12 augusts, 2010

Ceturtdiena, 12.augusts

Neierasts sveiciens ceturtdienā!

Jā, ceturtdienas parasti ir dienas, kad AMGmusic klusē kā vecs kāgēbešņiks (par VDK aģentiem mazliet vēlāk!) un aktīvi gatavojas piektdienas singlu apskatiem un nedēļas ballīšu miksiem. Tā kā vakar sanāca piespiedu brīvdiena, domāju – jāatlīdzina par šo negaidīto klusumu. Turklāt šonedēļ saskrējuši vairāki interesanti jaunumi.

Starp citu, diennakts pilnībā nebija dīkā pavadīta. Man bija veselas 10 stundas laika, lai inspicētu jaunās radiostacijas 101 darbību (klausījos visu nakti no otrdienas uz trešdienu), kuru tā pa īstam klausījos pirmo reizi. Teikšu godīgi – paliku pat ļoti apmierināts. Starp The Racounters, The Gossip un Oasis noķēru arī Falco un savu agrās bērnības hītu „Poison” no Elisa Kūpera. Nudien nesaprotu, kā vairs kāds var paklausīties kādu citu radiostaciju (pats to neesmu darījis kopš 2004.gada, ieskaitot laiku, kad... jā, kad pats strādāju vienā no radiostacijām.) Pats lielākais paldies gan 101 par vienu citu dziesmu, bet par to sīkāk lasiet zemāk.

Sāksim, kā jau parasti, ar šā brīža karstāko hītu AMGmusic.


HOTTEST NEW TRACK:

The Cribs - "Housewife" [Polydor; 09/08/2010]

Interneta laikmetā, kad dziesmas kļūst diezgan brīvi pieejamas, vēl pirms tām tiek paziņoti izdošanas datumi, ir ļoti grūti noslēpt faktu, ka kādai zināmai grupai ir iznācis jauns singls. Šāds triks veiksmīgi izdevās britu apvienībai The Cribs. Grupas jaunākais singls „Housewife” tikai pirmdien debitēja britu radiostacijās, bet jau vakarā bija nopērkams interneta mūzikas veikalos.

Brāļu Džārmenu grupa, kurai pirms gada oficiāli pievienojās arī leģendārais The Smiths ģitārists Džonijs Mārs, intervijā mūzikas žurnālam NME sola, ka tuvākajā laikā varam gaidīt vēl kādu šādu negaidītu pārsteigumu, jo pēdējā laikā The Cribs esot uznācis rakstīšanas vilnis.

Līdz šim gan The Cribs var lepoties vien ar trim dziesmām, kas sasniegušas AMGmusic Top 20 un tikai vienu dziesmu, kas savulaik bijusi labāko desmitniekā (2007.gada lieliskais singls „Men’s Needs”). Izskatās, ka „Housewife” varētu kļūt par vienu no, ja ne pašu lielāko The Cribs hītu pie mums, jo vismaz šobrīd es esmu stāvā sajūsmā. Vecais buks Mārs būs jauniešiem laikam iemācījis kaut ko melodijas biezās teorijas grāmatas.

Dziesmai tapis arī videoklips:



THREE NEW EXLCUSIVES:

Paturpināsim šo ceturtdienas vakara muzikālo ceļojumu ar trim absolūtiem jaunumiem, kas AMGmusic sasnieguši tieši šodien. Pavisam jauns No Age singls, kas vinila platē iznāks pēc divām nedēļām, un jauni skaņdarbi no septembrī gaidāmajiem Underworld un Salem albumiem.

No Age – „Glitter” [Sub Pop]

Losandželosas noise-pop duets No Age, par kuru – tā nu ir sagadījies – AMGmusic vēl nekad nav runājis, septembra nogalē laidīs klajā savu otro studijas ierakstu „Everything In Between”. Šonedēļ atklātībā tika nodots plates pirmais singls „Glitter”, kas jau šobrīd ir pieejams brīvai lejupielādei, bet vinila cienītājiem būs jāpaciešas līdz 23.augustam, kad singls iznāks 7 un 12 collu plates formātā.



Salem – „Asia” [IAMSOUND]

Vēl pavisam svaigā atmiņā ir fantastiskais witch-house šedevrs „King Night”, kas izcīnīja 3.vietu pagājušā mēneša AMGmusic topā. Šodien Salem piedāvā vēl vienu treku no septembrī gaidāmā trijotnes debijas albuma „King Night”. „Asia” būs oficiāli pirmais singls, kas neilgi pirms albuma iznākšanas būs pieejams arī mazās plates formātā, bet no šodienas dziesmu var lejupielādēt par velti vai paklausīties šeit:


Ja gadījumā bijāt uz mēness un esat palaidis garām „King Night”, Jūsu paša labad spiediet šeit.


Underworld – „Always Loved a Film” [Cooking Vinyl]

90’to gadu britu elektroniskās mūzikas kulta apvienība Underworld atgriezīsies 13.septembrī ar savu astoto studijas albumu „Barking” (he, tikai šodien sapratu, ka „barking” var būt saistīts ar karaļiem bārā tikpat ļoti kā ar riešanu). Jau stāstīju, ka šoreiz Karls Haids un Riks Smits rīkos eksperimentu – albuma dziesmas nodotas citu deju mūzikas specu rokās. Ja pirmo singlu producēja drum’n’base vīrs ar segvārdu High Contrast, tad jaunākais singls – no 20.septembra veikalos meklējamais – „Always Loved a Film” taisīts progressive house vīru Marka Naita (Mark Knight) un D.Ramirez rokām un galvām.

Teikšu godīgi – High Contrast veikums man bija daaaaaudz tīkamāks. Bet nu gan klausieties paši. Gandrīz septiņu minūšu garš eiforisks trance/progressive house disko zāļu pildītājs:



THREE FOR THE WEEKEND:

Azari & III – „Reckless (with your love)” (Tensnake Remix)
[Permanent Vacation]
(from „Reckless (with your love)” 12”, out on August 23rd)


Šis skaņdarbs jau kādu laiku izraisa manu sajūsmu, bet tā nu sanāca, ka tikai šodien izdevās tikt pie savas MP3 kopijas. Turklāt beidzot saņēmu arī informāciju, lai arī neoficiālu, ka šo gabalu 23.augustā vācu leibls Permanent Vacation beidzot izdos arī vinila plates formātā.

Azari & III ir jauns, uzlecošs house mūzikas duets no Kanādas, kas tikai pērn izdeva savu debijas plati „Reckless (with your love)” ar dziesmas vokālo un instrumentālo versiju. Savukārt jaunā un mūs tik ļoti pacilājošā remiksa autors ir pavasarī iepazītais vācu producents Marko Nīmerskis jeb Tensnake (klikšķiniet šeit un pabaudiet vēlreiz lielisko „Coma Cat”!), kas „Reckless (with your love)” piešķīris ne tikai gaišuma un pludmales auru, bet arī iesamplējis... C & C Music Factory leģendāro „Gonna Make You Sweat” treka vidū. Augusta nedēļas nogaļu neatņemama sastāvdaļa:



CFCF – „Come Closer” (Azari & III Remix) [Paper Bag]
(from "Drifts" EP, out now)


Jūnijā tika izdots kanādiešu producenta Maikla Silvera jeb CFCF remiksu EP ar nosaukumu „Drifts”. Starp sešiem trekiem tur atradīsit arī šo – viņa tautiešu Azari & III veidoto miksu dziesmai „Come Closer”, kas lai kalpo par pierādījumu augstāk publicētajam apgalvojumam par Azari & III kā jaunajām uzlecošajām house mūzikas zvaigznēm. Ir svaigums tur, kungi un dāmas!



Billy Ocean – „Pressure” (Fonzerelli Remix) [Mena Music]
(from „Pressure – Remixes” digital single, out now)


Pavisam nejauši uzdūros šim digitālajam singlam un pavisam noteikti pat nebūtu to noklausījies, ja neieraudzītu ziemeļīru producenta Ārona Maklelanda jeb Fonzerelli vārdu. Joprojām vissiltākās atmiņas par 2007.gadu, kad Maklelands pelnīti saņēma AMGmusic gada balvu „Club Anthem of the Year” par šo skaņdarbu. Turklāt šai balvai bija nominēts vēl viens viņa veikums – remikss Turbofunk skaņdarbam „Gotta Move”.

Jaunākais Fonzerelli rīmeiks 1993.gada Billija Oušena singlam „Pressure”, protams, ne tuvu nestāv blakus „Spirit” vai citiem 2007.gada meistardarbiem, taču pozitīvisms šim čalim piemīt. Un tas ir tas, kas patīk mums.



TWO CLASSIC TRACKS:

John Lydon – „Sun” [Virgin]

Laiks atzīties kādā grēkā (vai drīzāk – kaunā) un pie viena pateikties Radio 101. Trešdienas rītā šajos FM viļņos sadzirdēju vienu no, manuprāt, spēcīgākajiem deviņdesmito gadu skaņdarbiem – „Sun”. Smieklīgākais, ka es līdz pat vakardienai nezināju, kas tad ir šīs dziesmas autors/-i. Seno atmiņu uzplaiksnījumi no jauna lika ķerties klāt draugam internetam, ar kura palīdzību izdevās beidzot dzēst kauna traipu – „Sun” autors ir neviens cits kā Sex Pistols un punk mūzikas leģenda Džonijs Rotens jeb īstajā vārdā – Džons Laidons.

Nudien nezināju, ka 1997.gadā viņam ir iznācis pirmais un arī vienīgais solo albums „Psycho’s Path”, kura ierakstā piedalījušies tādi slaveni 90’to gadu deju mūzikas stāriMarks Saunders, Mobijs un Leftfield, kas ir atbildīgi arī par šī „Sun” singla skanējumu. Apokaliptiski, epohāli un asprātīgi vienlaikus.



Roberts Gobziņš aka Eastbam – „Aka Aka” [MicRec]

Nespēju šovakar neatvadīties ar šo. :) Vecais Purva Āzis vairs nav nekāds Vecais Purva Āzis. Tagad viņš ir Vecais VDK Aģents. Kā izrādās. :) Domāju, ka Robertam variantu nav – šāda negaidīta publicitāte prasa jaunus ierakstus. Cerams, arī kādu sadarbību ar veco paziņu no Vācijas – Maksimiliānu Lencu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru