13 novembris, 2010

3 FOR THE WEEKEND (13.11.2010)

3 FOR THE WEEKEND

Silver Columns

Silver Columns – „Brow Beaten” (Dreamtrak Diamond Sound remix) [self-released]
(bootleg, no release information)


Apskatot Games jaunāko EP „That We Can Play”, minēju kaut ko par „80’to gadu video mūziku”. Jaunākais rīmeiks no Dreamtrak Diamond Sound man saistās ar šo terminu, jo pirmais, kas nāk prātā katru reizi, kad klausos šo enerģijas un grūva pārpilno skaņdarbu, ir kadrs no ainas „Rokijs IV”, kad zālē ienāk Ivans Drago (fragmentiņu var paklausīties šeit).

Kā jau minēju, neticami enerģisks un – pats galvenais – grūvīgs un teicami būvēts ir šis mikss no jaunās producentu apvienības Dreamtrak Diamond Sound, par kuru gan internetā neko sakarīgu un informatīvu atrast neizdevās. Savukārt Silver Columns ir tas pats skotu elektroniskās mūzikas duets, kas vēl nesen mūs priecēja ar singlu „Always On”, kam, starp citu, arī ir teicams mikss no Caribou – iesaku noklausīties arī to.




David Penn feat Sheilah Cuffy - "Scream 4 Love" (Penn's Iberican Remix) [Urbana Recordings]
(from 12” „Scream 4 Love”, out now)

Man kā sentimentālam cilvēkam vienmēr patīk dzirdēt kaut ko, kas saistās ar skaistajām, lai arī trakajām jaunības dienām. Ap 2002./2003.gadu saslimu ar house mūziku, kā rezultātā nopirku (paldies brālim par finansēm, Lencim par kontaktiem un leģendārajam Jānim Krauklim par piedāvājumu!) Technics SL-1210 plašu atskaņotāju un pirmās plates. Kādas tās bija? Tribal house un progressive house pamatā, turklāt lielākoties no viena leibla – spāņu Stereo Productions.

Tad nu šonedēļ bija liels prieks atkal dzirdēt kādu no vecās Stereo Production gvardes – šajā gadījumā Deividu Pennu un viņa jaunāko „Scream 4 Love”. Šajā Iberican miksā, kas atrodams plates otrajā pusē (pirmajā ir uz deep/soulful būvētais oriģināls), skaņdarbs nudien neskan sliktāk par tā laika epohālo Ceballos & DJ ChusAfrika”, kas pirms gandrīz deviņiem gadiem mani pozitīvā nozīmē satrieca. Eh, atmiņas, atmiņas, atmiņas...




Simian Mobile Disco – „Aspic” [Delicatessen]
(from f/c LP „Delicacies”, out on November 29th)


Visbeidzot, turpinot enerģiskas un paskarbas elektroniskās mūzikas piedāvājumu, lūk, Jums jaunākais no britu dueta Simian Mobile Disco. Tiesa, „Aspic” atsevišķā platē iznāca jau pavasarī, taču tagad atkal kļuvis aktuāls, pateicoties ziņai, ka slavenais duets pavisam drīz laidīs klajā trešo albumu „Delicacies”, kurā būs apkopoti deviņi vairāk uz techno un acid pusi tendēti skaņdarbi, kas varētu droši vien neiet pie sirds Simian Mobile Disco popsīgākās puses cienītājiem. Man gan tīk arī šāds Simian Mobile Disco!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru