tikai nupat atklāju, ka, pavasarī apskatot Memoryhouse iepriekšējo singlu „To The Lighthouse”, esmu iebraucis tādās auzās, kādas reti izdodas iebraukt. Nez kāpēc šo Kanādas duetu es tad esmu nodēvējis par „vācu mūziķa Maksa Rihtera jaunāko projektu”. Absolūtas muļķības. Vienīgais sakars Memoryhouse ar Maksu Rihteru ir tāds, ka pēdējam ir albums ar nosaukumu „Memoryhouse”.

Patiesībā šo duetu veido divi kanādieši – klasiskās mūzikas students Evans Abīle un dziedātāja Denīze Nuvjona. Abi kopīgi sākuši strādāt pirms aptuveni pusotra gada, kad Memoryhouse vēl bija iecerēts kā māksliniecisks audio-vizuāls projekts. Galu galā esam saņēmuši teicamu un čilīgu downtempo-pop duetu, kas jau gada sākumā ASV laida klajā debijas EP „The Years”, kam tagad seko jaunākais singls „Caregiver”.



Wild Palms - "To The Lighthouse" [One Little Indian]
AMG rating: 8/10

Wild Palms nosaukums AMGmusic pirmoreiz izskanēja maijā, kad sanāca dzirdēt grupas tā laika aktuālo singlu „Dive Deep”, kas gan beigu beigās saņēma ne visai augsto novērtējumu 6/10 un maija labāko dziesmu apkopojumā iekļūt nespēja. Toties šomēnes jaunā grupa no Londonas, kuras debijas albums vēl tikai iznāks, pārsteiguši jau krietni patīkamāk.

Singls „To The Lighthouse”, kuru producējis pats Garets Džounss (ilggadējs Depeche Mode skaņu inženieris, strādājis ar vēl neskaitāmām slavenībām), ļoti atgādina kaut ko no tās maģijas, kas bija klausāma fantastiskajā Wild Beasts albumā „Two Dancers” pirms gada. Tāds ļoti melanholisks, bet savā ziņā arī viegls un relaksējošs ārtroks, kas sentimentāli silda sirdi un raisa patīkamas atmiņas.



Korallreven feat Victoria Bergsman - "Honey Mine" [Acephale]
AMG rating: 8/10

Joprojām vēl svaigā atmiņā šī zviedru dueta pasakaini skaistais singls „The Truest Faith”, kas izcīnīja 11.vietu maijā. Novembra sākumā uz Acephale Recors iznācis Korallreven jaunākais singls, kas tapis sadarbībā ar bijušo The Concretes solisti Viktoriju Bergsmanu, kuru mēs gan vairāk pazīstam kā meiteni, kas dziedāja slavenākajā pasaulē svilpojamajā dziesmiņā. Korallreven notur tautiešu lepnumu un stilu, un turpina pierādīt visai pasaulei, ka skaistākā mūzika dzimst Ziemeļeiropā.



Digitalism - "Blitz" [Kitsune]
AMG rating: 8/10


Enerģiskais vācu electro-house un dance-punk duets no Hamburgas Digitalism ir atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma ar jaunu EP „Blitz”. Jenss Melle un Išmails Tufekči spoži debitēja 2007.gadā, pamanoties iekļūt AMGmusic Top 5 ar diviem singliem pēc kārtas, no kuriem īpaši jāizceļ 2007.gada jūnija hīts „Pogo”. Diezin vai mūzikas vēsturē ieies „Blitz”, taču arī bez tā šis ir viens no enerģiskākajiem un lieliskākajiem pēdējo mēnešu electro ballīšu skaņdarbiem.



Woodsman - "Insects" [Lefse]
(
free download)
AMG rating: 8/10


Kārta vēl vieniem mēneša debitantiem. Kolorādo apvienība Woodsman spēlē ļoti savdabīgu un līdz ar to arī interesantu muzikālu veidojumu, ko varētu dēvēt par post-psihedēlisko roku. Pēdējā gada laikā izdevuši pat vairākus EP, kas publicēti internetā, Woodsman jau janvārī izdos debijas albumu „Rare Forms”, kurā būs atrodams arī šis skaņdarbs. Nezin kāpēc liekas, ka šādi varētu izklausīties Radiohead, ja viņu solists būtu kāds Džima Morisona līdzinieks un nevis Toms Jorks.



Foals - "Blue Blood" [Transgressive]
AMG rating: 8/10


Singlu vēsturiskā būtība un pamatmērķis ir reklamēt mākslinieku albumus. Tieši tas nāk prātā, klausoties „Blue Blood”, kas, neskatoties uz to, ka iznākusi singla formātā pirms dažām dienām, ir zināma no galvas un pat spēj raisīt galvā patīkamas asociācijas ar aizgājušajām 2010.gada vasaras dienām. Ceturtais singls no tik tiešām ļoti veiksmīgā Foals albuma „Total Life Forever”, kas – tagad jau to varu teikt pavisam droši – būs AMGmusic gada albumu divdesmitniekā. Un vēl – ļoti, ļoti izdevies videoklips dziesmai! Noteikti noskatieties!



VĒL ŠONEDĒĻ JĀDZIRD:

Porcelain Raft - "Back Of My Eyes" [self-released]
(
free download)
AMG rating: 7/10

Par Porcelain Raft pavisam noteikti būs jātapina atsevišķs raksts. Augustā ļoti veiksmīgi debitējis ar singlu „Dragonfly” (17.vieta singlu topā), pirms mēneša Mauro Remidi jeb Porcelain Raft mūs priecēja ar „Tip Of Your Tongue”, kam tikai smagās konkurences dēļ neizdevās iekļūt oktobra topā, lai arī dziesma ir nudien vairāk nekā atzīstama. Tagad klāt jau trešais skaņdarbs, kas izpelnās mūsu pamatotu uzmanību. „Back Of My Eyes” – tāpat kā visi iepriekšējie Porcelain Raft singli – pieejams par velti. Ņemiet ciet, kamēr Remidi kungs vēl nav kļuvis par lielu slavenību!



Les Sins - "Lina" [Carpark]
AMG rating: 7/10


Les Sins = Toro Y Moi. Čezviks Bandiks no Dienvidkarolīnas acīmredzot ir no tiem cilvēkiem, kam patīk kārtība un skaidrība. Visa pasaule viņu pazīst kā Toro Y Moi, taču radījis Toro Y Moi mūzikas stilam mazliet neatbilstošu deju skaņdarbu, kas atgādina Čikāgas house mūzikas scēnu 90’tajos, Bandiks to piedāvā jau ar citu segvārdu – Les Sins. Mums patīk arī šāds Bandika gājiens!



CocknBullKid - "One Eye Closed" [Island]
AMG rating: 7/10


Ganiešu izcelsmes britu dziedātāja Anita Bleja jeb CocknBullKid pirmoreiz manu uzmanību piesaistīja vasarā, kad nejauši izdzirdēju dziesmu „Cocknbullkid”. Kopš tā laika gaidīju, kad tad iznāks viņas Pirmais Lielais Singls, un sagaidījis, neesmu vīlies. „One Eye Closed” ir visnotaļ gaumīgs un melodisks electro-pop skaņdarbs, kam turklāt singlā atrodams teicami remiksi no Jakwob un Kris Menace.



Baths - "Pop Song" [self-released]
(
free download)
AMG rating: 7/10


Ja kāds vēl to nav izdarījis, atgādinu, ka obligāti jānoklausās augustā izdotais Baths debijas albums „Cerulean” (AMGmusic vērtējums – 8/10). „Pop Song” ir pilnīgi jauns Losandželosas mākslinieka Vila Vīzenfelda skaņdarbs, ko albumā neatradīsit, bet toties varat lejupielādēt to bez maksas.



Cee Lo Green - "Bright Lights, Bigger City" [Elektra]
AMG rating: 7/10


Sī Lou Grīns kaļ dzelzi, kamēr karsta. Trešajam singlam no nupat kā izdotā albuma „The Lady Killer”, protams, nav tāds potenciāls, kā „Fuck You”, taču tas tikai apliecina, ka minētais albums var droši pretendēt uz vienu no gaumīgākā komerciālās popmūzikas albuma lauriem 2010.gadā.



I Am Kloot - "Fingerprints" [Shepherd Moon; 08/11/2010]
AMG rating: 7/10


Trešais singls no mančestriešu apvienības I Am Kloot beidzamā albuma „Sky At Night”, šķiet, mums patīk vislabāk. Jums?



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

Smith Westerns - "Weekend" [Fat Possum]
AMG rating: 6/10

Veronica Falls - "Right Side Of My Brain" [self-released]
(free download)
AMG rating: 6/10

My Chemical Romance - "Na Na Na" [Warner]
AMG rating: 6/10

Das Racist feat Homeboy Sandman - "I'm Up On That" [self-released]
(free download)
AMG rating: 6/10

Darkstar - "Gold" [Hyperdub]
AMG rating: 6/10

Skunk Anansie - "Talk Too Much" [V2]
AMG rating: 5/10

The Count & Sinden feat Bashy - "Addicted To You" [Domino]
AMG rating: 5/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru