12 novembris, 2010

A-LIST: Young Galaxy - Peripheral Visionaries

Young Galaxy – „Peripheral Visionaries” [Paper Bag]
(from f/c LP „Shapeshifting”, out in 2011)



Kanādieši turpina priecēt pasauli ar pasakainām melodijām. AMGmusic jaunākais atklājums ir grupa no Monreālas ar nosaukumu Young Galaxy, kas gan ne tuvu nav pirmo dienu ar pīpi uz jumta mūzikā. Kvarteta kontā jau ir divi albumi, pāris EP un nākamā gada februārī uz leibla Paper Bag iznāks jau trešais studijas albums „Shapeshifting”. Turklāt viņu iepriekšējā plate „Invisible Light” pat bija nominēta šī gada Polaris Music balvai, kas ir Kanādas analogs Mercury balvai Lielbritānijā.

Lai arī vietām lasāms, ka grupas skanējums tiek salīdzināts ar School of Seven Bells un Slowdive, bet viņu mūzika likta šūgeiza un indie-pop rāmjos, gaidāmā albuma pirmais priekšvēstnesis „Peripheral Visionaries” ir neticami skaists un melodisks drīmpops ar balēriska disko pieskaņu, kas drīzāk varētu būt tapis Zviedrijā, sadarbībā ar Labrador Records vīriem. Kā šādās reizēs saka, vienīgais mīnuss ir mazuma piegarša. 3:37 noteikti nav tas garums, ko būtu pelnījusi šī himniskā dziesmiņa, kuras otrās daļas lipīgais piedziedājums par „tears from the eyes of god” pelnījis vislielākās uzslavas.

P.S. Lai cik tas smieklīgi nebūtu, bet jau uzrakstījis šo rakstu atklāju, ka gaidāmā albuma producents ir... zviedrs Dens Lisvaks. :) Turklāt preses relīzē grupa norāda, ka Lisvaks ir ļoti pārveidojis grupas skanējumu, tādējādi meklējot Young Galaxy jaunu identitāti. Ziemeļamerikāņi beidzot pa īstam sāk novērtēt zviedru skaņu vīrus – tas nenoliedzami priecē!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru