13 augusts, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (09.08.-15.08.)

ŠĪS NEDĒĻAS LABĀKIE SINGLI:

Hard Mix - "Memories" [self-released; 02/07/2010]
AMG rating: 8/10



Pagājušās vasaras karstākais atklājums – mūzikas virziens, ko viedie amerikāņu mūzikas kritiķi nokristīja par chillwave – jau lēnām sāk zaudēt savu šarmu un oriģinalitāti, taču ik pa laikam kāds jauns atklājums uzpeld. Šis ir puisis no Dienvidkarolīnas, vārdā Noa Smits, ar skatuves segvārdu Hard Mix.

„Memories”, kas stipri atgādina pērnā gada debitantu Washed Out, centrā ir 60’to gadu The Four Tops skaņdarba „It’s The Same Old Song” vokāla sempls, kas kopā ar chillwave raksturīgo grūvu un plūstošajām sintezatora skaņām rada diezgan skaistu un naksnīgu noskaņu.




Freddie Gibbs - "National Anthem: F*ck The World" [Decon; 09/08/2010]
AMG rating: 8/10

Droši vien nebūs par skaļu apgalvots, ka Indianas reperis Fredijs Gibss šobrīd ir visaugstāk vērtētais jaunais reperis hip-hop aprindās, vietām salīdzināts pat ar Tupac Shakur. Pagaidām gan 28 gadus vecais Fredijs Tiptons (viņa īstais vārds) var lepoties vien ar pāris miksteipiem, kuriem drīzumā pievienosies debijas EP ar nosaukumu „Str8 Killa”. Tajā būs iekļauts arī šis skaņdarbs – „National Anthem: F*ck The World”, kas beidzot oficiāli iznācis singla formātā.

Nav informācijas, kad dienasgaismu varētu ieraudzīt Gibsa debijas albums, taču ir šāda tāda informācija, cik kāšus zāles reperis izmanto dziesmas ierakstīšanas procesā. Ja ir laiks un interese, ieskatieties šajā video, kur Gibsu intervē nu jau ne mazāk slavenā Best Coast līdere Betija.



Violens - "Acid Reign" [Static Recital; 09/08/2010]
AMG rating: 7/10


Vēl viens skaņdarbs, kas jau vismaz mēnesi nogulējis AMGmusic fonotēkā. Kaut kad jūnija beigās šo dziesmu grupa piedāvāja lejupielādei par velti, bet šonedēļ dziesma tika izdota arī CD singla versijā. Violens ir jauna apvienība no Ņujorkas, kas brīžiem izklausās pat pārāk uzkrītoši līdzīga New Order. Tas ir vienlaikus gan mīnuss (pēdējā gada laikā šī jau n-padsmitā grupa, kas skan līdzīgi New Order), gan arī pluss (melodiskums, teicama ģitāras skaņa).

Šovasar Violens bija MGMT iesildītāji viņu Amerikas tūrē, savukārt rudenī, kad klajā nāks arī grupas debijas albums „Amoral”, Violens dosies uz britu salām, kur kopīgi koncertēs ar vēl vienu AMGmusic pēdējo gadu favorīti – The Drums.



The Thermals - "I Don't Believe You" [Kill Rock Stars; 16/08/2010]
AMG rating: 7/10



Nekad neesmu bijis Portlendas punk/indie rock apvienības The Thermals cienītājs, un arī viņu pagājušā gada albums „Now We Can See” man, atšķirībā no amerikāņu mūzikas apskatniekiem, šķita vājš. Šis ir jaunākais trijotnes singls, kas ievada septembrī gaidāmo piekto grupas studijas albumu „Personal Life” un rādās pārsteidzoši baudāms.



These New Puritans - "Hologram" [Angular; 09/08/2010]
AMG rating: 7/10

Trešais singls no gada sākumā izdotā These New Puritans lieliskā un kolorītā albuma „Hidden”. „Hologram”, protams, nav cerību atkārtot „Elvis” vai „Attack Music” panākumus, bet šī trauslā dziesma labi parāda, cik daudzpusīgs un krāšņs, lai arī nedaudz sarežģīts ir londoniešu otrais studijas ieraksts. Singla b-pusē atrodams slavenais Salem remikss.



PĀRĒJIE ŠĪS NEDĒĻAS SINGLI:

Cee-Lo Green - "No One's Gonna Love You" [Warner; 09/08/2010]
AMG rating: 7/10


Gnarls Barkley solists Cee-Lo Green izpilda, manuprāt, visu laiku skaistāko Band Of Horses dziesmu (obligāti noklausieties, ja neesat dzirdējuši šo). Ar šo ziņu pietika, lai es uz „No One’s Gonna Love You” Grīna versijā liktu lielas cerības. Laikam liku pārāk lielas. Šis ir no tiem gadījumiem, kad oriģināls ir pārāk skaists, lai sajūsminātos par kaverversijām.



Grinny Grandad - "The Good Girl" [Jam City; 09/08/2010]
AMG rating: 7/10


Jauns popmūzikas, funk un big beat projekts no britu salām ar visnotaļ saulainu un jautru dziesmiņu par labo meiteni. Ilgi ceļojusi apkārt internetā, beidzot izdota arī oficiāli.



Jonsi - "Animal Arithmetic" [EMI; 07/06/2010]
AMG rating: 7/10

Jūnijā kaut kur pazaudējām Jonsi jaunāko singlu – otro – no viņa solo albuma „Go”. Parāds – atdots.



VĒL ŠONEDĒĻ IZVĒRTĒJĀM:

Get Cape. Wear Cape. Fly feat Shy FX - "Collapsing Cities" [Cooking Vinyl; 09/08/2010]
AMG rating: 7/10

Villagers - "Ship Of Promises" [Domino; 09/08/2010]
AMG rating: 6/10

Bryan Ferry - "You Can Dance" [Virgin; 09/08/2010]
AMG rating: 6/10

Ellie Goulding - "The Writer" [Polydor; 09/08/2010]
AMG rating: 6/10

Nite Jewel - "Am I Real?" [Stones Throw; 02/08/2010]
AMG rating: 6/10
(free download)

The Soft Pack - "More Or Less" [V2; 09/08/2010]
AMG rating: 6/10

Paul Smith - "North Atlantic Drift" [Billingham Records; 09/08/2010]
AMG rating: 6/10
(free download)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru