09 augusts, 2010

Pirmdiena, 9.augusts

Sveiciens jaunā nedēļā!

Cerams, būsit pārcietuši trako nedēļas nogali, kad jau atkal pārspēti karstuma rekordi, vietām plosījušies orkāni, veiksmīgi (kā var noprast) aizvadīts festivāls Laba Daba, bet Anglijā ar Community Shield spēli oficiāli sākusies jaunā futbola sezona, par ko liels prieks šī raksta autoram. Kā tiešraidē teica angļu komentētājs: „Forget the July! Now we have the real football back.” Turpmāk līdz pat maijam sestdienās un svētdienas starp daudzajām ballītēm un slinkošanām būs jāatvēl laiks arī futbola mačiem. Starp citu, jau svētdien Arsenal vs Liverpool. Gana skatāma spēle solās būt... Bet ko nu par to! Šis nav futbola blogs, bet gan mūzikas. :)

Vispirms jau laikam jāpilda solījumi. Pagājušajā nedēļā nesanāca laiks ne noteikt Nedēļas Labāko Singlu, ne arī ielikt audio formātā mēneša labāko deju mūzikas dziesmu izlasi. Pēdējais solījums ir izpildīts, un jau kopš vakardienas visas dziesmiņas varat noklausīties (tas Jums prasīs „nieka” pusotru stundu), bet pirmo pildīšu tagad. Tātad sāksim šo nedēļu nevis ar karstāko dziesmu šobrīd, bet gan ar pagājušās nedēļas labāko singlu. Vēl šīs dienas muzikālajā kastītē ekskluzīvi jauns U2 skaņdarbs (tiesa, ne pārāk labā kvalitātē!), video sveiciens no šobrīd aktuālākās grupas Arcade Fire, kā arī ieskats Sleigh Bells debijas albumā.

Bet nu par visu pēc kārtas.


SINGLE OF THE WEEK (LAST WEEK):

Beat Connection - "In the Water"

Release date: 20/07/2010
Label: self-released
(free download)
AMG rating: 8/10

Kā jau to varēja prognozēt nedēļas sākumā, par pagājušās Nedēļas Singlu kronējam Sietlas duetu Beat Connection, kas, kā viņi to paši norāda savā Facebook lapā, esot radies vienlaikus ar „Džastina Bībera pubertātes iestāšanos”. Kas ir Džastins Bībers, es tā arī joprojām nezinu, bet kaut kas man liek domāt, ka man to arī labāk nezināt. Šo frāzi citēju vien tāpēc, ka amerikāņu žurnālisti par šādu Beat Connection atklāsmi ir pārsteigti – viņuprāt, pieminētajam Bībera kungam (vai jaunskungam, vai kam tur vēl) tāda nemaz vēl neesot iestājusies. Ticēšu kolēģiem.

Kas ir pilnīgi skaidrs un drošs kā bankā, ir grupas sastāvs – tajā darbojas Džordans Koplovics un Rīds Jungers, kuri esot iepazinušies 2008.gada vasarā. Par nosaukumu aizgūta kāda LCD Soundsystem singla b-puses dziesmas, par kuru līdz šim man pat nebija nojausma. Pirms mēneša savā bandcamp vietnē puiši piedāvāja pirmo EP par velti. Tieši te arī ir atrodams teicamais vasaras hīts „In The Water”, kas ir kā radīts laika apstākļiem, kādi valda šobrīd Latvijā.

Pagaidām puiši ir vēl tikai savas karjeras sākumposmā. Ja pareizi saprotu, abiem ne tikai nav līguma ar kādu no ierakstu kompānijām, bet nav pat plānu par albuma izveidi, taču galvenais – pareizā attieksme – abiem piemīt. Par to var pārliecināties, palasot internetā publicētās intervijas ar Beat Connection. „In The Water”, kā jau minēju pirms nedēļas, ir lielisks Delorean un Hot Chip mūzikas krustojums, kas piedāvā gaisīgu, ļoti saulainu un patīkamu atmosfēru. Kā radīts pludmales ballītēm!



Vēl no pagājušās nedēļas singliem obligāti jādzird:

Chilly Gonzales - "I Am Europe" [Boysnoize Records; 02/08/2010]
AMG rating: 8/10


Teengirl Fantasy - "Cheaters" [Merok; 02/08/2010]
AMG rating: 8/10

(free download)

The Knocks - "Make It Better" [Neon Gold; 26/07/2010]
AMG rating: 8/10



IESKATS NEDĒĻAS SINGLOS:

Mr Fogg

Šonedēļ AMGmusic Singlu Apskatā „piedalīsies” 16 jaunas dziesmas, bet būšu atklāts – atskaitot tās dziesmas, kas AMGmusic fonotēkā ir jau ilgāku laiku (Cee-Lo Green, Get Cape. Wear Cape. Fly., These New Puritans un Violens jaunākie darbi), man nav bijis laika pat mazliet tās pavērtēt. Tāpēc šonedēļ Nedēļas Singls būs pārsteigums man pašam.

Ja tomēr jāizvēlas kāda viena dziesma, ko Jums piedāvāt šodien noklausīties, tad izvēle krīt uz Mr Fogg skaņdarbu „Stung”, kura Ital Tek remiksu jau Jums piedāvāju pirms divām nedēļām. Neko daudz gan nevarēšu pastāstīt par šo Berkšīras iedzīvotāju. Zināms vien tas, ka „Stung” nav gluži jauna dziesma – pirmoreiz Mr Fogg to jau publiski piedāvāja tālajā 2007.gadā. Šogad, kad klajā nācis Mr Fogg debijas albums „Moving Parts” (par tā pirmo singlu „Keep Your Teeth Sharp” rakstīju janvārī), skaņdarbs atkal kļuvis aktuāls.

Visnotaļ interesants darbs, kurā var saklausīt šo to no Maps un pat nesen Salacgrīvā redzēto UNKLE daiļrades. Vismaz tās ir manas pirmās asociācijas, klausoties „Stung”, kuram, starp citu, ir arī savs videoklips:



AKTUĀLAIS ALBUMS:

Sleigh Bells – „Treats”

Release date: 02/08/2010
Label: Columbia
AMG rating: 7/10


Šodienas aktuālais albums būs īsts tests Jūsu skaļruņiem un ierakstu atskaņotājiem. Jaunais amerikāņu noise-pop kolektīvs Sleigh Bells laidis klajā debijas ierakstu „Treats”, kuru beidzot var iegādāties arī Eiropā (ASV šis albums ir pieejams jau kopš maija).

Grupas sastāvu veido ģitārists un producents Dereks Millers un vokāliste Aleksisa Krausa. Interesanti, ka abi iepazinušies kādā restorānā... Brazīlijā. Pirms tam post-hardcore grupā Posion The Well spēlējušais Millers meklējis vokālisti jaunam projektam, un Krausa, kas iepriekš bija dziedājusi kādā maz pazīstamā tīņu popgrupā, šim amatam izrādījusies īstā.

Muzikāli šis dārdošais un stereo sistēmas pārbaudošais ieraksts ir kaut kur pa vidu starp Crystal Castles dance-punk un noise-pop ala Wavves gaumē. Lielākā Sleigh Bells veiksmes atslēga, šķiet, ir Aleksisas vairāk synth-pop stilam piestāvošais miermīlīgais un melodiskais vokāls, kas krasi disonē ar haotisko, trokšņaino un ārdošo noise mūziku, ko ne tikai sacerējis, bet arī producējis Millers.

Starp citu, uz šo soli – pašam producēt debijas albumu, atsakoties no palīdzības no malas – viņu pamudinājusi skandalozās šrilankieties M.I.A. jūsmošana par Sleigh Bells, vēl pirms dueta debijas ieraksta izdošanas. Ne velti slavenās dziedātājas pēdējā studijas albuma „Maya” dziesmā „Meds and Feds” ir samplēti tieši Sleigh Bells.

Nebūdams liels noise-pop cienītājs, es nespēju tēlot, ka būtu tikpat lielā sajūsmā par „Treats” kā, piemēram, pitchfork žurnālisti, taču tas, ka Sleigh Bells ir vieni no interesantākajiem un oriģinālākajiem māksliniekiem šobrīd savā lauciņā, ir fakts. No albuma dziesmām gribētos izcelt maijā aktuālo singlu „Tell ‘em” un jau pērn internetā noplūdušo „Crown on the Ground”. Pēdējais tik tiešām var nodarīt nopietnu kaitējumu Jūsu stereo sistēmas skaļruņiem (fizisku, bet noteikti ne garīgu!), tāpēc uzmanieties ar decibeliem!

"Tell 'em":


"Crown on the Ground":



DIENAS VIDEO PRIEKS:

Arcade Fire – Live at Madison Square Garden



Kamēr AMGmusic pagājušajā nedēļā centrālais albums, protams, bija „The Suburbs”, Arcade Fire parūpējās arī par galveno nedēļas ziņu – viņu 5.augusta koncertu (pēc Latvijas laika gan tas sanāca 6.augusta rītā) slavenajā Ņujorkas Square Garden tiešajā translēja slavenais video portāls YouTube.com. Turklāt visam šim pasākumam papildus garšu piedeva tas, ka režisors bija slavenais Terijs Gilliams, ko daži varbūt atceras kā slavenā Monty Python dalībnieku, bet vēl kādam sirmais vīrs asociējas ar filmām „Brazil” un „12 Monkeys”, kuras režisējis Gilliams.

Šīs dienas video priekā vispirms jau t.s. „Behind The Scenes” jeb „aizkulišu materiāls”. Tajā dzirdēsit gan Gilliama domas par Arcade Fire, gan Arcade Fire domas par Gilliamu, gan arī savdabīgu teatralizētu grupas uzvedumu pirms iešanas uz skatuves. Desmit minūšu garais materiāls atstāj ļoti lielu sirsnības un gaišuma starojumu. Savukārt zemāk divas kompozīcijas no paša koncerta – vispirms mans šā brīža favorīts, jaunā albuma skaņdarbs „Ready To Start”, pēc tam arī klasiskais „Wake Up” no debijas albuma „Funeral”. Patīkamu baudīšanu!

Pre-Show Behind the Scenes:


"Ready To Start":


"Wake Up":



U2 – „GLASTONBURY”

Visbeidzot noslēgsim šīs dienas muzikālo kastīti ar dāvanu daudzgalvainajam U2 fanu pūlim. Kā zināms, grupa šovasar bija spiesta atcelt ASV tūri un arī uzstāšanos Glastonberijas festivāla 40 gadu jubilejas pasākumā, jo grupas solistu piemeklēja nedienas ar muguru, kā rezultātā dziedātājam bija pat nepieciešama muguras operācija. Kā redzams zemāk ievietotajā video materiālā, Bono ir atkal vesels un enerģijas pilns.

Pirmais koncerts pēc Bono traumas sadziedēšanas norisinājās Itālijas pilsētā Turīnā sestdienas vakarā. Tajā grupa ne tikai izpildīja dažas ļoti sen neizpildītas dziesmas dzīvajā („Miss Sarajevo” un „Hold Me Kiss Me Kill Me Thrill Me”), bet arī divus pilnīgi jaunus skaņdarbus. AMGmusic piedāvā noklausīties (un noskatīties) dziesmu ar nosaukumu „Glastonbury”, kas laikam jau bija domāta kā jubilejas dāvana Glastonberijas festivālam, kurā pirmoreiz savas karjeras laikā bija paredzējuši uzstāties arī U2. Nekas, gan jau citreiz.



Līdz rītdienai! Rīt vairāki jauni ieraksti atkal. Nupat (NUPAT! Pirms pusminūtes!) saņēmu jaunu Animal Collective skaņdarbu, to arī piedāvāšu Jums rīt. Veiksmīgu vakaru!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru