13 augusts, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (09.08.-15.08)

SINGLE OF THE WEEK

Mr Fogg - "Stung"
Release date: 09/08/2010
Label: Kicking Ink
AMG rating: 8/10


Kaut kāda dīvaina nedēļa. Vesels lērums jaunu dziesmu, turklāt visas vairāk vai mazāk labas un baudāmas, taču kādu izcelt kā Nedēļas Singlu bija ārkārtīgi grūti. Faktiski nebīšos apgalvot, ka šīs Nedēļas Singls ir viens no neviennozīmīgākajiem Nedēļas Singliem AMGmusic 2010.gadā. Bet kādam tituls jāpiešķir. Piešķiram to Misteram Fogam.

Mr Fogg jeb īstajā vārdā Fils Berijs ir salīdzinošs jaunpienācējs mūzikas pasaulē. Redingas puisis tikai gada sākumā debitēja AMGmusic ar savu singlu „Keep Your Teeth Sharp”, kas izpelnījās visai labu mūsu novērtējumu, taču janvāra topā ar dziesmu, ko tolaik salīdzināju ar Bjorkas „Homogenic” ēras daiļradi, neizdevās iekļūt. Pavasarī mums paslīdēja garām arī viņa debijas albums „Moving Parts”. Starp citu, neatceros arī lasījis kādu šī albuma recenziju britu mēdijos...

Plates otrais singls „Stung”, kā jau to atzīmēju arī nedēļas sākumā, daudz vairāk atgādina citu britu elektroniskās mūzikas pārstāvi – Maps jeb Džeimsu Čepmenu; abi ne tikai darbojas vienā mūzikas lauciņā, bet ir arī ar līdzīgiem balss tembriem.

Vēl tikai maza piebilde. Ja „Stung” radio versija kļuvusi par AMGmusic šīs nedēļas singlu vairāk tamdēļ, ka šī bijusi tāda salīdzinoši patukša nedēļas, tad Ital Tek fantastiskais „Stung” remikss ir viens no graujošākajiem (labā nozīmē!) deju miksiem, kādu pēdējo mēnešu laikā esmu dzirdējis. Noteikti jādzird!


P.S. Nupat nejauši uzzināju, ka Mr Fogg pagājušajā rudenī ir viesojies arī Latvijā! :o 9.novembrī viņa performance bijusi baudāma Dirty Deal Cafe Spīķeros. Kādas atsauksmes, draugi?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru