12 maijs, 2009

DMS - Otrdiena, 12.maijs

Ievērojot veselu diennakti veco tradīciju, arī šo dienu noslēgsim ar dažām ļoti interesantām kompozīcijām "Citādās Mūzikas Izlasei". Arī šodien tie būs daži ārkārtīgi baudāmi remiksi mums jau zināmām dziesmām + vēl kas ĪPAŠI garšīgs...


1)Fenech-Soler - Airbrushed

Šis ĪPAŠI garšīgs šoreiz tālu jāmeklē nebija. Kad vērtēju šīs dienas jaunos singlus (zemāk redzams, ko atzinu par labāko...), tak nemaz nepaklausījos Fenech-Soler singla "The Cult of Romance" b-pusi, proti dziesmu "Airbrushed". Brīdī, kad noklausījos, iedomājos - ja jau es "The Cult of Romance" piešķīru 8 balles, cik tad pelnījis ir "Airbrushed"?! Šis ir viens no debešķīgākajiem elektroniskās mūzikas skaņdarbiem, ko es šogad esmu klausījies! Un, ticiet man, esmu klausījies daudz! :-)

Ja "Cult of Romance" ir izteikti radio draudzīgs, enerģisks un pozitīvs 80'to gadu mūzikas paraugs, tad šis jau ir absolūti nopietns, mazliet depresīvs, patīkami smagnējs 21.gadsimta electro-house šedevrs. Patiešām šedevrs. Līdz ar to skaidrs ir viens - Fenech-Soler vārdam AMG sekos pastiprināti!

Noklausīties iespējams šeit:
http://hypem.com/track/803642/Fenech+Soler+-+Airbrushed


2)The Detachments - The Flowers That Fell (Parallels Mix)

Par šo nu ir atsevišķs stāsts! Bet laika pamazāk... Pateikšu vien to, ka šīs dziesmas oriģināls ir ļoti spēcīgs pretendents uz AMG maija mēneša labākās dziesmas titulu. Katrā ziņā tik skumjš un lipīgs gabals vienlaicīgi sen nav dzirdēts. Viennozīmīgi spēlētākais gabals AMG šonedēļ. Savukārt pati grupa ir ļoti jauna, tai vēl tikai gaidāms debijas albums. Grupas sastāvā darbojas četri cilvēki un par grupas dzimto pilsētu, cik sapratu, jāuzskata Londona.

Šis savukārt ir gaumīgs un interesants remikss. To gan neatradīsit dziesmas oficiālajā singlā, bet diezgan viegli šis mikss ir atrodams interneta dzīlēs. Parasti jau es tā nedaru, bet šoreiz, izņēmuma kārtā - šeit ir iespējams to lejuplādēt: http://www.mediafire.com/?tyzdiytngwo

Savukārt dlja osoba tu... Atvainojos! Īpaši godīgajiem - šeit iespējams to tikai paklausīties:
http://rcrdlbl.com/artists/Detachments/track/The_Flowers_That_Fell_Parallels_Mix


3)The Big Pink - Velvet (Gang Gang Dance Remix)

Vēl viens, šoreiz čilautīgs mikss dziesmai, kas pretendēs uz maija topu. Tāpat kā gadījumā ar Detachments, arī šis ir krietni baudāmāks oriģinālā versijā (singls izlaists 20.aprīlī uz leibla 4AD), ko mēs apskatīsim nākamnedēļ. Apvienība The Big Pink nāk no Londonas un arī viņu debijas albums vēl tikai gaidāms (gada nogalē), savukārt remiksētāji Gang Gang Dance ir ņujorkieši, kuru kontā jau vairākas plates un miksi zināmiem un mazāk zināmiem izpildītājiem. Turklāt Gang Gang Dance nav gluži tipiski remiksētāji, jo nedarbojas electro vai house lauciņā, bet gan spēlē kaut ko līdzīgu Animal Collective - art rock un experimental rock. Līdzīgās noskaņās ieturēts arī šis mikss.

Vairāk palasīt par konkrēto miksu un to noklausīties var šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11220-velvet-gang-gang-dance-remix/


4)Franz Ferdinand - No You Girls (Noze remix) + (Vince Clark remix)

Visbeidzot kāds savdabīgs remikss dziesmai, par kuru fanojām aprīlī. Par Franz Ferdinand otro singlu "No You Girls" no albuma "Tonight" jau gana daudz runāts, tapēc vien piebildīšu, ka šis Noze remikss atrodams 12" platē, kā arī iegādājams digitāli. Singlā toties varat tikt pie Vinsa Klārka remiksa, kuru, starp citu, arī iekļaujam šīs dienas "Different Music Selection" izlasē.

Bijušā Depeche Mode dalībnieka, šobrīd Erasure smadzeņu vīra remikss ir dejisks un popsīgs (vārda labajā nozīmē!), kas labi iederēsies kādā AMG ballītē, savukārt Noze remikss ir izteikti naksnīgs un nomierinošs. Turklāt tiešām ļoti savdabīgs, mainot "No You Girls" līdz nepazīšanai. Tieši tapēc vairāk izceļu šo miksu.

Visus digitālā formātā pieejamos miksus lejuplādēt var šeit (atkal jau - izņēmuma kārtā! :-)):
http://www.filefactory.com/file/agg70ac/n/Franz_Ferdinand--No_You_Girls_Remixes_-WEB-2009-OMA_rar

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru